Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Székely lobogókat oszt szét az MPP székelyudvarhelyi szervezete

Fülöp-Székely Botond 2019. március 08., 20:30 utolsó módosítás: 2019. március 08., 21:13

Nem csak buzdít rá, de be is segít a székely zászlók magán területen történő kitűzésére a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezete, akiktől ingyenesen lehet lobogókat igényelni – hangzott el egy pénteki sajtótájékoztatón. Mindemellett a polgáriak továbbra is gyűjtik a támogatói aláírásokat magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă ellen tett feljelentéssel kapcsolatban.

Székely lobogókat oszt szét az MPP székelyudvarhelyi szervezete
galéria
Több ezer székely zászlót kapott adományként az MPP. Bárki igényelhet ezekből Fotó: Fülöp-Székely Botond

„Betelt a pohár, miután egy jogerős ítélet nyomán el kellett távolítani a székely és a városi zászlókat a hivatal homlokzatáról, illetve a tanácsteremből. Éppen ezért tettük közzé a felhívásunkat, hogy tiltakozásul minél többen tűzzék ki a székely lobogót a magántulajdonban lévő ingatlanokon. Ezt ugyanis a törvény nem tiltja” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Gálfi Árpád, aki külön hangsúlyozta, hogy nem polgármesterként, hanem az MPP helyi elnökeként van jelen. Rámutatott, az elmúlt időszakban több ezer kisebb-nagyobb székely zászlót kapott adományként a pártjuk Székelyudvarhely testvértelepüléseinek önkormányzataitól, illetve az akciójukat támogató cégektől és civil szervezetektől. Ezeket szeretnék ingyenesen kiosztani az elkövetkezőkben a mozgalmukhoz csatlakozni akaró városlakóknak.

A nagyobb lobogókkal nem csak rudat, hanem az épületekre csavarozható zászlótartót és csavarokat is adnak.

„Székelyföldön nem szórványként kell viselkedjünk, hiszen többségben vagyunk. A megmaradásunknak fontos feltételei, hogy vigyázzunk a szimbólumainkra, értékeinkre” – fogalmazta meg biztató szavait Mike Levente, az MPP helyi frakcióvezetője.

Orbán Árpád alpolgármester szintén MPP-s tisztségében kijelentette, szerinte a zászlók kitűzése nagyon szép válasz azoknak, akik támadják a nemzetünket és a szimbólumainkat. Minél többen csatlakoznak a mozgalomhoz, annál jobban látszik, hogy összetartó közösségről van szó – magyarázta, hozzátéve, hogy a zászlók kitűzésével egyúttal Székelyudvarhelyet is szebbé tehetjük. Úgy véli, hogy a székely lobogók használata különösen nagy hangsúlyt kell kapjon a közeledő március 15-ei ünnepségen is.

Aki zászlót szeretne igényelni a polgáriaktól, azt a párt Kossuth Lajos utca 20. szám alatt található irodájában teheti meg hétköznaponként délelőtt tíz és déli tizenkét óra között, de a Vár utca 4. szám alatt lévő Demokrácia Központban is várják az érdeklődőket.

Az igénylőknek csupán annyi dolguk van, hogy helyezzék el ingatlanjaikon a lobogókat, majd készítsenek erről fényképet és küldjék el a szekelyzaszlo@polgaripart.ro e-mail címre. Az MPP ezen fotókkal szeretné megköszönni adományozóinak a nagylelkűséget.

Balázs Árpád, az MPP irodavezetője emlékeztetett, hogy pártja országos vezetősége nemrég az ügyészségen jelentette fel uszításért a magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă bloggert, illetve a székelyföldi románok civil fórumát. Azóta is zajlik a panaszukat támogató aláírások gyűjtése. Eddig összesen több, mint háromezer polgár biztosította szignójával a pártot, hogy egyetért a feljelentéssel, akik közül közel ötszázan ezt Székelyudvarhelyen tették meg.

„Aki eljön az irodánkba, hogy aláírja a támogatói dokumentumot, azt egy székely zászlóval is megajándékozzuk” – jegyezte meg Balázs Árpád.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat