Belföld
Külföld

Kiadós esőzésre lehet számítani csütörtök reggelig

Székelyhon 2020. május 20., 11:22

Viharra és bőséges esőzésre vonatkozó, másodfokú riasztást adott ki szerdán az ország 15 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Huszonkét megyére elsőfokú riasztás érvényes.

Kiadós esőzésre lehet számítani csütörtök reggelig
galéria
Fotó: Barabás Ákos

A meteorológusok szerint szerdán 13 óra és csütörtök reggel 6 óra között rossz időre vonatkozó másodfokú riasztás lesz érvényben Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Krassó-Szörény megyében, valamint Brassó, Szeben, Fehér és Hunyad megye egyes területein.

Olténiában, Havasalföldön, a Bánságban, valamint a Déli-Kárpátok hegyvonulatában erős légköri instabilitásra lehet számítani, zivatarok, helyenként erős széllökések és villámlások által kísért felhőszakadások, akár jégeső is várható.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40–50, helyenként a 60–70 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor szerda reggeltől csütörtök reggel 6 óráig 22 megyében elsőfokú riasztás van érvényben. Ez a következő megyéket érinti: Tulcea, Konstanca, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galac, Vaslui, Bákó, Vrancea, Buzău, Neamţ (részben), Hargita, Kovászna, Prahova (részben), Brassó (részben), Maros, Szeben (részben), Fehér (részben), Kolozs, Hunyad (részben), Temes és Bukarest.

Ezekben a régiókban a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25–30, helyenként a 40–50 litert négyzetméterenként – ismerteti a meteorológiai szolgálat tájékoztatását az Agerpres hírügynökség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat