HIRDETÉS

Vége a Progym döntős álmainak

Gergely Imre 2016. december 21., 00:52 utolsó módosítás: 2016. december 21., 09:21

Mintegy kétszáz gyergyói néző szeme láttára szenvedett kínos vereséget a Progym kedden, a Román Kupa nyitónapján. A kudarc azt jelenti egyben, hogy a piros-fehérek aligha játszanak pénteken este a kupadöntőben.

Fotó: Lukács Zsolt

Nem kedvezett a szerencse a gyergyói csapatnak, hatalmas gólhelyzeteket hagytak ki a piros-fehérek a Dunăreával szemben, akár 7–8 is gólt érdemelt volna. Azonban az is tény, hogy összességében a galaciak jobbak voltak, megérdemelten nyerték a találkozót. A Progymból hiányzott a lendület, az az erő, ami a korábbi bajnoki meccsek megnyeréséhez vezetett. Nem sok jót lehetne írni a csapat keddi teljesítményéről.

A vezetést ugyan a gyergyóiak szerezték meg Csergő bombájával, de még az első harmadban egyenlített és át is vette a vezetést a galaci együttes. És a hátrány csak nőtt a továbbiakban. Roman Kosztromin nem érkezett meg a meccsre, Vaclav Novak ismét két fronton, a jégen és a kispadon is kellett bizonyítson. Edzőként mindent megpróbált, többször is átforgatta a sorokat, de a helyzet nem lett jobb.

Két góllal vezetett Galac a második harmadban, amit korábban többször is ledolgozott a Progym, így remélni lehetett a feltámadást, de ezzel a játékkal ennek nem volt realitása. A végén 6–2-re nyertek Gogáék, és ez az eredmény teljesen tükrözi a játék képét.

Hogy mi volt az oka a vereségnek, arról valószínűleg minden játékosnak, edzőnek, klubvezetőnek és szurkolónak is biztosan van saját magyarázata. De ez már mind nem számít.

Persze matematikai esély még van. Szerdán a Steaua lesz az ellenfél, ha a Progym sok góllal nyer, akkor feszült figyelemmel nézheti a csütörtöki Dunărea–Steaua összecsapást, szurkolva a Steauának. Timaruék esetleges akkori győzelme a gyergyói együttest juttatná döntőbe.

Jégkorong, Román Kupa, A csoport, 1. forduló:
Gyergyószentmiklósi Progym–Galaci Dunărea 2–6 (1–2, 1–2, 0–2),
gólszerzők: Csergő Hunor, (7. perc) Dimitrij Kovjazin (27.), illetve Lőrincz Levente (13.), Robert Krajci (15., 33.), Vitalij Donika (26.), Phil Bushbacker (41., 58.).
Büntetőpercek: 10 és 14 perc.

A nap másik mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub a papírformának megfelelően simán nyert 12–0-ra. Szerdán 15 órától Corona–Sportul meccs lesz, a Progym 19 órától lépő jégre a Steaua ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
17 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS