HIRDETÉS

Kupameccsekre készül a Progym

Gergely Imre 2016. december 16., 13:23 utolsó módosítás: 2016. december 17., 23:33

A Gyergyószentmiklósi Progym olyan ellenfeleket kapott a jégkorong Román Kupában, amelyeket ebben az idényben már többször is legyőzött. Megvernék a jövő heti megmérettetésen is a Steauát és a Dunăreát.

Fotó: Lukács Zsolt

 

Ebben az idényben négyből háromszor a piros-fehérek nyerték a Galaci Dunărea elleni párharcaikat, és a négyből négyszer simán verték a Steauát is. Azaz, olyan erőpróbák jönnek Brassóban, amelyeket teljesíteni tud a Progym. Az eddigi teljesítmény azonban semmit nem jelent, a bajnoki alapszakaszos meccseknél sokkal nagyobb a súlya a döntőbe jutásról szóló kupameccseknek.

Intő jel lehet a tavalyi szereplés, amikor könnyebb volt a sorsolás, a Steauát kellett volna legyőzni a Sportul mellett, amelyet abban a szezonban is sorozatban győztek le a gyergyóiak. Azonban a kupameccsen semmi sem jött össze.

A hazai jégkorongszövetség ugyan még nem hozta nyilvánosságra a kupamérkőzések pontos programját, de a Progymot úgy értesítették, hogy mindkét csoportmeccse este 7 órakor kezdődik (kedden és szerdán), a harmadik találkozó, azaz a Dunărea–Steaua összecsapás csütörtökön lesz.

A másik csoportban a házigazda Brassói Corona mellett a Csíkszeredai Sportklub és a Sportul Studențesc együttese szerepel, ott kedden a csíkiak, szerdán a brassóiak játszanak az „egyetemistákkal”, míg csütörtökön este lesz a tényleges tétmeccs, a Sportklub–Corona találkozó.

A két csoportgyőztes pénteken este döntőzik, a másodikok a bronzért játszanak aznap.

Szurkolói busz indul a kupameccsekre is

Mindkét csoportmeccsére indít autóbuszt a Porgym. Indulás kedden és szerdán 15 órakor a kultúrháztól. 40 lejbe kerül az utaztatás egy napra egy személynek. Jakab Péternél lehet jelentkezni (telefon: 0747-479 572) hétfő estig. Ugyancsak lehetőség van erre a jégpályán, a Progym irodájában hétköznaponként 9 és 14 óra között, illetve a hétvégi szabadkorcsolyázások idején a pénztárnál. Szurkoljunk, hogy pénteken is az esti mérkőzésen szerepeljen a csapat, vagyis a döntőben – szól a szurkolótábor felhívása.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS