HIRDETÉS

Németország, jó társaság, otthonteremtés – Újabb sikertörténet (x)

2018. február 12., 15:45 utolsó módosítás: 2018. február 12., 17:41

A külföldi munkára készülőknek a legnagyobb fejtörést általában az jelenti, hogy megtalálják a megfelelő munkahelyet, illetve egy olyan céget, amelyben bízhatnak.

A Clearservice egyik fő célja, hogy németországi munkavégzést tegyen lehetővé azok számára is, akiknek nincs tapasztalatuk a szakmában és a német nyelvet sem ismerik. Olyan személyekre van szükség, akik látják a célt maguk előtt, és akik a folyamatos fejlődés mellett egy nagyszerű csapathoz akarnak tartozni.

Tünde így mesélt a tapasztalataikról:

„Eldöntöttük a párommal, hogy külföldön szeretnénk dolgozni. Nagyon sokat keresgéltünk, érdeklődtünk, és végül egy ismerős ajánlotta ezt a céget. Elmentünk próbamunkára, tanultunk, és egyszer csak már utaztunk Németországba. Azért mentünk, mert közös lakásra gyűjtöttünk a párommal. Úgy mentünk ki, hogy – ha törik, ha szakad – egy évet minimum kint leszünk.

Az egyik fontos szempont az volt a számunkra, hogy párban tudjunk kimenni, mert semmiképp sem akartunk külön dolgozni, de a Clearservice ezt biztosította, és azt is, hogy kint együtt lakhassunk egy jól felszerelt lakásban. Amit még szerettem, hogy

nem kellett attól félnünk, hogy vajon holnap vagy egy hét múlva lesz-e munkánk,

hanem minden meg volt szervezve előre. Nekünk nagyon jó volt Németországban lenni. Összesen tizenegy szállodában dolgoztunk, és mindegyiket szerettük. Eleinte furcsa volt a folyton változó környezet, hiszen a legtöbb ember általában fél a változásoktól. Egy-egy új projekt miatt gyakran kellett költözni, de aztán rájöttünk:

a változás nem biztos, hogy rosszat hoz.

Akárhova kerültünk, megpróbáltuk annak a helynek kihasználni az előnyeit, és igyekeztünk mindig felfedezni az új környéket. Amióta hazajöttünk, sok minden megváltozott. Összeházasodtunk, és sikerült megvalósítani a célunkat, amiért kimentünk és dolgoztunk, hiszen közös lakást tudtunk venni.

Én tényleg csak ajánlani tudom ezt a munkát mindenkinek. Nem csupán az anyagiak miatt, ugyanis mi azon kívül is nagyon sok mindent nyertünk. Olyan dolgokat tapasztaltunk meg, amiket itthon nem tudtunk volna, nagyon sok várost megismertünk Németország területén, és rengeteg jó embert ismertünk meg, olyan barátokat szereztünk, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.”

(X)

HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS