HIRDETÉS

Bosszút állhat a Progym a kupameccsen elszenvedett vereségért

Gergely Imre 2017. január 05., 17:43 utolsó módosítás: 2017. január 05., 18:30

Visszavághat a Gyergyószentmiklósi Progym a Dunăreának a kupameccsen elszenvedett vereségért.

Fotó: Veres Nándor

A december végi kupameccsek csalódása után ismét a bajnokságban bizonyíthatnak a Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongozói. A bajnoki címvédő és egyben a Román Kupa győztese, a Galaci Dunărea látja vendégül szombaton a piros-fehéreket. Ebben a szezonban ötször találkozott egymással a két együttes: a bajnokságban 3 meccset a Progym nyert és csak egyet a galaciak, de a kupában Gogáék felülmúlták a gyergyóiakat.

Amint azt korábban közöltük, egy fehérorosz válogatott hátvéddel erősödött a Progym, Georgij Jaskevics leigazolásával, de lényegesen bővült a galaciak kerete is. A jelek szerint a Steaua teljesen feladta a rájátszásba jutásért zajló harcot. Eddig sem sok reményük volt, de négy meghatározó játékosukról is lemondtak: Mihail Georgescu, Nicușor Lușneac, Marius Mărcuș és Cătălin Berdilă is Galacra igazolt.

A névsort látva azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ha nem is erősödött, de bővült a galaci keret, nőtt a bevethető játékosok létszáma, és az is lényeges szempont tud lenni egy-egy mérkőzésen. Ugyanakkor az sem közömbös tény, hogy a galaciak versenyben vannak a MOL Liga rájátszásába jutásért, így igencsak szükségük van a nagyobb létszámra. Valószínű, hogy szombaton már ott is lesznek az új szerzeményeik a Duna-partiak jegén. 

Azzal, hogy a Steaua kiszállt a play-offos versenyfutásból már biztosan kijelenthetjük – amit már jó ideje tudni lehetett – hogy eldőlt, melyik négy csapat jut az elődöntőkbe. A sorrend azonban egyáltalán nem lényegtelen. A Progym–Dunărea párharc az alapszakasz tanglistájának 3. és 4. helyezéséről dönt. A találkozó szombaton 18.30-kor kezdődik Galacon.

A bajnokság állása:
1. Brassói Corona 50 pont/19 mérkőzés,
2. Csíkszeredai Sportklub 38/19,
3. Gyergyószentmiklósi Progym 38/22,
4. Galaci Dunărea 32/21,
5. Bukaresti Steaua 19/19,
6. Bukaresti Sp. Studențesc 0/17.

A Progym további alapszakasz meccsei:
Január 7.: Dunărea–Progym.
Január 14.: Steaua–Progym.
január 28.: Corona–Progym.
Február 4.: Progym–Sportklub.
Február 18.: Progym–Dunărea.
Február 25.: Progym–Steaua.
Március 4.: Sportul–Progym.
Március 5.: Progym–Sportul.
Idén 30 fordulós az alapszakasz. Az elődöntőket március 7. és 14., a döntőt és a bronzmérkőzéseket pedig március 17. és 28. között játsszák.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS