Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

2023. szeptember 21., 10:212023. szeptember 21., 10:21

2023. szeptember 21., 22:312023. szeptember 21., 22:31

Lesütött fejjel kellett hallgatnom – és elfogadnom – Gere László csíkszentléleki alpolgármester szavait: „tudjuk, tudjuk. Nagy István polgármester többször kihívta a csíkszeredai közlekedésrendészeket, hogy radarozzanak, akik meg is bírságolták a 62-vel radarba futókat. A máskor százzal hajtókat azonban sosem sikerült lefülelni. Higgye el, az önkormányzatoknak más eszközük nincs.”

És itt a lényeg! Miközben az önkormányzatok gyakorlatilag semmit sem tehetnek, a Csíkszentléleken és Csíkmindszenten áthaladó 123B jelzésű megyei úton

csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a gyorshajtók miatt.

Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Korántsem megnyugtató, hogy a kényszerítő eszköz nélküli önkormányzat is tisztában van azzal, ebből előbb-utóbb baj lesz; akárcsak a csíkszentléleki rendőrség, amely tudomásunk szerint ugyancsak folyamatosan kapja a lakossági bejelentéseket.

Mégsem szabad ennyire feltartott kézzel várni a bajt. Ellenkezőleg, lépni kell:

jogszabályt kell változtatni

(erre van nekünk RMDSZ-ünk ugyebár, és csak Hargita megyében öt parlamenti képviselőnk, illetve két szenátorunk). Ha kell, akkor igen, fix radarokat kell a településekre felszerelni; és ha szükséges, rendőri kényszerítő eszközöket kell bevetni.

Egy jogállamban élni kell a törvény adta lehetőségekkel, ellenkező esetben marad a dzsungel törvénye.

5 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Kozán István

Kozán István

Együttérzek az oktatókkal

Tíz esztendővel ezelőtt játszi könnyedséggel tartottam meg az újságírói munkáról szóló ötven perces előadást az általános iskolásoknak. Minap a húsz perc is nehezen jött össze.

Kozán István

Kozán István

Borboly Csaba bölcs gondolatai

A napnál is világosabb, hogy miért olyanok a megyei útjaink, amilyenek: mert Borboly Csaba szerint „legalább tíz évre kell jó utat építeni”.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!