Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kőrössy Andrea, Széchely István 2018. január 15., hétfő

Egészségügyi alapellátás kevesebb bürokráciával?

Úgy tűnik, kezdenek közös nevezőre jutni az egészségügyi minisztérium, a biztosítási pénztár és a háziorvosok az alapellátás javítását célzó elképzelések terén, de különvélemények is vannak a tervezett intézkedésekről.

Kőrössy Andrea, Molnár Rajmond 2018. január 10., szerda

Nem tarthatják maguknál többé az órákon mobiltelefonjaikat a tanulók, egyenruha viselésére sem lesznek kötelezhetők

A tanórák alatt nem tarthatják maguknál mobiltelefonjukat a tanulók, akik ugyanakkor a továbbiakban nem vállalhatnak kapusszolgálatot az oktatási minisztérium új közoktatási iskolai rendszabályzata alapján.

Kőrössy Andrea, Molnár Rajmond 2018. január 07., vasárnap

Hargita megyében az összes háziorvos szerződött

Hargita megyében az összes háziorvos aláírta az ingyenes szolgáltatások biztosításához szükséges keretszerződés meghosszabbítására vonatkozó megállapodást az egészségbiztosítási pénztárral, így elvileg nem várható fennakadás. Országos szinten viszont nincs mindenütt egyezség.

Hallgassa online rádióinkat
Kőrössy Andrea, Molnár Rajmond 2017. december 28., csütörtök

Várhatóan felfüggesztik ingyenes szolgáltatásaikat jövőtől a háziorvosok

Miközben az egészségügyi minisztérium és a biztosító azt állítja, sikerült megoldást találni az alapellátás problémáira, a háziorvosok kitartanak amellett, hogy még mindig „süketek párbeszéde” folyik.

Dósa Ildikó, Kőrössy Andrea 2017. december 23., szombat

Egyetemi diploma nélkül is oktathatnak az óvónők és tanítók

Már nem kötelező az egyetemi oklevél megszerzése az óvodai és az elemi oktatásban tanító pedagógusoknak. Az egyetem elméleti tudást ad, de gyakorlati képzést nem, ezért felsőfokú diploma nélkül is jó tanító lehet az, aki odaadással oktat.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea, Széchely István 2017. október 01., vasárnap

Kételkednek a tervezett medveexport sikerében

Felleltározná és chippel látná el a medvéket a környezetvédelmi miniszter, aki arról is beszámolt, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak a nagyvadak „exportálásáról”. Az udvarhelyszéki vadásztársulatoknál komolytalannak ítélik a minisztériumi intézkedésterveket.