Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Erős szél várható az ország nyugati régiójában, több százan maradtak áram nélkül Hargita megyében

Székelyhon 2020. március 24., 11:05

Erős szél várható kedden 14 óráig az ország nyugati régiójában, az 1800 méternél magasabb délnyugati hegyekben hóvihar lesz – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Erős szél várható az ország nyugati régiójában, több százan maradtak áram nélkül Hargita megyében
galéria
A délnyugati hegyekben hóviharra figyelmeztetnek. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Kedden 14 óráig Arad, Temes és Bihar megye alacsonyan fekvő részein a szél erőssége eléri az óránként 55–60 kilométeres sebességet –hívják fel a figyelmet a szakemberek. Az Agerpres hírügynökség közlése szerint ugyancsak 14 óráig érvényes, a legmagasabb fokú (piros jelzésű), hóviharra vonatkozó riasztás, amit Krassó-Szörény és Hunyad megye 1800 méternél magasabb területeire adtak ki, ahol a közepes intenzitású havazást 130 kilométer/órás szél kíséri. Az azonnali (nowcasting) figyelmeztetéseket legtöbb hat órára adja ki az ANM.

Mintegy 450-en maradtak áram nélkül 

Mintegy 450 fogyasztó maradt elektromos áram nélkül kedden Hargita megyében, Kirulyfürdőn és Székelyszelterszen, miután a viharos szél több fát az elektromos vezetékre döntött. A tűzoltóság közleménye szerint két transzformátorállomás maradt feszültség nélkül, az áramelosztó csapatai dolgoznak a hiba elhárításán. A hétfő esti havazás következtében tizenhárom településen mintegy hétezer fogyasztó maradt áram nélkül, de a meghibásodást rövid idő alatt kijavították.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat