HIRDETÉS

Újabb földrengés rázta meg az országot

Székelyhon 2016. december 28., 02:27 utolsó módosítás: 2016. december 28., 11:29

A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Romániát szerdára virradóra 1 óra 22 perckor – közölte a romániai Országos Földtani Intézet (INFP). A rengés epicentruma a Vráncsa megyei szeizmikus térségben volt.

A rengés a Kárpátok kanyarulatának külső részén, a moldvai Vráncsa megyében, helyi idő szerint 1 óra 21 perckor, 100 kilométeres mélységben történt – közölte a romániai Országos Földtani Intézet (INFP).

Az Egyesült Államok Geodéziai Intézetének közlése szerint a földrengés epicentruma a Vráncsa megyei Nerejutól 6 kilométerre nyugatra, 81 kilométer mélyen volt.

A földrengést érezni lehetett Bukarestben, a Moldovai Köztársaságban, valamint a Kárpát-kanyarban, Székelyföld délkeleti részén, így többek között Háromszéken, a csíki, valamint az udvarhelyi térségben is, Brassóban pedig riadalmat okozott. A földrengésről beszámoló román hírügynökségek esetleges károkról nem adtak jelentést.

A földrengést mi is tapasztaltuk, egy csíkszeredai földszinti lakásban is beleremegtek a bútorok a több másodpercig tartó rengésbe. A földmozgást követően többen a Facebookon osztották meg élményeiket, tapasztalataikat a jelenség kapcsán.

Legutóbb szeptember 24-én volt hasonló erejű, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés, ami szintén Vráncsa szeizmikus térségéből indult, és országszerte érezni lehetett.


FRISSÍTÉS: 5,4-es erősségű volt a földrengés

Az Országos Földtani Intézet intézet később a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségűre pontosította a bekövetkezett rengés erősségét.

Hajnali 5 órakor újabb földrengés történt Vráncsa térségében. A földtani intézet adatai szerint a második földrengés 5:01-kor következett be, és a Richter-skála szerinti 2,9 fokos erősségű volt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS