Íme, Székelyföld legnagyobb munkáltatói

Íme, Székelyföld legnagyobb munkáltatói

• Forrás: Omnibus.ro • Infografika: Tóth Szilárd

Míg Csíkszéken a dohány-, Udvarhelyen pedig az italkereskedésben érdekelt a térség legnagyobb árbevétellel rendelkező cége, Marosszéken az energia- és a gyógyszeripar áll az élen – derül ki az Omnibus.ro összesítéséből. Az 50 legmagasabb árbevételű, illetve legtöbb alkalmazottat foglalkoztató céget tartalmazó listára idén legkevesebb 101 millió lejes üzleti forgalommal vagy 276 alkalmazottal lehetett felkerülni. Emellett a székelyföldi közbirtokosságok 25-ös rangsorát is elkészítették.

Iszlai Katalin

2019. december 28., 20:042019. december 28., 20:04

Évente nyilvánosságra hozza Székelyföld 50 legmagasabb árbevételű, illetve legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásának rangsorát az Omnibus.ro szolgáltatáskereső portál. A pénzügyminisztérium által augusztusban közzétett, 2018-ra vonatkozó adatsor mentén összeállított elemzésben továbbá a székelyföldi közbirtokosságok 25-ös rangsorát is elkészítették szintén a gazdasági tevékenységekből származó bevételeik alapján.

Székelyföld legnagyobb árbevételű cégeinek toplistáját a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a marosvásárhelyi székhelyű E.ON Energie România gázszolgáltató vállalat vezeti,

még annak ellenére is, hogy a cég 2017-ben jegyzett 4,73 milliárd lejes árbevétele 2018-ra 3,71 milliárd lejre csökkent. Ehhez a 22 százalékos csökkenéshez azonban köze lehet az E.ON csoport másik tagjának, az E.ON Gaz Furnizare nevű szolgáltatónak látványos fejlődése: a második helyre előlépő szolgáltató 2017-es 509 millió lejes árbevétele tavaly 1,82 milliárd lejre emelkedett.

A harmadik helyen szintén marosvásárhelyi vállalat szerepel, mégpedig az Azomureș vegyipari kombinát 1,75 milliárd lejes árbevétellel. Negyedik az E.ON Csoport harmadik tagja, a Delgaz Grid gázszolgáltató 1,45 milliárd lejes árbevétellel, ötödik pedig a gyógyszeripari Pharmafarm 929 millió lejjel.

A lista hatodik helyén kapott helyet az első nem Maros megyei cég: a borszéki (Hargita megye) Romaqua Csoport 14 százalékos növekedés után 823 millió lejes árbevételt könyvelt el tavaly.

Hetedik lett a brassói tejgyár baróti központja (468 millió lej), nyolcadik az Amigo & Intercost szeszes italok nagykereskedelmében érdekelt vállalat (399 millió lej), kilencedik a dohányipari termékeket forgalmazó M. Tabac csíkszeredai vállalat (392 millió lej), tizedik pedig a marosszéki Hirschmann Románia autóipari vállalat (374 millió lej). Az 50 legnagyobb árbevételű székelyföldi vállalkozás közül a legtöbb marosszéki, majd Udvarhelyszék, Alsó-Háromszék, Csíkszék, Felső-Háromszék és Gyergyószék következik a sorban.

Az 50 cég összesített árbevétele 18,87 milliárd lej volt tavaly.

A székelyföldi összesített rangsor mellett a hagyományos székely székek szerinti lebontást is közlik minden évben. A marosszéki dobogósokat fentebb már említettük, így ezúttal csak Csík-, Udvarhely- és Gyergyószék legjobbjaira térünk ki.

Csíkszéken:

 • a legnagyobb árbevételű vállalkozás a már említett M. Tabac (392 millió lej);

 • a második helyezett a csíkszentkirályi székhelyű Hargita Gyöngye Rt. ásványvíz-palackozó 115 millió lejes árbevétellel;

 • harmadik 108 millió lejes bevétellel a faipari termékeket gyártó csíkszeredai Iris Service;

 • majd az Ing Service építkezési cég (64 millió lej);

 • a Lactate Harghita tejfeldolgozó (58 millió);

 • a tusnádi Apemin ásványvíz-palackozó (57 millió);

 • illetve a Harmopan pékség (56 millió) következnek a listán.

A legnagyobb árbevételű 50 csíkszéki cég összesített hozama 1,7 milliárd lej volt tavaly.

Udvarhelyszéken:

 • az első helyezett az oda bejegyzett Amigo & Intercost (399 millió lej);

 • utána az építőanyagokat és különböző berendezéseket forgalmazó Melinda Impex Steel következik a sorban 240 millió lejes árbevétellel;

 • a harmadik helyen pedig a Merkúr üzletláncot működtető Elan-Trió szerepel 203 millió lejes bevétellel.

A dobogósokat a Melinda Impex Instal követi 187 millió lejes árbevétellel, majd a Coats Románia székelyudvarhelyi kirendeltsége (160 millió lej), a nyomdaipari Infopress Group (138 millió) és az Impar Kft. gumiabroncs-szaküzlet (108 millió lej) következnek a sorban.

A rangsorban szereplő udvarhelyszéki vállalatok árbevétele összesen 3 milliárd lej volt.

Gyergyószéken:

 • a Borszéki ásványvizet gyártó első helyezett Romaqua Csoport (823 millió lej) az első;

 • jócskán lemaradva szerezte meg a második helyet a Benedek húsipari termékeket gyártó és forgalmazó Arterimpex 55 millió lejes árbevétellel;

 • a harmadik helyen az Explosiv Group sportfelszereléseket forgalmazó cég szerepel 35 millió lejes bevétellel;

 • ezt követi a fa- és bútoriparban érdekelt Industry Transilvan (34 millió lej);

 • a cipőgyártásban érdekelt Toplita (31 millió);

 •  továbbá a Genex fafeldolgozó (28 millió lej).

A gyergyói cégek összesített árbevétele 1,5 milliárd lej volt 2018-ban.

A legnagyobb munkaadók

Székelyföld legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cége a Delgaz Grid 4219 alkalmazottal, második az 1983 személynek munkát adó Romaqua Csoport, harmadik pedig az Azomureș 1181 dolgozóval. Marosszéken a már említettek után a Hirschmann Románia foglalkoztatja a legtöbb alkalmazottat, 1086 személyt.

Csíkszéken az Iris Service ad munkát a legtöbb személynek, 1129 alkalmazottjával a csíkszeredai cég az összesített székelyföldi lista negyedik helyén szerepel. Csíkszék második legnagyobb munkaadója a Hargita Gyöngye 391 alkalmazottal, a harmadik pedig az Imperial Wet nemzetközi áruszállításban érdekelt cég 373 alkalmazottal.

Udvarhelyszéken azt Ikos Conf készruhagyár büszkélkedhet a legtöbb alkalmazottal (852), második helyen pedig az ugyanezen cégcsoport érdekeltségébe tartozó Norada készruhagyár szerepel 847 alkalmazottal. A harmadik helyezett az Amigo & Intercost 724 személyt foglalkoztató cég lett.

Gyergyószéken a Romaqua Csoportot követően a Toplita végzett a második helyen 264 alkalmazottal, harmadik pedig a ruhaiparban érdekelt Romtop Industries lett 262 alkalmazottal.

Székelyföld 50 legnagyobb munkaadója összesen 31 291 alkalmazottat foglalkoztat.

Közbirtokosságok rangsora

A cégek mellett a székelyföldi közbirtokosságokat is vizsgálta az Omnibus.ro, amelyeket a gazdasági tevékenységből származó bevételeik alapján rangsoroltak. Kiemelték ugyanakkor, hogy

noha a közbirtokosságok bevételéhez esetenként hozzáadódnak a területalapú támogatásokból származó bevételek is, ezeket a lista összeállításakor figyelmen kívül hagyták.

Ennek alapján Székelyföld legeredményesebb közbirtokossága a gyergyóalfalvi 11 millió lejes gazdasági árbevétellel, ezt követi a 18. helyről az előkelő másodikra előlépő Csíkjenőfalvi Tercs Közbirtokosság 8,1 millió lejes bevétellel (2017-ben 1,9 millió lej). Harmadik a zetelaki közbirtokosság 7,6 millió lejjel, negyedik a szovátai 7,1 millió lejjel, ötödik pedig a gyergyóditrói 4,2 millió lejjel. Az első tíz között szerepel még a homoródalmási közbirtokosság (3,9 millió lej), a csíkszentimrei (3,8 millió), a gyergyószárhegyi (3,6 millió), a csíkszentgyörgyi (3,4 millió) és a gyergyószentmiklósi (3,3 millió lej).

 

szóljon hozzá!
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 122. szám
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 122. szám

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 23., szerda

Így értékeli a POL meglátásait Székelyudvarhely polgármestere

A Szabad Emberek Pártjának (POL), a székelyudvarhelyi városvezetést értékelő dokumentuma kapcsán érintettként megkerestük Gálfi Árpád polgármestert, aki írásban értékelte lapunknak a frakció észrevételeit.

Így értékeli a POL meglátásait Székelyudvarhely polgármestere
2022. március 23., szerda

„Feje tetejére állítják” Csíkszeredát a NyárON fesztiválon

„Négy napon át fejére állítjuk a várost jó értelemben” – hangzott el a Csíkszereda nyárindító fesztiváljának programjait ismertető sajtótájékoztatón szerdán. A június 9-12. között zajló eseménysorozat tíz helyszínen zajlik majd, közel 80 programponttal.

„Feje tetejére állítják” Csíkszeredát a NyárON fesztiválon
2022. március 23., szerda

A POL gyenge 6-osra értékeli a székelyudvarhelyi városvezetés féléves munkáját

Követik a városvezetés fejlesztési projektjeinek alakulását – közölte a székelyudvarhelyi Szabad Emberek Pártja (POL) frakciója szeptemberben. Akkor féléves határidőre szóló igénylistát is összeállítottak az általuk prioritásként kezelendő projektekről.

A POL gyenge 6-osra értékeli a székelyudvarhelyi városvezetés féléves munkáját
2022. március 23., szerda

Mekkora lesz a hatodik?

Nem kellett sokat várni az enyhítések után: megállt a koronavírusos betegek számának a csökkenése Romániában, az újonnan kiszűrt esetek száma ismét emelkedőben van. Elkezdődött a hatodik hullám Fejér Szilárd kémikus, kutató szerint is.

Mekkora lesz a hatodik?
Mekkora lesz a hatodik?
2022. március 23., szerda

Mekkora lesz a hatodik?

2022. március 23., szerda

Ötlet a nap legfontosabb étkezéséhez: rántotta újragondolva

A sokunk által jól ismert rántotta egy újragondolt receptjét mutatta be Karácsony József, a Főnix Konyha szakácsa, aki a nap legfontosabb étkezésére koncentrálva nem spórolt a hozzávalókkal.

Ötlet a nap legfontosabb étkezéséhez: rántotta újragondolva
2022. március 23., szerda

Újra teljes kapacitással fogadják a nézőket az erdélyi színházak

Az élet sok más területéhez hasonlóan a színházi életet is jócskán megnehezítette az elmúlt két év járványidőszaka. A feloldott szigorítások után most visszatérnek a normalitásba, vagyis a 2020 március előtti időszakhoz.

Újra teljes kapacitással fogadják a nézőket az erdélyi színházak
2022. március 22., kedd

Folyamatosan fogadják a nyugdíjpénztárak a kéréseket a kezelési jegyekre

Nagyobb az érdeklődés a gyógykezelési jegyek iránt tavalyhoz képest, eddig 740 kérést nyújtottak be a Hargita Megyei Nyugdíjpénztárhoz. Az igényléseket az év folyamán több fordulóban fogadják, legkésőbb november 30-áig.

Folyamatosan fogadják a nyugdíjpénztárak a kéréseket a kezelési jegyekre
2022. március 22., kedd

Nagytakarítással készülnek a tavaszra, jövő hónapban kerülnek sorra a lakótelepek

Március elsején kezdődött a székelyudvarhelyi utcák, utak takarítása, azóta több szakaszt is megtisztítottak. A munkálatok jelenleg a forgalmasabb útszakaszok és utcák mentén zajlanak, majd utána kezdődhet a lakótelepeken is a portalanítás.

Nagytakarítással készülnek a tavaszra, jövő hónapban kerülnek sorra a lakótelepek
2022. március 22., kedd

Ellenőrzik a közterületre épült garázsok rendeltetésszerű használatát Székelyudvarhelyen

A Székelyudvarhelyen állandó problémává vált parkolóhelyhiány miatt ellenőrzik a hosszú távra bérbe adott, de a város tulajdonában lévő területekre épült garázsok rendeltetésszerű használatát.

Ellenőrzik a közterületre épült garázsok rendeltetésszerű használatát Székelyudvarhelyen
2022. március 22., kedd

A cél, hogy minden szavazat a nemzetépítést biztosítsa

Fontos a magyarországi országgyűlési választásokra a helyesen kitöltött szavazólapok beküldése – hívták fel a figyelmet a keddi sajtótájékoztatón a háromszéki RMDSZ vezetői.

A cél, hogy minden szavazat a nemzetépítést biztosítsa
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM