Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A Kojotról a Filmszeredán: „becsúszott néhány orrbarúgás”

Tamás Attila 2018. szeptember 16., 17:54 utolsó módosítás: 2018. szeptember 16., 17:56
HIRDETÉS

A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál pénteki (második) napján vetítették a Kostyál Márk, Kojot című filmjét. A vetítést követő közönségtalálkozón a filmben a gyergyószentmiklósi Attilát alakító, csíkszeredai származású Orbán Leventével, a sepsiszentgyörgyi M Studio színészével Fekete Bernadetta, a Csíki Játékszín színésze beszélgetett.

Fekete Bernadetta és Orbán Levente. A film akciójeleneteiről beszélgettek Fotó: Kelemen Kinga/Filmszereda

„Engem az utolsó utáni pillanatban találtak meg, illetve választottak ki a Kojot egyik szerepére. Beajánlott valaki, akit én nem is ismertem, csak látott valaki valahol, és a forgatás előtt két héttel sürgősen ki kellett utazzak a budapesti castingra, amit körülbelül tíz perc alatt zavartunk le.

Ez a szerep a korábbi filmszerepeim hozadéka is volt

– árulta el Orbán Levente arra a kérdésre válaszolva, hogy miként is került bele a produkcióba. (A színész a Kojot előtt a Saul fiában és a Víkendben is szerepelt – szerk. megj.).

Nagyon jók, hitelesek és látványosak az akciójelenetei a Kojotnak, ez az egyik különlegessége a filmnek – méltatta az alkotást Fekete Bernadetta, arra kérve a színészt, hogy meséljen ezekről a jelenetekről. Orbán elmondta, hogy

a film rendezője nagyon véresre, erőszakosra akarta csinálni ezt a filmet – mivel valószínűleg egy kicsit Tarantiono-fanatikus.

Forrás: Megafilm Kft.

Őt idézve: „nem akart szarozni”. „Állandóan jött és cseszegetett mindenkit a forgatáson, hogy ne ess ki a szerepedből, csak keményen! Teljesen más filmet akart készíteni, mint amit a magyaroktól elvárt eddig a néző” – fejtette ki Orbán. 

Arra a felvetésre, hogy gyakorlatilag ők csináltak meg minden akciójelenetet, a színész elmondta, hogy fel voltak vértezve: nagyon sokat gyakoroltak, mielőtt leforgatták volna a jeleneteket. „Ennek ellenére történt sérülés, hiszen ilyenkor mindig becsúszik, de azért nem fájt olyan nagyon.

Salat Lehelnek volt egy valódi bordarepedése, meg néha becsúsztak orrbarúgások is. Mindezekkel együtt élveztük a forgatást, ami nagyon izgalmas volt

– részletezte az Attilát alakító színész.

HIRDETÉS

Az egész forgatásra jellemző volt ez a jó hangulat? – tette fel a kérdést Fekete Bernadetta. Orbán Levente erre válaszolva azt mondta, hogy igen, mivel jó arc volt a rendező, és nagyon jól összerántotta a stábot, ennek következtében pedig mindenki „szent ügyként” kezelte ezt a produkciót.

Nagyon hittünk benne. Igazából ezért is volt olyan nagy élmény, ugyanakkor jó emberekkel dolgoztunk együtt. Jó találkozások, jó bulik, jó verekedések voltak. Jólesett

– összegzett.

A közönségből érkező kérdésre Orbán elmondta, hogy az Epöl nevű kis falucska mellett forgattak Északnyugat-Magyarországon. Noha a forgatási helyszínek úgynevezett díszletházak voltak, néhány vágóképben mégis megmutatják a falucska házait.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS