Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Milyen polgármestereink vannak?
Kozán István

2020. október 22., 12:33

Milyen polgármestereink vannak?

Választási kampányban politikai retorikai elemként bármit ki lehet jelenteni, magyarán bármilyen blődséget lehet mondani. A kampányok és a szavazás után azonban jönnek a szürke hétköznapok, a megválasztott vezetők pedig bizonyíthatják rátermettségüket. Alább górcső alá veszünk két olyan székelyföldi polgármestert, akik az elmúlt években nagyban meghatározták saját városuk fejlődését, irányvonalát. Előbbi esetében már csak visszatekinteni tudunk, utóbbi kapcsán azonban van mód előre látni is.

Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán a tavaszi 3-1-es dráma után – amikor csúnyán kikapott az előválasztáson –, sértődötten dönthetett volna úgy, hogy a hátralevő mandátumát az addig megszokott módon tölti:

utazgat, szakkommentátorkodik, rendezvényeket szervez, mozijegyet oszt, tájfut a családjával, időnként pedig bemegy a polgármesteri hivatalba, és ránéz a nagyberuházásokra.

A munkamódszere amúgy tizenhat év távlatából visszatekintve őt igazolja, mert

Csíkszereda infrastrukturális szempontból valóban óriásit fejlődött.

Ráduly mégsem így tett! Ehelyett a nagy márciusi blamázs után akkora lendülettel vetette bele magát a feladatokba, hogy az egy külön tanulmányt megérne, itt azonban nem ez a téma. Többek között a helyi katasztrófavédelmi bizottság élén nagyon gyorsan hatékony intézkedéseket hozott, és heti rendszerességgel tájékoztatott a koronavírus-járvány megelőzésével kapcsolatos fejleményekről.

Aztán késő nyáron – látva, hogy a vírus szépen viselkedik, és úgy ahogy elkerüli Csíkszeredát, tehát nincs értelme „őrizni a semmit” – beszüntette a heti rendszerességű sajtóeseményeket.

Ősszel azonban kezdtek jelentkezni a gondok, a polgármester pedig ismét azonnal akcióba lépett: újból hetente tájékoztatja a sajtón keresztül a lakosságot a fontos járványügyi intézkedésekről. Mi több,

még azt is okosan kisakkozta, hogy a mandátuma végén minden olyan beruházást átad, amit ő és Hajrá, Szereda! csapata kezdett el.

Ezzel gyakorlatilag „megszabadította” az új polgármestert attól a „tehertől”, hogy neki kelljen tetszelegnie a felújított iskolák, napközik és óvodák, elkerülő útszakaszok, utcák, bentlakások, hőszigetelt tömbházak, felújított lakótelepek átadásánál. Nyilván  nem lehetett lezárni mindent ripsz-ropsz, így marad learatandó babér is (az iskolák egy részének felújítása csak később készül el, akárcsak két tucatnyi tömbház hőszigetelése; de említhetnénk a barkácsáruházzal szemben épülő napközit, illetve a terv szintjén lévő két iskolai tornatermet).

Egy nem kívánt csomagot azonban mégis hátrahagyott Korodi Attilának, az új polgármesternek:

  • elmagyarázni a szécsenyieknek, hogy sajnos még legalább három évig – a szennyvízhálózat kiépítéséig – ott biza nem lesz semmi aszfaltozás;
  • új és megfelelő helyet találni a városi piacnak;
  • megértetni a Kossuth utcaiakkal, hogy márpedig a jelenlegi parkolók jelentős része meg fog szűnni, hiszen ez van benne az európai uniós pályázatban; illetve egyszer s mindenkorra tisztázni, hogy egy parkolóra továbbra is legalább három autó fog jutni.

Ha Ráduly volt a viszonylag jobbacska példa a székelyföldi városvezetőre, akkor milyen lehet ennek az ellentéte?

Nos, Székelyudvarhely polgármesterét, Gálfi Árpádot kell néhány mondatban a hiányos adottságú vezető szerepében bemutatnunk (itt és most hangsúlyozzuk: nem megrendelésre írtuk a cikket, ha így lett volna, a helyhatósági választási kampány alatt jelentetjük meg). Gálfi Árpád úgy került 2016-ban Székelyudvarhely polgármesteri székébe, hogy ezt maga se hitte volna. De sikerült, és ez a lényeg. Megválasztása pillanatában azonnal kiderült róla, hogy ő nem egy klasszikus vezetőtípus, akit erre teremtett az ég. De ez se gond, hiszen ezen a hátrányon rövid idő alatt lehet csiszolni valamit.

Egy vezetőnek ugyebár lehetnek hiányosságai, amiket az erősségeivel pótol. Gálfi Árpád esetében azonban négy év sem volt elegendő arra, hogy rájöjjünk, mik az erősségei.

Pedig elleshetett volna néhány technikát csíkszeredai kollégájától, akihez egy időben heti rendszerességgel átjárt. Nem tette, ám a megnyert újabb mandátumával a kezében még semmi sincs veszve.

Mire is gondolunk? Például a mostani járványhelyzetben – ahelyett, hogy a helyhatósági választások után eltűnne és csak teremfocidöntőn és őrtűzgyújtási sajtóeseményen mutatkozna – ő is a helyi katasztrófavédelmi bizottság vezetőjeként

megnyugtathatná a székelyudvarhelyieket, javaslatokat tehetne, intézkedéseket hozhatna, tehát példát mutathatna.

Pedig voltak neki is jó pillanatai: a járvány felbukkanása után, tavasszal nagyon aktív volt, sátrat intézett a városi kórház elé, egyeztetett mindenkivel; aztán a kórház vezetőjével kialakult konfliktusba már nem ártotta bele magát, inkább háttérbe vonult.

Félretéve a személyes ellenszenvet, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház vezetőjével (mert akárhogy is, az intézmény fenntartója Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala)

  • időnként igazán kiállhatna a nyilvánosság elé és elmondhatná, mi zajlik a kórházban, mire van szüksége az ott dolgozó orvosoknak és ápolóknak;
  • körbejárhatná a lakótelepi tömbházakat, hogy ellenőrizze a kézfertőtlenítőket;
  • egyeztethetne a helyi rendőrséggel, hogy ők miben látják a járvány megfékezésének lehetőségét. Tehát felelős polgármesterként kacérkodhatna, amiért olyan nagy lendülettel harcolt még néhány héttel ezelőtt.

Gálfi Árpádnak tulajdonképpen abban van szerencséje, hogy kiváló polgármesteri apparátus áll mögötte: a hivatal sajtószóvivője felkészültnek tűnik, a válságstáb nem mutat összeomlást, az alintézmények pedig végzik a munkájukat.

Az azonban gond, hogy a székelyudvarhelyiek továbbra is hőszigetelésre várnak, a nemlétező terelőút hiánya miatt még mindig nehéz bejutni a városba és kikászálódni onnan, a lerobbant állapotú lakótelepeken gödrösek az utak és a járdák, az iskolákra és óvodákra pedig igencsak ráférne a felújítás.

1 HOZZÁSZÓLÁS
A bölcsődék nagy része működik: Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is fogadják a gyerekeket
Hajnal Csilla 2020. október 22., csütörtök

A bölcsődék nagy része működik: Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is fogadják a gyerekeket

A megyei katasztrófavédelmi bizottságok döntésének értelmében számos Hargita megyei, illetve hét Maros megyei település tanintézeteiben tértek át online tanrendre a következő két hétre. A városi bölcsődék működéséről az önkormányzatok döntenek. Marosvásárhelyen és Csíkszeredában nyitva maradtak.<

Még várni kell az új gyergyószentmiklósi városvezetés beiktatására
Gergely Imre 2020. október 22., csütörtök

Még várni kell az új gyergyószentmiklósi városvezetés beiktatására

Egyelőre még nem érkezett meg Hargita megye prefektusától az a rendelet, hogy mikor lesz az újonnan megválasztott gyergyószentmiklósi képviselő testület alakuló ülése.

Sok még a tisztázatlan kérdés a gyerekfelügyeleti szabadság jogi értelmezésében
Hajnal Csilla 2020. október 21., szerda

Sok még a tisztázatlan kérdés a gyerekfelügyeleti szabadság jogi értelmezésében

Hétfőtől nemcsak több csíki és udvarhelyszéki településen zárták be az iskolákat, hanem számos Maros megyei tanintézet diákjai és pedagógusai is digitális tanrendbe kényszerültek. A szülőknek jár a fizetett gyereknevelési szabadság erre az időre, ám vannak még tisztázatlan kérdések.

Online egyetemista élet, a közösségből kiszakadva
2020. október 21., szerda

Online egyetemista élet, a közösségből kiszakadva

A személyes találkozásokat hiányolják a legjobban az egyetemisták, akik az új tanévet is online tanulással kezdték. A járvány miatt kialakult új élethelyzet befolyásolja a tanulást, a bentlakásos és társasági életüket. A megkérdezett fiatalok a pozitív és negatív tapasztalatokról meséltek.

Nem pihentek a sofőrök, jegy nélkül ingáztak az utasok
Simon Virág 2020. október 21., szerda

Nem pihentek a sofőrök, jegy nélkül ingáztak az utasok

Iskolabuszokat, személyszállítókat és tehergépkocsikat ellenőriztek az elmúlt napokban a közlekedésrendészek, kiszűrve és büntetve a szabálytalankodókat.

Szünetel a fogászati tevékenység a csíkszeredai kórháznál
Székelyhon 2020. október 21., szerda

Szünetel a fogászati tevékenység a csíkszeredai kórháznál

Két héten át szünetel a sürgősségi fogászati tevékenység a csíkszeredai kórháznál – számol be az egészségügyi intézmény.

A főhajtás is rendhagyó lesz idén a szabadságharcosok emléke előtt
Székelyhon 2020. október 21., szerda

A főhajtás is rendhagyó lesz idén a szabadságharcosok emléke előtt

A koronavírus terjedése miatt bevezetett korlátozó intézkedések nyomán az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-i emléknapján idén nem lehet a megszokott formában emlékezni, de a főhajtás nem marad el.

Harminchét új fertőzött, ugyanannyi gyógyult Háromszéken
Bíró Blanka 2020. október 21., szerda

Harminchét új fertőzött, ugyanannyi gyógyult Háromszéken

Háromszéken az elmúlt 24 órában 37 új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és ugyanennyi személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Ebben az időszakban 239 tesztet dolgoztak fel.

A szórványmegyék jelöltje befutó helyen a háromszéki parlamenti listán
Bíró Blanka 2020. október 21., szerda

A szórványmegyék jelöltje befutó helyen a háromszéki parlamenti listán

Szerdán leadták jelölési dokumentációjukat az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének szenátor- és képviselőjelöltjei a Kovászna Megyei Választási Bizottságnál.

Tizenegy éve börtönben ülő fiatal rajzaiból nyílt tárlat Marosvásárhelyen
Hajnal Csilla 2020. október 21., szerda

Tizenegy éve börtönben ülő fiatal rajzaiból nyílt tárlat Marosvásárhelyen

Már az is hírértékű, ha kiállítást nyitnak meg vészhelyzet idején, de a szerdai marosvásárhelyi tárlatmegnyitó még ennél is rendhagyóbb volt. Fény a rácsok között címmel nyílt kiállítás a Maros Megyei Könyvtár főbejáratánál.

Vélemény
Mikor távolítják már el a kereszteket?
Kozán István: Mikor távolítják már el a kereszteket?

Az úzvölgyi katonatemetőben tavaly tavasszal állított betonkeresztek és az emlékmű egyelőre nem távolíthatók ...

Weber és a székelyudvarhelyi választások
Geréb László: Weber és a székelyudvarhelyi választások

Székelyudvarhely választott. Az eddig megszokott arcok helyett új emberek kaptak bizalmat a képviselő-testületben. ...

Település Rt., avagy a néphatalom igazgatótanácsot választ
Geréb László: Település Rt., avagy a néphatalom igazgatótanácsot választ

Újra részvényesi közgyűlésre (választásra) hívják a tagokat a romániai települések. ...

Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport