Belföld
Külföld

Így alakul az időjárás a következő két hétben

Székelyhon 2020. január 20., 19:33

Felmelegszik az idő a régiók többségében az elkövetkező napokban, az ország nyugati részében akár 11 Celsius-fokos nappali csúcsok is lesznek, a jövő héttől kezdődően azonban csökken a hőmérséklet, csapadék inkább január 25-étől kezdődően valószínű – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett, a január 20-a és február 3-a közötti időszakra érvényes előrejelzésére hivatkozva. 

Az előrejelzés szerint január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Erdélyben az első napokban az időszaknak megfelelően, fagypont közelében alakulnak a nappali hőmérsékletek. Január 22-25-én fokozatosan felmelegedik az idő, a nappali csúcshőmérsékletek átlag 6 és 10 fok között alakulnak, ezt követően január 30-áig nem lesznek jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. A jelzett időszak vége felé lehűlés várható, február 2-án 3 Celsius-fok körül lesz a nappali átlag.

Az éjszakai hőmérséklet viszont végig fagypont alatt lesz, átlagban mínusz 9 és mínusz 3 fok körül alakul.

Kivételt képez január 25-e, amikor hajnalban a hőmérők higanyszála mínusz 10 alá süllyed. Kis mennyiségű csapadékra január 22-e körül, illetve 25-e után lehet számítani.

HIRDETÉS

A hegyvidéken a legmelegebb január 25-e és 30-a között lesz, a maximumok 3-5 fok körül alakulnak, a minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 2 között. A többi napokon a csúcsok mínusz 6 és 1 fok között, az éjszakai minimumok mínusz 12 és mínusz 6 között alakulnak. Az első héten, kis kiterjedésű területeken gyenge csapadékra lehet számítani, helyenként pedig a második héten is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS