Belföld
Külföld
HIRDETÉS

Rendkívüli tanácskozásra ült össze a medvetámadások miatt a különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó bizottság

Székelyhon 2019. augusztus 02., 10:00 utolsó módosítás: 2019. augusztus 02., 10:12

A medvék jelentette veszély miatt rendkívüli tanácskozásra ült össze csütörtök este a különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó országos bizottság (CNSSU) – számol be az Agerpres hírügynökség.

Rendkívüli tanácskozásra ült össze a medvetámadások miatt a különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó bizottság
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A gyűlésen megállapodtak, hogy a környezetvédelmi tárca, a víz- és erdőügyi minisztérium, valamint a belügyminisztérium közösen dolgoz ki egy törvénymódosító javaslatot, amely

lehetővé teszi a hatósági beavatkozást olyan esetekben, amikor nagytestű ragadozók veszélyt jelentenek a lakosságra.

A belügyminisztérium arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a bizottság összehívására azért volt szükség, mert az állatok életterének és természetes táplálékforrásainak beszűkülése következtében egyre gyakoribb a ragadozók jelenléte az emberi települések közelében, és megnőtt a medvetámadások száma.

A különleges sürgősségi helyzetekkel foglalkozó országos bizottság ezért javasolni fogja, hogy a működési szabályzatát jogszabályra emelő kormányhatározatban felsorolt kockázatok közé vegyék fel a nagytestű ragadozók lakosságot veszélyeztető támadásait.

A környezetvédelmi, a víz- és erdőügyi, valamint a belügyminisztérium közösen dolgozza ki a tervezetet, valamint a vadállatok emberéletet veszélyeztető támadásait elhárító hatósági beavatkozás metodológiáját – teszi hozzá a belügyi tárca közleménye.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat