HIRDETÉS

Meggyilkoltak egy idős nőt Homoródalmáson

Fülöp-Székely Botond 2017. január 02., 13:21 utolsó módosítás: 2017. január 02., 15:58

Több késszúrással öltek meg múlt héten egy idős asszonyt Homoródalmáson, ahol azóta is félelemben élnek a lakók. A tettest egyelőre nem sikerült kézre keríteni, a rendőrség az ügyészség kérésére hírzárlatot rendelt el az eset kapcsán.

Fotó: Veres Nándor

Szerdára virradóra gyilkolhatták meg azt az egyedül élő, 72 éves almási asszonyt, akinek holttestét csütörtökön találta meg unokája – tudtuk meg Rigó Mihálytól, a település alpolgármesterétől. Mint mondta, az idős hölgyre háza előterében találtak rá, a tettes több késszúrással végzett vele. Úgy tűnik, hogy nem rablótámadás történt, ugyanis a házból nem tűnt el semmi – nem is volt feldúlva –, csak az áldozat egyik gyűrűje hiányzik. Az alpolgármester úgy tudja, az asszony egyedül élt, nem igazán tartotta a kapcsolatot senkivel, ami jócskán megnehezíti a nyomozást. Az áldozat háza környékén három térfigyelő kamera is működött, ezek felvételeit a hivatal átadta a rendőrségnek. Rigó szerint egyelőre nem tudni, hogy helyi, vagy máshonnan származó tettes követhette el a gyilkosságot.

Az elmúlt évben több betörés is történt a faluban, éppen ezért a polgármesteri hivatal már korábban elkezdte egy polgárőrség megszervezését – magyarázta Rigó Mihály. Már ott tart az ügy, hogy szükséges egyenruhák is megérkeztek, éppen ezért az alpolgármester azt szeretné, ha már ezen a héten elindítanák a szolgálatot a közbiztonság megerősítése érdekében. „Az emberek félelemben élnek a múlt heti események óta” – fogalmazott, összegezve a közhangulatot. Egyébként a korábbi esetek miatt egy, a polgármesteri hivatal által megbízott biztonsági szakcég is járőröztet esténként a településen.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Hargita Megyei Ügyészség tiltására hivatkozva nem adhatott információkat az esetről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS