Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Müller Lászlóra, a forradalom hősi halottjára emlékeztek

Barabás Hajnal 2019. december 20., 12:01

Müller Lászlóra, Csíkszereda forradalmi halottjára emlékeztek pénteken a Szentlélek utcai temetőben. Az egykori katona sírjára a városvezetés, az erdőalji hegyivadász dandár, valamint a Hargita Megyei Prefektúra helyezett koszorút.

Fotó: Gábos Albin

Római katolikus szertartással kezdődött a megemlékezés. Müller László, az alig 18 éves sorkatona Brassóban golyó által vesztette életét 30 évvel ezelőtt, az 1989-es forradalomkor. Az Adj irgalmat, adj nyugalmat kezdetű egyházi gyászének eléneklését követően Darvas Kozma József római katolikus címzetes esperes fohászkodott lelki üdvéért.

Fotó: Gábos Albin

„Krisztus is idegenek között halt meg és temették el, ugyanígy a mieink közül is sokan idegenben vesztették életüket a háborúk, szabadságharcok, forradalmak idején. Testvérünk, Müller László is Brassóban hunyt el, kötelességünk megemlékezni róla, sírjára helyezzünk koszorúkat és gyújtsunk gyertyát érte” – mondta a címzetes esperes.

Fotó: Gábos Albin

A római katolikus szertartás követően ortodox szertartás következett, majd a erdőalji hegyivadász dandár tisztelgett az 1989-es forradalom hősi halottja előtt. A megemlékezésen részt vettek a hozzátartozók, a városvezetés, valamint a Hargita Megyei Prefektúra képviselői. A méltóságteljes rendezvény végén koszorúkat helyeztek az elhunyt katona sírjára.

Fotó: Gábos Albin

Müller Antal László 1971-ben született Csíkszeredában, a jelenleg nevét viselő utcában lakott. Sorkatonának 1989 őszén vonult be, azonban a forradalom idején, december 23-ára virradóra Brassóban érte a gyilkos golyó. Halála után alhadnaggyá léptették elő és a forradalom hősi halottjának nyilvánították.

Fotó: Gábos Albin

{A}

<span class=• Fotó: Gábos Albin">
Fotó: Gábos Albin
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS