Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idén a biciklisávok újrafestésére fektetik a hangsúlyt

Barabás Hajnal 2018. április 30., 15:41
HIRDETÉS

A csíkszeredai kerékpárutak megfelelő jelzésére, felfestésére, illetve azok bővítésére és összekapcsolására van a legnagyobb igény a helyi kerékpárosok részéről.

A járdától jól láthatóan elhatárolt kerékpárutakra van igény a kerékpárosok részéről Fotó: Gecse Noémi

„Jobban megéri kerékpárral közlekedni a városban, mint autóval, én például ügyet intézni a zöldségpiacról a Hargita megyei pénzügyig néhány perc alatt jutottam el kétkerekűvel, ezt a távot autóval sokkal hosszabb ideig tettem volna meg, főleg csúcsidőben” – magyarázta a biciklis közlekedés előnyeit egy csíkszeredai üzletvezető.

Csonta Lászlót, a kerékpáros közlekedést is népszerűsítő Zöld SzékelyFöld Egyesület elnökét arról kérdeztük, véleménye szerint hogyan áll Csíkszereda a kerékpárutak kiépítettsége terén.

Kezd kialakulni a városban a biciklisáv-hálózat, hiszen nagy távokban vannak kerékpárutak kijelölve, így viszonylag biztonságosan lehet közlekedni kétkerekűvel. Ha más környező városokat veszünk példaként, vagy akár országos szinten is nézzük, nem olyan rossz a helyzet Csíkszeredában

– fogalmazott az környezetvédelemmel foglalkozó egyesület elnöke. Azt azonban gyorsan hozzátette, hogy van még bőven tennivaló az utak bővítése, karbantartása terén. „Nem elégséges csupán egyszer kijelölni, kialakítani a kerékpárutakat, hanem azokat karban is kell tartani. Rendszeres időszakokban újra kelleni festeni a biciklisávokat, és megfelelően ki kellene jelölni, mert ellenkező esetben veszélyforrást jelenthetnek. Jelenleg

több helyen is nagyon elkopottak a felfestések, a biciklis logók sem mindenhol látszanak.

HIRDETÉS

Ugyanakkor a gyalogátkelőknél kis átjárókat is kellene felfesteni, hogy látható jelzés legyen a bicikliseknek, hogy ott elsőbbséget kell adni a gyalogosoknak, akik átkelni készülnek” – sorolta a városvezetéstől elvárt teendőket Csonta.

Hozzátette, a jól látható felfestés a gyalogosok figyelmét is jobban felhívná, hogy ne a biciklisávon közlekedjenek. A kerékpárutak esetében fontos az is, hogy összefüggőek legyenek, ezen a téren azonban vannak hiányosságok – jegyezte meg.

Jó lenne figyelembe venni azt is, hogy általában honnan hová akarnak eljutni az emberek, mert ha nagy kerülőt kell megtenniük, akkor nem nagyon fogják használni az adott kerékpárutat

– fűzte hozzá. Szerinte legalább akkora figyelmet kellene fordítani a biciklisávokra, mint az utakra mind kialakításuk, mind pedig a karbantartásuk terén.

Csíkszeredában több mint hat kilométer hosszúságú kerékpárút-hálózatot alakítottak ki, amelyet tavaly bővítettek egy szakaszon. „A Kossuth Lajos utcában a római katolikus plébániától egészen a Márton Áron utcai kereszteződésig jelöltünk ki újabb kerékpársávot, párhuzamosan a másik oldalon levővel. Itt még hátravan, hogy átvezessük az úton a Temesvári sugárúti útkereszteződésnél” – magyarázta András Zoltán. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala városgazdálkodási osztályának munkatársa megkeresésünkre továbbá még elmondta,

idén többnyire a kerékpárutak karbantartására és egyes szakaszok összekötésére fektetnék a hangsúlyt.

Mint fogalmazott, arra törekednének ebben az évben, hogy azokat a kerékpársávokat, amelyek „hirtelen véget érnek”, valamilyen módon összekössék a meglévő kerékpárhálózattal. Például a Puskaporos és a Tudor Vladimirescu utcák találkozásától induló sáv a Miron Cristea utcáig tart, és ott egyszerűen véget ér. „Ezt a szakaszt lenne jó még tovább bővíteni, összekötni más kerékpársávval, ezért gondolkoztunk azon, hogy megoldás lehetne, hogy a Miron Cristea utcában a járdán jelölnénk ki kerékpárutat, és összekötnénk a Vár téri sávval” – osztotta meg elképzeléseit a városháza munkatársa. Hozzátette, ugyanez a helyzet a Mihail Sadoveanu utcában kialakított kerékpárúttal, amely a Brassói útig tart, és ott megszakad.

A Brassói úton, a vasúttal párhuzamos járdán, amelyet amúgy is kevesen használnak, biciklisávot lehetne kialakítani, és akkor a Sadoveanu utcából érkező kerékpárutat ezzel lehetne összekötni, és egészen Zsögödfürdőig levezetni. Javasolni fogjuk ezt, aztán lássuk, hogy hogyan döntenek az illetékesek

– vetette fel András Zoltán.

A jövőbeli tervekről

Szőke Domokost, Csíkszereda alpolgármesterét a jövőbeli terveikről kérdeztük. „Van a városnak egy elfogadott mobilitási terve, és az abban foglalt elképzelések megvalósítására próbálunk finanszírozást szerezni” – mondta. Ebben a közlekedési akciótervben a bicikliutak bővítése mellett, többek között kerékpártárolók létrehozása, valamint a bérelhető kerékpárok hálózatának kiépítése és működtetése is az elképzelések között szerepel.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS