Belföld
Külföld

Szakmai hétvégét és továbbképzést tartanak külhoni magyar egyetemistáknak

Székelyhon 2019. október 29., 10:33 utolsó módosítás: 2019. október 29., 10:34

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „A mi történetünk” címmel szakmai hétvégét és továbbképzést szervez külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára.

Szakmai hétvégét és továbbképzést tartanak külhoni magyar egyetemistáknak
galéria
Még lehet jelentkezni a továbbképzésre Fotó: Külhonimagyarok.hu

A magyarság története sok-sok egyéni, közösségi történetből összeálló folyam, amelyek mentén nemzetünk jövője alakul és formálódik. Az idei szakmai hétvége középpontjában az áll, hogy miként tudjuk össznemzeti teljesítményünket ezen történetek mentén elmesélhetővé és átélhetővé tenni.

A rendezvényre a magyar nemzetet érintő legfontosabb kérdések iránt fogékony külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akik szülőföldjükön tervezik jövőjüket.

A program során a résztvevők megismerkedhetnek a történetmesélés műfajával, valamint számos Kárpát-medencei történettel – olvasható a Külhonimagyarok.hu portálon.

A rendezvényt 2019. november 22–24. között tartják 80 fő részvételével Egerben.

A konferencián való részvétel, a szállás és az ellátás költségét, valamint a helyszínre történő utazást a Nemzetpolitikai Államtitkárság biztosítja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. technikai lebonyolításával.

A rendezvényre 2019. október 30-ig lehet jelentkezni az itt elérhető űrlap kitöltésével.

Az elbírálás során előnyben részesítjük azokat a jelentkezőket, akik pályamunkát nyújtottak be a Nemzetpolitikai Államtitkárság Külhoni magyar történetek című pályázati felhívására (a felhívás itt érthető el), amelynek ünnepélyes eredményhirdetését a rendezvényen tartják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat