HIRDETÉS

Elfáradt a csapat a végére Galacon

Gergely Imre 2017. január 09., 22:04 utolsó módosítás: 2017. január 09., 22:28

Háromszor vezetett, mégis vereséget szenvedett Galacon a Progym. A piros-fehéreknek a helyzetkihasználásban kell nagyot javulniuk, hogy sikeresebbek legyenek a soron következő mérkőzéseken.

Fotó: Daniel Maximilian Milata

A déli megyékben uralkodó hóviharos időjárás szerencsére nem jelentett akadályt, gond nélkül elért a gyergyói csapat a Duna-parti városba, és pályára tudott lépni a péntekről elhalasztott bajnoki hokimeccsen.

Az első harmadban akár több góllal is elhúzhatott volna a Progym, látványos támadásokat vezettek, főként az Alekszejev-Kovjazin-Daradics sora remekelt. Azonban gól csak egy született ezekből az akciókból, Daradics vágott be egy kipattanót. A második harmadban gyorsan egyenlített a Duna-parti csapat, Rusnak nagy bombája akadt be a felső sarokba. Hamarosan azonban ismét a gyergyóiaknál volt az előny, egy villámgyors ellentámadás végére Alekszejev tett pontot góllal Daradics passzából.

A második szünet is egygólos gyergyói előnynél következett, de nem sokkal a pihenő után Flinta lövése a kék vonalról csapódott Szakács kapujába. Azonban nemsokára ismét a Progym vezetett, ezúttal Kovjazin volt a gólszerző, és itt Jaskevics is megszerezte első Progymos pontját.

Ezután azonban valami megtört, a Progym ment ugyan előre, de egyre fáradtabbnak tűnt a társaság. Koljada a kapu mögül befordulva gyömöszölte be a korongot, harmadszor is egyenlítve, sőt egy védelmi figyelmetlenség után a középen egyedül hagyott Szőcs góljával a vezetést is átvették a galaciak.

Az idő hátralévő részében hajtott ugyan az egyenlítésért a Progym, de semmi sem sikerült, az utolsó percben pedig a gyergyói kapuslehozatalt kihasználta a házigazda, Rusnak góljával 5–3-ra nyert a Galaci Dunărea.

Vereséggel kezdte tehát a 2017-es évet a Progym. A következő meccsen javíthatnak a gyergyóiak, szombaton a Steaua látja vendégül.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Galaci Dunărea–Gyergyószentmiklósi Progym 5–3 (0–1, 1–1, 4–1),
gólszerzők: Ondrei Rusnak (26. és 60. perc), Flinta Botond (44.), Mikola Koljada (49.), Szőcs Szabolcs (50.), illetve Daradics Csaba (7.), Alekszej Alekszejev (29.), Dimitrij Kovjazin (47.)

A bajnokság állása
1. Corona 53 pont/20 mérkőzés,
2. Sportklub  38/20,
3. Progym 38/23,
4. Dunărea  35/22, 
5. Steaua 19/19,
6. Sp. Studențesc 0/17. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
14 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS