Belföld
Külföld

Ismét lehűlés jön, de augusztustól megint beköszönt a kánikula

Székelyhon 2019. július 22., 18:55 utolsó módosítás: 2019. július 22., 19:14
HIRDETÉS

Lehűlés várható ezen a héten a régiók többségében, azonban július utolsó, és augusztus első napjaiban 34 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre lehet számítani az ország egyes vidékein – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által hétfőn kiadott, július 22-e és augusztus 4-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. Futózáporokra is számítani kell az említett időszakban.

Lehűl, hogy felmelegedhessen. Augusztus elején ismét kánikulára kell számítani. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Erdélyben az első két napon lehűlésre kell számítani, 23-án csak 24 Celsius-fokos csúcshőmérsékleti értékek lesznek, tehát hűvösebb lesz a megszokottnál. Ezt követően

fokozatos felmelegedés várható, augusztus elsején 31 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel

– írja az Agerpres.

A jelzett időszak utolsó napjaiban 30 Celsius-fok fölötti csúcsok várhatók. Az éjszakai hőmérsékletek az első két nap 15 fok körül, július 25-én 12 fok körül, majd ezt követően 14 fok körül alakulnak. Szinte naponta érzékelhetők lesznek a légköri instabilitás jelei, de

nagyobb területre kiterjedő záporokra az első két napon, illetve július 27-e után kell számítani.

HIRDETÉS

A hegyvidéken az első héten 16-20 Celsius fok körül alakulnak a nappali csúcsok, illetve 8 és 12 fok körül az éjszakai hőmérsékletek. A második héten nappal 21 Celsius-fokon stagnál a csúcshőmérséklet, az éjszakai minimumok pedig 12 fok körül alakulnak.

A légköri instabilitás napi szinten jelen lesz a hegyvidéken,

nagyobb zivatarokra azonban az első két napban, illetve a második héten kell számítani.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS