HIRDETÉS

Fogynak a jegyek a hokigálára

Dobos László 2016. december 15., 10:08 utolsó módosítás: 2016. december 15., 11:47

Jól fogynak a belépő jegyek a december 28. és 30. között rendezendő Roland Divatház Winter Classic elnevezésű jégkoronggálára, amelyen többek között két MOL Liga- és két EBEL-találkozót rendeznek majd Budapesten, a Városligeti Műjégpályán.

Fotó: Facebook.com/mujegpalya.varosligeti

A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség alelnöke elsősorban a bajnoki meccseket felvezető programról beszélt. Megemlítette, hogy az első napon U8-as, másnap pedig U10-es tornát is rendeznek, s december 30-án U14-es UTE-FTC találkozót rendeznek, valamint előbb U15-ös, azt követően pedig felnőtt Magyarország–Szlovákia női válogatott-meccseket láthatnak a nézők. Az alelnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy ezekre az eseményekre a belépés ingyenes.

A különleges hangulatú, nyitott pályás meccsek közül december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 osztrák bajnoki találkozói jelentik majd a csúcspontot, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt ellen, egyaránt magyar idő szerint 20 órától. Szélig Viktor menedzser megjegyezte, a klubnál bíznak abban, hogy jó eredményt ér majd el a csapat a két kemény rivális ellen, s azért is optimisták, mert – ugyan az osztrák riválisok remek erőt képviselnek – a magyar együttes egyértelműen felszálló ágban van.

December 29-én birtokba veszi a jégpályát a MOL Liga: 16 órától Újpest–Csíkszeredai Sportklub, majd 20-tól MAC–DVTK Jegesmedvék rangadót játszanak.

A szervezők tájékoztatása szerint az EBEL-találkozókra a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt, s a MOL Liga-rangadókra is szépen fogynak a belépők, melyekhez továbbra is a jegyed.hu oldalon keresztül lehet hozzájutni. Az UTE–Csíkszereda mérkőzésre már ezer forinttól kaphatók jegyek.

A sajtóeseményen a MOL Liga-meccsen érdekelt csapatok, illetve a Fevérhár képviselői is jelen voltak, s mindannyian annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a hangulatos meccseken sok néző lesz, a háromnapos esemény pedig növeli a majd a magyar jégkorong népszerűségét. Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója éppen azt hangsúlyozta, hogy számukra nem a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni eredmény lesz a legfontosabb, hanem az, hogy a fővárosban erősebb legyen a jégkorong „brandje”. Hozzátette, bízik benne, hogy a gálán sok gyerek kap majd kedvet a játékhoz, s ebből a MAC utánpótlásbázisa is növekedhet.

A Fehérvár és az Újpest is bemutatta a külön a Winter Classicra készült mezét, s mint kiderült, a DVTK is különleges mezben lép majd jégre. A Winter Classic apropóján szombattól szurkolói villamos is közlekedik a fővárosban, amely hétvégenként a 19-es, míg hétköznaponként a 3-as villamos vonalán szállít majd utasokat, egészen január 8-ig.

A Városliget a hokigála után, január 7-én is jégkorongos esemény helyszíne lesz, ekkor rendezik meg ugyanis a kispályás amatőr tornát, melyen három a három ellen játszanak a csapatok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS