Belföld
Külföld

Nem várható drasztikus lehűlés február végén és március elején

Székelyhon 2020. február 24., 21:03
HIRDETÉS

Országszerte meleg időre lehet számítani az elkövetkező két hétben, jelentősebb hőmérséklet csökkenés csak a hét vége felé következik be, csapadék pedig az egész jelzett időszakban lehetséges, derül ki az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) hétfői, február 24-e és március 8-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Nem várható drasztikus lehűlés február végén és március elején
galéria
A tavaszi időjárást csak az időnkénti csapadék fogja elrontani. Képünk illusztráció Fotó: Sóki Tamás/MTI

Erdélyben az első három nap fokozatosan emelkedik a nappali hőmérséklet,

elérve a 14-16 Celsius-fokos csúcshőmérsékleti értékeket február 26-án.

Az Agerpres által szemlézett előrejelzésből kiderül, hogy 27-én és 28-án lehűlés várható, a nappali csúcsok nem haladják meg a 3-6 Celsius-fokot. Ezt követően ismét felmelegszik az idő, 10-12 Celsius-fokot mérnek majd regionális szinten. Az éjszakai hőmérsékletek szinte az egész időszak alatt ingadozni fognak. A minimumok átlagban 0 és 4 Celsius-fok körül alakulnak, február 25-én, 28-án és 29-én pedig 6 és -2 között.

HIRDETÉS

Majdnem minden nap lehet esőre számítani, jelentősebb mennyiségű csapadék 26-án és 27-én várható.

A hegyvidéken február 26-áig melegszik az idő, elérve a 6 Celsius-fokot. Ezt követően lehűlés várható, a nappali csúcsok lecsökkennek -2 fok körülire 27-én és 28-án. A második héten 2-4 Celsius-fok közötti nappali hőmérsékletekre lehet számítani. Az első hét folyamán az éjszakai hőmérsékletek -10 és 0 Celsius-fok között fognak ingadozni. Az időszak vége felé azonban többnyire -4 és -2 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra az egész időszak alatt lehet számítani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS