Belföld
Külföld

Rövid hideg időszak után folytatódik a tavaszias időjárás

Székelyhon 2019. március 18., 21:08
HIRDETÉS

Jelentősen csökkennek a hőmérsékleti értékek az ország egész területén a március 19–21. közötti időszakban, és esőzésekre is számítani kell, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn közzétett előrejelzésből.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az említett 3 napos időszakon kívül meleg időre számíthatunk, a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 21–22 Celsius-fokot.

Erdélyben a nappali átlag 17–20 Celsius-fokról 8 fokra esik vissza, majd 20. és 23. között 10–11 fok lesz, az időszak második hetében pedig 6 és 10 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek. A minimális hőmérsékletek az első napokra jelzett 2–4 fokról lecsökkenek mínusz 4 és 0 fok közé. Csapadékra az egész időszak alatt lehet számítani, de nagyobb valószínűséggel 19–20., illetve 24–31. között.

HIRDETÉS

A hegyekben a lehűlés nappali 0 Celsius-fok körüli átlaghőmérsékletet eredményez, míg a hét elején még 10 fok lesz. Március 21. és 31. között mínusz 2 és 2 fok között alakulnak a nappali csúcshőmérsékletek, az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek pedig elérik a mínusz 8 fokot az időszak vége felé. Jelenleg 2 Celsius fok körül alakul az éjszakai hőmérséklet a hegyekben. Csapadékra itt is 18. és 21., valamint 24. és 31. között lehet főként számítani.

A kéthetes meteorológiai előrejelzések az angliai Readingben lévő európai középtávú előrejelzési központ (ECMWF) adatai alapján készülnek – írja a meteorológiai szolgálatra hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS