Belföld
Külföld

A Nélküled közös éneklésére hív a DAC futballklub

Székelyhon 2020. március 28., 12:36 utolsó módosítás: 2020. március 28., 13:02

Közös és határtalan Nélküled-éneklésre hívja a Kárpát-medence lakosságát az FC DAC 1904. Dunaszerdahely labdarúgó-egyesülete a kezdeményezéssel háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben kész másokon segíteni. A közös éneklést szombaton, szlovákiai idő szerint 16 óra 50 perctől tartják, romániai idő szerint tehát 17 óra 50 perctől lehet csatlakozni. 

A Nélküled közös éneklésére hív a DAC futballklub
galéria
• Forrás: FC DAC 1904 futballklub hivatalos honlapja

„Nincs DAC-meccs Nélküled nélkül, de van Nélküled DAC-meccs nélkül. Szombaton, 2020. március 28-án, a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – vagyis 16:50-től – énekeljük el közösen a klubhimnuszt! Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából. Figyeljék a telefonjukat, és amikor 16:50-re ugrik az óra, indítsák el a dal hivatalos Youtube-videóját” – olvasható az egyesület honlapján.

A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a kezdeményezéssel a háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben kész másokon segíteni. „Köszönjük a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk! Természetesen köszönet azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az ő munkájukat!” – írják.

Egyúttal felhívjuk az egész Kárpát-medence lakosságának a figyelmét erre a kezdeményezésre, és kérjük, csatlakozzanak hozzánk saját falvaikban, városaikban.

Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk! Az éneklésről készült felvételeiket pedig kérjük osszák meg saját Instagramon vagy Facebookon, és használják a #veledNélküled hashtaget – hívják fel a figyelmet. 

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a kezdeményezéshez való csatlakozásra buzdít közösségi oldalán. Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy ezekben a nehéz időkben minél több módon hívjuk fel a figyelmet az összetartás fontosságára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat