Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Székely lobogókat oszt szét az MPP székelyudvarhelyi szervezete

Fülöp-Székely Botond 2019. március 08., 20:30 utolsó módosítás: 2019. március 08., 21:13
HIRDETÉS

Nem csak buzdít rá, de be is segít a székely zászlók magán területen történő kitűzésére a Magyar Polgári Párt (MPP) székelyudvarhelyi szervezete, akiktől ingyenesen lehet lobogókat igényelni – hangzott el egy pénteki sajtótájékoztatón. Mindemellett a polgáriak továbbra is gyűjtik a támogatói aláírásokat magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă ellen tett feljelentéssel kapcsolatban.

Több ezer székely zászlót kapott adományként az MPP. Bárki igényelhet ezekből Fotó: Fülöp-Székely Botond

„Betelt a pohár, miután egy jogerős ítélet nyomán el kellett távolítani a székely és a városi zászlókat a hivatal homlokzatáról, illetve a tanácsteremből. Éppen ezért tettük közzé a felhívásunkat, hogy tiltakozásul minél többen tűzzék ki a székely lobogót a magántulajdonban lévő ingatlanokon. Ezt ugyanis a törvény nem tiltja” – jelentette ki a sajtótájékoztatón Gálfi Árpád, aki külön hangsúlyozta, hogy nem polgármesterként, hanem az MPP helyi elnökeként van jelen. Rámutatott, az elmúlt időszakban több ezer kisebb-nagyobb székely zászlót kapott adományként a pártjuk Székelyudvarhely testvértelepüléseinek önkormányzataitól, illetve az akciójukat támogató cégektől és civil szervezetektől. Ezeket szeretnék ingyenesen kiosztani az elkövetkezőkben a mozgalmukhoz csatlakozni akaró városlakóknak.

A nagyobb lobogókkal nem csak rudat, hanem az épületekre csavarozható zászlótartót és csavarokat is adnak.

„Székelyföldön nem szórványként kell viselkedjünk, hiszen többségben vagyunk. A megmaradásunknak fontos feltételei, hogy vigyázzunk a szimbólumainkra, értékeinkre” – fogalmazta meg biztató szavait Mike Levente, az MPP helyi frakcióvezetője.

HIRDETÉS

Orbán Árpád alpolgármester szintén MPP-s tisztségében kijelentette, szerinte a zászlók kitűzése nagyon szép válasz azoknak, akik támadják a nemzetünket és a szimbólumainkat. Minél többen csatlakoznak a mozgalomhoz, annál jobban látszik, hogy összetartó közösségről van szó – magyarázta, hozzátéve, hogy a zászlók kitűzésével egyúttal Székelyudvarhelyet is szebbé tehetjük. Úgy véli, hogy a székely lobogók használata különösen nagy hangsúlyt kell kapjon a közeledő március 15-ei ünnepségen is.

Aki zászlót szeretne igényelni a polgáriaktól, azt a párt Kossuth Lajos utca 20. szám alatt található irodájában teheti meg hétköznaponként délelőtt tíz és déli tizenkét óra között, de a Vár utca 4. szám alatt lévő Demokrácia Központban is várják az érdeklődőket.

Az igénylőknek csupán annyi dolguk van, hogy helyezzék el ingatlanjaikon a lobogókat, majd készítsenek erről fényképet és küldjék el a szekelyzaszlo@polgaripart.ro e-mail címre. Az MPP ezen fotókkal szeretné megköszönni adományozóinak a nagylelkűséget.

Balázs Árpád, az MPP irodavezetője emlékeztetett, hogy pártja országos vezetősége nemrég az ügyészségen jelentette fel uszításért a magyarellenességéről elhíresült Dan Tanasă bloggert, illetve a székelyföldi románok civil fórumát. Azóta is zajlik a panaszukat támogató aláírások gyűjtése. Eddig összesen több, mint háromezer polgár biztosította szignójával a pártot, hogy egyetért a feljelentéssel, akik közül közel ötszázan ezt Székelyudvarhelyen tették meg.

„Aki eljön az irodánkba, hogy aláírja a támogatói dokumentumot, azt egy székely zászlóval is megajándékozzuk” – jegyezte meg Balázs Árpád.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS