Belföld
Külföld

Vérengzés a kórházban: négy embert megölt, kilencet megsebesített egy páciens

Székelyhon 2019. augusztus 18., 09:55 utolsó módosítás: 2019. augusztus 18., 20:41

Négy beteget megölt, további kilencet pedig megsebesített egy infúziós állvánnyal a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának egyik páciense.

Vérengzés a kórházban: négy embert megölt, kilencet megsebesített egy páciens
galéria
Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A Buzău megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Laurenţiu Pantazi tájékoztatása szerint a beteg bement egy infúziós állvánnyal két kórterembe és rátámadt a páciensekre.

Az első információk szerint négy személyt megölt, kilencet pedig súlyosan megsebesített. Néhánynak közülük koponya- és agyi sérüléseik vannak

– tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

{A}

Az agresszor 38 éves, a Buzău megyei Săgeata községből származik, és a csütörtöki nap folyamán utalták be a kórházba alkoholelvonási tünetekkel.

A támadás után megpróbált elmenekülni, egy másik beteg kórházba utalása okán az egészségügyi intézményben tartózkodó rendőrnek azonban sikerült megállítania.

A férfit őrizetbe vette a rendőrség.

A săpocai pszichiátriai kórház igazgatója, Viorica Mihalaşcu az Antena 3 televíziónak nyilatkozva azt mondta, az agresszív férfinél egy akut pszichotikus epizód lépett fel, melynek nyomán hajnali 3 óra 30 perckor rátámadt előbb a saját kórtermében fekvő betegekre, majd az egyik szomszédos kórterem pácienseire.

Az igazgató megerősítette, hogy

13 áldozata van a támadásnak. Közülük hárman a săpocai kórházban életüket vesztették, egy negyedik személy pedig a Buzău megyei sürgősségi kórházban halt bele koponya- és agyi sérüléseibe.

További három betegnek szintén súlyos koponya- és agysérülései vannak, hatan pedig enyhébb arcsérüléseket szenvedtek.

A férfi a normál felügyeleti rendszerű kórterembe volt beutalva, nem voltak olyan tünetei, amelyek előre vetítették volna a bekövetkezett szerencsétlenséget

 – mondta még az igazgató, hozzátéve, hogy „minden kevesebb mint egy perc alatt, nagyon gyorsan történt”, a támadás bekövetkeztekor az osztályon tartózkodó három ápoló nem tudott közbelépni.

Az ügyben vizsgálatot indított a Buzău megyei ügyészség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS