Belföld
Külföld

Kiürítik a kórházakból a nem sürgősségi ellátást igénylő betegeket 48 órán belül

Székelyhon 2020. március 23., 14:35 utolsó módosítás: 2020. március 23., 15:23
HIRDETÉS

Felfüggesztik a nem halaszthatatlan kezeléseket és műtéteket, valamint kiürítik a nem sürgősségi ellátást igénylő betegeket a kórházakból 48 órán belül.

Kiürítik a kórházakból a nem sürgősségi ellátást igénylő betegeket 48 órán belül
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Tizennégy nappal elhalasztanak minden olyan sebészeti beavatkozást és kórházi kezelést vagy kivizsgálást, amely nem sürgősségi jellegű. A rendelkezés keddtől érvényes, és az a célja, hogy megfékezzék a SARS-CoV-2 vírus (új koronavírus) terjedését az egészségügyi intézményekben – írja az Agerpres hírügynökség. 

A Marcel Vela belügyminiszter által jóváhagyott intézkedés azt is magában foglalja, hogy 14 napra felfüggesztik a beütemezett orvosi vizsgálatokat is az állami és magánkórházak járóbeteg-kezelő részlegein.

HIRDETÉS

A rendelet megjelenésétől számított 48 órán belül hazaengedik a kórházakból azokat a betegeket, akik nem szorulnak feltétlenül kórházi ellátásra.

A kórházvezetőségek önállóan dönthetnek a munkabeosztás átszervezéséről és az ügyeletekről. Az átszervezés nem érinti az alkalmazottak fizetését – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS