Belföld
Külföld

A koronavírus-járvány kellős közepén mondott le tisztségéről az egészségügyi miniszter

Székelyhon 2020. március 26., 10:49 utolsó módosítás: 2020. március 26., 11:12

Lemondott tisztségéről csütörtökön az új típusú koronavírus-járvány kellős közepén Victor Costache román egészségügyi miniszter. A tárcavezető távozását Ludovic Orban kormányfő elfogadta.

A koronavírus-járvány kellős közepén mondott le tisztségéről az egészségügyi miniszter
galéria
Victor Costache Fotó: Victor Costache/Facebook

Ludovic Orban miniszterelnök csütörtökön délelőtt bejelentette, hogy elfogadta a tárcavezető lemondását. A kormányfő nem szolgált magyarázattal a távozás okaival kapcsolatban; elmondta, hogy sajnálja Costache lemondását, de megérti a lépést. A miniszterelnök közölte: Nelu Tătaru jelenlegi államtitkár egészségügyi miniszterré történő kinevezését javasolja Klaus Johannis államfőnek. 

HIRDETÉS
„Tudomásul vettem a lemondását és továbbítom Johannis elnöknek” – közölte Orban, hozzátéve, csaknem öt hónapon át dolgozott Costachéval, számos fontos döntést hoztak meg együtt. „Sajnálom a lemondását, ugyanakkor azonban megértem azt, köszönöm neki az eddigi jó együttműködést” – fogalmazott. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy ideiglenes jelleggel Nelu Tătaru államtitkárt bízza meg az egészségügyi minisztérium vezetésével.

„Az államtitkár a tárca csapatának tagja, a koronavírus elleni küzdelem első vonalában harcol. Nagyon jól ismeri az eljárásokat, a teljes intézkedéstervet. Jelenleg Suceaván tartózkodik, de felhívtam, tájékoztattam a szándékomról, miszerint javasolni fogom az egészségügyi miniszteri tisztségbe, így visszatér Bukarestbe, és megbeszéljük a részleteket” – idézi Orban-t az Agerpres hírügynökség. 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS