Gazda Árpád

Gazda Árpád

Sokat ártott nekünk, Borboly Csabának

2023. február 11., 11:382023. február 11., 11:38

2023. február 11., 11:522023. február 11., 11:52

Egy álmatlan éjszaka és több újraolvasott levelezés, hír után úgy vélem, sikerült megértenem, miért öntötte ki a Székelyhon portál és az MTI, valamint Kozán István kolléga és személyem ellen is a haragját Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke abban a pénteki Facebook-videóban, amelyikben az eddigi legfontosabb úzvölgyi perben aratott győzelmet ünnepelte meg egy üveg sört kortyolgatva.

Az elnök úr „ellenszelet” emlegetett „amit a Székelyhon és az MTI nyomott” az Úzvölgye ügyben, majd részletezte is, hogy „Gazda Árpád, az MTI volt tudósítója nagyon sokat ártott nekünk a felemás tudósításaival”.

korábban írtuk

Jogerős: el kell távolítani a törvénytelenül felállított betonkereszteket Úzvölgyében
Jogerős: el kell távolítani a törvénytelenül felállított betonkereszteket Úzvölgyében

Jogerős döntés született az úzvölgyi betonkeresztek ügyében. Az egy évvel ezelőtti ítélet szerint érvénytelen a keresztekre kiadott építkezési engedély, ezért azokat el kell távolítani. Ma a táblabíróság alaptalannak találta a dormánfalviak fellebbezését.

Megvallom: eleinte nagyon bántott a dolog. Hogyan árthattam azzal, hogy 146 hírt írtam a magyar hírügynökségnek az úzvölgyi eseményekről, amelyeket igyekeztem a leggyorsabban, a legszakszerűbben, a legpontosabban, a legérthetőbben megfogalmazni, amelyekhez olyan hátteret is toldottam, hogy az Erdélyben vagy a történelemben kevésbé jártas hírfogyasztók számára is érthető legyen? Hogyan árthattam azzal, hogy a hírügynökség – kezdeményezésemre létrehozott, és általam koordinált – román nyelvű szolgálatában is kiadtuk a hírek többségét, és ezáltal

a román közvélemény is lehetőséget kapott arra, hogy ne csak a temetőfoglalók közlései alapján tájékozódjon az ügyről.

Az elnök úr bírálata fölötti megdöbbenésem eme szakaszában szóltam hozzá a videóhoz, és kértem Borboly Csabát, hogy törölje a rám vonatkozó részt és kérjen bocsánatot. Éjfél tájban azonban nem törlés és bocsánatkérés érkezett az elnök úr részéről, hanem az én bejegyzésem törlésére való felszólítás, és egy ajánlat, hogy olvassam vissza a whatsappos levelezéseinket. Ha nem lennének már meg, az elnök úr szívesen megosztja nemcsak velem, hanem másokkal is.

korábban írtuk

A jó oldalon állunk!
A jó oldalon állunk!

Borboly Csaba Facebook-influenszer, másodállásban tanácselnök az utóbbi időben nagyon rákattant a Székelyhonra és Kozán Istvánra. Nemrég élő videóban fenyegette meg kollégánkat, most pedig azzal vádolja, hogy „ellenszélt nyomott az úzvölgyi ügyben”.

A felszólítás mindenesetre hasznos volt, mert a sokadszori újraolvasásból értettem meg, hogy mi is a baja Borboly Csabának a neki nem alárendelt sajtóval, és hogyan kell értelmezni a pénteki videóban megfogalmazott bírálatát.

A „sokat ártott nekünk” alatt nem azt kell érteni, hogy sokat ártott az úzvölgyi temető visszaszerzése ügyének, hanem azt hogy nekünk, Borboly Csabának. Így, fejedelmi többesben.

Sokat ártott, mert nem azt írta, amit mi, Borboly Csaba a videóinkban elmondtunk, a sajtó nem a mi videóinkat szemlézte, hanem az MTI híreit vette át.

Az egyik whatsappos beszélgetésünk során (2021. október 28-án) Borboly Csaba egy vélt „súlyos valótlanság” kiigazítását kérte. Azt írtam ugyanis a hírben, hogy „a perben Csíkszentmártont a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat ügyvédje képviselte”. A bíróságok portálján név szerint is szerepelt a szolgálat ügyvédje, akinek az értesítési címén pereskedett az ügyben a felperes Csíkszentmárton község. A portálról az is kiderült, hogy az ügyhöz beavatkozó félként csatlakozott a Mikó Imre-szolgálat is és Hargita Megye Tanácsa is. Borboly Csaba viszont azt állította, hogy a Hargita megyei tanács jogászcsapata VEZETTE (ezt így nagybetűvel írta) a jogi küzdelmet. Azt válaszoltam az elnök úrnak, hogy nem szeretek hibázni, és ha a Mikó Imre Jogvédő Szolgálattól is megerősítik ezt az állítását, akkor javítást kérek a híremre.

A Mikó Imre-szolgálat vezetője és ügyvédje azonban nem erősítette meg az elnök úr állítását. Ellenkezőleg. Az ügyvéd elmondta, hogy neki van megbízólevele a község polgármesterétől. Ő állította össze a periratot.

Hozzátette, hogy később, miután a Hargita megyei tanács is belépett a perbe, az intézmény jogászai is besegítettek a jogi küzdelembe. Ezek után megírtam az elnök úrnak, hogy a hírem pontos, és nem szorul javításra. A nagybetűs VEZETTE szót viszont nagyon is megjegyeztem. Nem úgy ahogy Borboly Csaba gondolta, hanem abban az értelemben, hogy az elnök úr megpróbált megvezetni. Nem először, és nem is utoljára.

korábban írtuk

Ferdítéseket és vádaskodásokat említ a jogvédelmi szolgálat
Ferdítéseket és vádaskodásokat említ a jogvédelmi szolgálat

Furcsa helyzetet teremtett a Bákói Táblabíróság pénteki döntése az úzvölgyi katonatemető egyik perében benyújtott fellebbezése ügyében, ugyanis az elért sikert mind a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, mind pedig Hargita Megye Tanácsa magáénak tekinti.

Az elnök úr 2022. március 25-én újabb Whatsapp-üzenetben jelezte, hogy megint „tendenciózus és részleges” voltam egy újabb úzvölgyi hírben. Mellékelt egy dokumentumot, amelyiken az látszik, hogy Hargita Megye Tanácsa előzetes keresetet nyújtott be egy a temetővel kapcsolatos dormánfalvi önkormányzati határozat kapcsán. A bíróságok honlapján azonban megint csak az látszott, hogy a perben Csíkszentmárton község és a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat a felperes, Hargita Megye Tanácsa pedig még csak beavatkozó félként sem szerepel. Ezúttal is ellenőriztem az információt a jogvédő szolgálat ügyvédjénél, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ilyen alaptalan támadásoknak vagyok kitéve.

Elnök úrnak pedig – ezúttal már egy kicsit idegesebben – közöltem, hogy

én dokumentumok alapján írom a híreimet, és igyekszem függetleníteni magam egyesek rigolyáitól.

Amúgy a szakmai szabályok szerint a dokumentumok alapján, az illetékesek megszólaltatásával kell a hírt írni. Minden esetben ezt tettem. Az úzvölgyi hírekben a mellékszereplők megszólaltatására, a jogi képviseletet ellátók csapatán belüli munkamegosztás részletezésére terjedelmi korlátok miatt nem volt lehetőség.

De térjünk még vissza az első esetre, mert ott van a magyarázat. Borboly Csaba annak a bizonyítására, hogy a megye jogászcsapata VEZETTE Csíkszentmárton jogi képviseletét, a saját videójára hivatkozott, és arra panaszkodott, hogy másnap mindenki azt fogja közölni, ami az MTI hírében szerepelt.

Hát ez a baj.

Nem minket, Borboly Csabát idéz Úzvölgye kapcsán a sajtó, hanem az MTI-t, ráadásul Borboly Csaba nevének az említése nélkül. Ezért voltak „felemásak” az MTI tudósításai, ezért „ártott Gazda Árpád, az MTI volt tudósítója nekünk”, Borboly Csabának.

A tanácselnök úr ugyanis a medvetámadások ügye mellett az úzvölgyi temető ügyétől remélte azt a publicitást, ami túlmutat a megye határán. Míg hatalmi szóval elérhette, hogy a megyei önkormányzat alárendeltségében működő megyei kórház őt értesítse elsőként, ha egy-egy medvetámadás áldozatát beszállítják a sürgősségre. Így ő kürtölhette világgá – sokszor a betegágy mellőli videóüzenetben – az újabb tragikus esetet, és a hírekben muszáj volt rá hivatkozni akkor is, ha nem volt illetékes az ügyben.

Úzvölgye ügyében azonban nem sikerült kisajátítania a híradást.

A tőle független sajtó, a Székelyhon, az MTI áthúzta a szereplési számításait. Ez fáj hát Borboly Csabának.

Azon akár legyinteni is lehet, hogy egy politikusnak beteges a szereplési mániája. Ezt a tapasztalt újságírók tudják kezelni. Az a tanulság sokkal súlyosabb, hogy Borboly Csaba állításait a magukra valamit is adó szerkesztőségekben közlés előtt muszáj ellenőrizni.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

A jó oldalon állunk!

Borboly Csaba Facebook-influenszer, másodállásban tanácselnök az utóbbi időben nagyon rákattant a Székelyhonra és Kozán Istvánra. Nemrég élő videóban fenyegette meg kollégánkat, most pedig azzal vádolja, hogy „ellenszélt nyomott az úzvölgyi ügyben”.

Kozán István

Kozán István

Megkésett búcsú az órásmesterektől

Miközben könyvtárba járás helyett már a mesterséges intelligenciával íratjuk meg, mindössze néhány perc alatt a szakdolgozatainkat – és verjük át tanárainkat és saját magunkat –, nincs, aki kicserélne egy elemet a karóránkban. Szép új világ.

Kozán István

Kozán István

A megoldhatatlan probléma

Önhibáján kívül többszörösen vert helyzetbe lavírozta magát Csíkszereda önkormányzata – csak azért, mert hitt abban, hogy képes lesz megoldani egy olyan problémát, amiről a dörzsölt helyi és országos politikusok évtizedek óta tudják, képtelenség.

Kozán István

Kozán István

Borboly Csaba sikerpropagandája

Borboly Csaba közpénzen gondosan és mérnöki pontossággal felépített sikerpropagandájába, problémamegoldó imázsába nem fér bele egy fiaskó; sőt, még egy rossz hírecske közlése, beismerése sem.

Kozán István

Kozán István

„Te könnyen beszélsz”

„Te könnyen beszélsz” – ordította torkaszakadtából utánam az egyik futárszolgálat csíkszeredai alkalmazottja, kifülelvén, hogy helyeslően beszélek a csíkszeredai helyi rendőrség munkájáról.

Geréb László

Geréb László

Udvarhelyi (ál)valóság

A közösségi média hírfolyamait olvasva, az embernek az az érzése, hogy párhuzamos valóságok városa lett Székelyudvarhely. Mintha más világban élnénk, mint amiről egymásnak írunk, amiről a közösségimédiában olvasunk.

Kozán István

Kozán István

Mikor, ha nem most?

Az idegengyűlölet vagyis a xenofóbia – ahogy a neve is mutatja – az idegenekkel szembeni negatív érzelmet, a tőlük való félelmet jelenti. Ennek színtiszta terepei Romániában a sportlétesítmények lelátói.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM