HIRDETÉS

A Steaua kezében a Progym sorsa

Gergely Imre 2016. december 22., 00:49 utolsó módosítás: 2016. december 22., 09:51

Simán nyert a Progym szerdán este, ami azt jelenti, van még matematikai esély a döntőbe jutáshoz. Ehhez azonban az kell, hogy csütörtökön este a Steaua legyőzze a galaciakat.

Fotó: Lukács Zsolt

A meccs előtt az volt a Progym célja, hogy legalább 8 góllal verje Timaruékat, és ezzel megadják maguknak azt a matematikai esélyt, hogy bejussanak a jégkorong Román Kupa döntőjébe. Ugyanis a keddi 6–2-re elveszített mérkőzésen összeszedett –4-es gólkülönbség így fordul át +4-re. Ezt a fiúk könnyedén teljesítették is, végül 10 góllal győztek a gyergyóiak. 

Most a Steauának drukkolhatnak a piros-fehérek, ugyanis ha a fővárosiak valamilyen csoda révén a rendes játékidőben akár egyetlen góllal nyernek a Dunărea ellen, akkor a Progym pénteken este 7 órától Román Kupa-döntőben szerepel. Minden más eredmény a galaciak fináléját jelenti, a piros-fehérek pedig a bronzért lépnek pályára pénteken délután 3 órától.

Jégkorong, Román Kupa, A csoport, 2. mérkőzés:
Gyergyószentmiklósi Progym–Bukaresti Steaua 12–2 (4–1, 4–0, 4–1),
gólszerzők: Mihalil Konyajev (1., 25., és 57. perc), Vaclav Novak (2.), Alekszej Alekszejev (11., 25., 39., 50.), Dimitrik Kovjazin (14., 24.), Csergő Hunor (49.), Benedek Roland (60.).
Büntetőpercek: 6, illetve 20 perc. 

A nap másik mérkőzésén sem született meglepetés: Brassói Corona Wolves–Bukaresti Sportul Studenţesc 26–2. Abban a csoportban csütörtökön 3-kor zajlik a döntőért folyó Corona–Sportklub meccs.

A mérkőzések nem végződhetnek döntetlennel, 60 perc utáni egyenlőség esetén 5 perc hosszabbítás következik, majd (ha szükség) büntetőlövések. Egy belépőjegy 10 lejbe kerül, semmilyen bérlet nem érvényes a találkozókra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS