Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Rosszul sülhet el az is, ha csak tároljuk a petárdát

Antal Erika 2019. november 28., 11:42
HIRDETÉS

Kihágásnak számít a pirotechnikai eszköz engedély nélküli birtoklása, még akkor is, ha azt nem használják – magyarázta a Székelyhonnak a Hargita megyei rendőrségi szóvivője. Gheorghe Filip hangsúlyozta, a kihágás vétsége mellett még veszélyes is ilyen jellegű árut tárolni, mert bármikor balesetet okozhat, felrobbanhat, meggyulladhat. Ezeket forgalmazni, szállítani, vagy csak simán birtokolni is a törvény szigorú betartásával lehet.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

„A november 18. és január 6. közötti időszak az, amikor nagyobb figyelmet kapnak a petárdák, kisebb-nagyobb tűzijátékok kontrollja, fokozottan ellenőrizzük ezek használatát és forgalmazását” – hangsúlyozta lapunknak a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy első lépésben az engedéllyel rendelkező cégeknél vizsgálódtak, a továbbiakban pedig a jogi személyek mellett azokat a természetes személyeket is ellenőrzik, akik pirotechnikai eszközöket árulnak vagy birtokolnak. Főleg

a vasúti és autóbusz-pályaudvarok, piacok, bevásárlóközpontok környékén ellenőriznek a rendőrök, akik a törvénytelenül forgalmazott árut lefoglalják, az áru tulajdonosát, forgalmazóját pedig előállítják.

Ebben a szezonban még nem találkoztak kihágással Hargita megyében. Országos viszonylatban már tartottak egy átfogó ellenőrzést szeptember 26. és november 14. között, amely eredményeként 39 személy ellen indítottak eljárást, és 41 ezer lej értékben szabtak ki bírságot.

HIRDETÉS

Maros megyében hét jogi, illetve engedéllyel rendelkező természetes személyt ellenőriztek, két helyen találtak törvénytelenséget. Három esetben visszavonta a rendőrség a forgalmazási engedélyt, illetve másfél kilogramm pirotechnikai eszközt koboztak el – tájékoztatott Ramona Varodi, a Maros megyei rendőrség szóvivője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS