Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban Pr-cikk

Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban

Április 30-án volt a CCC Group egyik brandjének, a HalfPrice hivatalos megnyitója

Fotó: Plaza M

Jelentős felújítást követően hivatalosan is átadta marosvásárhelyi Plaza M bevásárlóközpontját a budapesti székhelyű, páneurópai ingatlanbefektető vállalat, az Indotek Group. A 16 millió euróból korszerűsített, 55 ezer négyzetméteresre bővült üzletközpont nem csupán magas szintű vásárlói élményt nyújt, hanem új márkákkal és megújult közösségi térrel várja a látogatókat. Olyan jelentős, a helyi vásárlók igényeit kielégítő nemzetközi márkák nyitottak üzleteket a plázában, mint a CCC Group két brandje – a HalfPrice és a CCC –, a New Yorker, valamint a Tedi. A nyár folyamán ugyanakkor további márkák érkezése várható.

Támogatói tartalom

2024. május 07., 10:002024. május 07., 10:00

2024. május 08., 10:182024. május 08., 10:18

A korábban Promenada Mall néven ismert, Plaza M névre átkeresztelt üzletközpont felújítása és bővítése az Indotek Group nemzetközi plázafelújítási programjának részeként valósult meg. A 16 millió eurós beruházás két szakasza magában foglalta az üzletközpont alapterületének 10 százalékos bővítését, a belső terek modernizálását és a közösségi terek felújítását. Ennek köszönhetően

a látogatók színvonalas környezetben élvezhetik az ott töltött időt.

Az Indotek a bevásárlóközpont meglévő bérlőinek érdekében is jelentős fejlesztéseket hajtott végre: megújult és jelentős zöldterülettel bővült az Auchan és a Leroy Merlin épülete is. A márkamegújítással új nevet és friss arculatot is kapott az üzletközpont.

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője a Plaza M fejlesztésének stratégiai hátterét ismertetve hangsúlyozta: az átalakítás fő mozgatórugója az volt, hogy a Plaza M Marosvásárhely népszerű bevásárlóközpontja legyen, ami megfizethető áraival és vonzó árukínálatával szolgálja ki a helyi családokat.

Idézet
Célunk az is, hogy az áruház a minőségi és pénztárcabarát nemzetközi márkák elsődleges célpontjává váljon. Üdvözöljük azokat a kiskereskedőket, akik – osztozva víziónkban – a bevásárlóközpontunkat választják.

A megújulási stratégiánk messze túlmutat az egyszerű bérbeadáson, aktívan ösztönözzük meglévő bérlőinket arra, hogy legújabb koncepcióikat a Plaza M-ben vezessék be” – ismertette a bevásárlóközpont vízióját Kertai Zsolt.

Galéria

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője

Fotó: Plaza M

A bővítéssel és a felújítással a Plaza M bérbeadható területe 5000 négyzetméterrel nőtt, ezzel összesen 55.000 négyzetméterre emelkedett. A bevásárlóközpont jelenleg 90 üzlettel működik, kihasználtsági aránya 92 százalékos, ami a bérlők és vásárlók számára egyaránt vonzóvá teszi.

Kertai Zsolt elmondta, hogy a Plaza M újrapozicionálása az új üzletek nyitásával vált teljessé. A Tedi április 11-én nyitott, a HalfPrice, a CCC és a New Yorker április 30-án, a közeljövőben pedig további márkák érkezését is tervezik. A CCC és a New Yorker teljesen felújított és kibővített felületekkel várja vásárlóit.

A HalfPrice és a Tedi új bérlőként csatlakozott, Marosvásárhelyen kizárólag a Plaza M-ben lesznek elérhetők, ezzel is erősítve a bevásárlóközpont egyedi pozícióját a helyi piacon.

„Júliusban két neves márkával színesítjük a Plaza M bérlői palettáját. Érkezik a dán lakberendezési áruház, a Jysk, valamint a kisállat-ellátásra specializálódott Fressnapf. Utóbbi viszonylag új szereplő a román piacon, de Európában már több mint 1400 egységet üzemeltet” – tette hozzá Kertai Zsolt.

Az Indotek beruházása Marosvásárhelyen új munkahelyeket teremt, növekvő adóbevételeket jelent, valamint hozzájárul a közösség fejlődéséhez is.

A környezeti lábnyomának csökkentése érdekében a vállalat proaktív lépéseket tesz: a bevásárlóközpont tetejére egy 5000 négyzetméteres, 1 megawatt teljesítményű napelemes rendszert telepít.

Galéria

Fotó: Plaza M

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere támogatását fejezte ki a projekttel kapcsolatban. „Gratulálok az Indotek Groupnak azért az erőfeszítésért, amit annak érdekében tett, hogy új színt vigyen Marosvásárhely életébe. A Plaza M bevásárlóközpont újszerű és modern tervezése a tulajdonos jó ízléséről és elkötelezettségéről tanúskodik.

Idézet
A befektetés nemcsak gazdagabbá tette a közösséget, hanem hozzájárul városunk gazdasági életének fellendítéséhez is.

Ez dicséretre méltó, és úgy gondolom, hogy bármelyik polgármester büszkén üdvözölné önöket a közösségében! Városunk támogatja az innovatív ötleteket és vállalkozásbarát környezetet biztosít” – mondta Soós Zoltán a megnyitón.

A kiskereskedelmi szektor reneszánsza

„Nagy izgalommal dolgozunk együtt az Indotekkel a Plaza M megújításán és üzleteinek bérbeadásán.

A bevásárlóközpont sikeréhez minden hozzávaló adott: jelentős, meglévő bérlők – Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon – és markáns új belépők, mint a HalfPrice és a Tedi.

Az Indotekkel karöltve készen állunk arra, hogy látogatóinknak kivételes vásárlási élményt nyújtsunk” – fogalmazott a megnyitón Carmen Ravon, a CBRE Romania kiskereskedelmi vezetője.

Galéria

Fotó: Plaza M

A CBRE adatai szerint Romániában 2024 végére – minden eddigi rekordot megdöntve – a teljes kiskereskedelmi szintterület meghaladja a négy és félmillió négyzetmétert. További 186.000 négyzetméter áll fejlesztés alatt, ami a hagyományos kiskereskedelembe vetett bizalom egyértelmű jele. Carmen Ravon rámutatott: az a tény, hogy a modern kiskereskedelmi területek állománya idén rekordot dönt az önmagában is meglepő, de ez még nem a végállomás.

Idézet
Jelenleg is számos nemzetközi kereskedelmi lánc vizsgálja romániai terjeszkedésének a lehetőségét, és folyamatosan növekszik a kereslet a nagy alapterületű üzletek iránt”

– fogalmazott a CBRE Románia kiskereskedelmi vezetője.

Az Indotek Group folyamatos romániai terjeszkedése egy átfogó nemzetközi stratégia része, amely az ingatlanbefektetést, az M&A tranzakciókat és a nem teljesítő hitelek megvásárlását foglalja magában. Az Indotek üzleti sikerének titka a tudatos kockázatvállalással elért kivételes hozam. A 150 millió eurós romániai portfólióval rendelkező vállalat kiváló pozícióból folytatja régiós terjeszkedését.

Az Indotek Groupról
A budapesti központú Indotek Group az európai ingatlanbefektetési és vagyonkezelési piac dinamikusan növekvő szereplője. A 12 országban jelen lévő cégcsoport fő erőssége az elöregedett kereskedelmi ingatlanok revitalizálása és hasznosítása. Portfóliójában több mint 350 ingatlannal és 2 millió négyzetméternyi területtel, valamint széles körű eszközválasztékkal az Indotek Group kiemelt figyelmet fordít a kereskedelmi terek innovatív és előrelátó szemléletű újraélesztésére. A vállalatcsoport elkötelezett a valódi fenntarthatóság és a hosszú távú befektetési stratégiák mellett: gondosan időzített és stratégiailag megfontolt befektetésekkel, bizonyított visszafordítási stratégiával, hatékony finanszírozási struktúrákkal és aktív eszközkezeléssel teremt értéket. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy miközben új életre kelti kereskedelmi ingatlanjait, stabil hozamot biztosít befektetői számára.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. június 06., csütörtök

Felvonták az Európassió Kongresszus zászlaját

Hivatalosan is kezdetét vette csütörtök este az Európassió Kongresszus. Habár a megnyitó csak pénteken lesz, a nulladik napon felvonták az ünnepi lobogót.

Felvonták az Európassió Kongresszus zászlaját
Felvonták az Európassió Kongresszus zászlaját
2024. június 06., csütörtök

Felvonták az Európassió Kongresszus zászlaját

2024. június 06., csütörtök

Esetenként olcsóbb lenne újat építeni, mint a meglévőt felújítani

Választási kampányhoz dukáló ígéretet tett Antal Árpád: a bölcsődétől az egyetemig 2030-ig hét új építésű tanintézménnyel bővül a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által fenntartott tanügyi rendszer, és minden meglévő iskolát és óvodát felújítanak.

Esetenként olcsóbb lenne újat építeni, mint a meglévőt felújítani
2024. június 06., csütörtök

Új otthonba költöztek az ott ellátott gyerekek a Gyárfás-kúriából

Két családi típusú házat avattak fel csütörtökön Székelykeresztúron és egy nappali tanácsadói központot is létrehoztak a sérült gyermekeknek.

Új otthonba költöztek az ott ellátott gyerekek a Gyárfás-kúriából
2024. június 06., csütörtök

Bizonyítottak az elektromos buszok, tovább okosodik a sepsiszentgyörgyi közszállítási rendszer

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által 2017-ben elfogadott mobilitási tervben meghatározott célokból még nincs minden teljesítve, de már nagyon sok előrehaladás van a környezetkímélő, civilizált, elérhető közszállítás kiépítése felé vezető úton.

Bizonyítottak az elektromos buszok, tovább okosodik a sepsiszentgyörgyi közszállítási rendszer
2024. június 06., csütörtök

Fogyatékkal élő és beteg gyerekeknek szerveznek programot a Marosvásárhelyi Állatkertben

Fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekeknek és hozzátartozóiknak szervezik meg immár hetedik alkalommal az Áloméj az állatkertben eseményt pénteken Marosvásárhelyen.

Fogyatékkal élő és beteg gyerekeknek szerveznek programot a Marosvásárhelyi Állatkertben
2024. június 06., csütörtök

Talán csak egy nagy kukoricás lenne ott, ahol ma az ország sportéletének egyik központja körvonalazódik

Az épülő sepsiszentgyörgyi elkerülőút leghosszabb hídján tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, valamint Tamás Sándor és Antal Árpád, a Kovászna megyei és megyeszékhelyi önkormányzatok vezetői.

Talán csak egy nagy kukoricás lenne ott, ahol ma az ország sportéletének egyik központja körvonalazódik
2024. június 06., csütörtök

Súlyos baleset történt Libánfalván, az érintett útszakaszt lezárták

Közúti baleset történt Libánfalván, melynek során több személy is megsérült, egyet közülük mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, csütörtökön délután – tájékoztat közleményében a Maros megyei tűzoltóság.

Súlyos baleset történt Libánfalván, az érintett útszakaszt lezárták
2024. június 06., csütörtök

Klein László: néhány gondolat Székelykeresztúr jövőjéről

Székelykeresztúr történelmileg is mindig a kis térség központja volt. Ezt a központi szerepet meg kell erősítsük, annál is inkább hiszen Hargita megye tanácsának az élére Bíró Barna Botondot támogatva Udvarhelyszék és Keresztúr fiúszék jövőbeni kilátásai javulni fognak.

Klein László: néhány gondolat Székelykeresztúr jövőjéről
2024. június 06., csütörtök

A polgármester legjobb barátja az aszfalt – de ez nem elég

A helyhatósági választások kitűzött időpontjához közeledve több más város után Sepsiszentgyörgyön is megmondóestre hívta a politika iránt érdeklődő polgárokat az RMDSZ a Székely Nemzeti Múzeum kertjében felállított hatalmas sátorba szerdán.

A polgármester legjobb barátja az aszfalt – de ez nem elég
2024. június 06., csütörtök

Itt a (road)show ideje – turnéra indul a Rádió GaGa

Ezen a nyáron a Rádió GaGa csapata nyakába veszi Székelyföldet és öt nagyrendezvényen is jelen lesz a Duma Dubával. A GaGa műsorvezetőivel és munkatársaival a NyárON Szeredán, a Sokadalom rendezvényén, a VIBE Fesztiválon, Tusványoson és a Tabakón is találkozhattok.

Itt a (road)show ideje – turnéra indul a Rádió GaGa
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!