Belföld
Külföld

A Szentegyházi Gyermekfilharmóniával emlékeznek a madéfalvi veszedelemre

Székelyhon 2017. január 03., 16:23 utolsó módosítás: 2017. január 03., 20:20

A Székely Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Marosvásárhelyen is megemlékeznek a Madéfalvi veszedelem évfordulójáról.

A Szentegyházi Gyermekfilharmóniával emlékeznek a madéfalvi veszedelemre
galéria
Fotó: Tamás Attila

A rendezvényt január 7-én 18 órától tartják a Kultúrpalota nagytermében. A 2016-ban Gábor Áron díjjal kitüntetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia gálaestje is lesz ez egyben.

A szervezők arra biztatják az érdeklődőket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt Madéfalván, a vértanúk emlékművénél szervezett délelőtti megemlékezésen, illetve este Marosvásárhelyen a Szentegyházi Gyermekfilharmóniával emlékezzenek meg a 253 évvel ezelőtt legyilkolt csíki és háromszéki székelyekről. Az eseményre január 7-én 15.30-kor a székelyudvarhelyi Lidl üzlet parkolójából autóbusz indul, feliratkozni az EMNT Vár utcai irodájában, illetve a 0266-210 575-ös telefonszámon lehet.

Az 1762-től 1764 januárjáig tartó, egész Székelyföldet átfogó székely nemzeti ellenállás a közösségi akarat példája a ma élők számára, míg a gyermekek előadása a jövőbe vetett bizakodásunk forrása lehet – írják a szervezők.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb