Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lekerül a sziréna az ANAF-os autókról

Székelyhon 2019. június 27., 10:20 utolsó módosítás: 2019. június 27., 10:21
HIRDETÉS

Módosította a képviselőház szerdán a közúti közlekedést szabályozó, 2014/21-es kormányrendeletet olyan értelemben, hogy az adóhatóság (ANAF) és a legfőbb ügyészség kiküldetésben lévő autói már nem használhatnak kék fényjelzést – írja az Agerpres hírügynökség.

Fotó: Pál Árpád

A módosítás értelmében csak a rendőrség, a csendőrség, a határrendészet, a mentőszolgálat és törvényszéki orvosi járművek, a civil védelem, a belügyminisztérium, a Román Hírszerző Szolgálat, a kormányőrség (SPP), valamint az Országos Börtönigazgatóság járművei használhatnak kék fényjelzést, csakis küldetés teljesítése vagy sürgősségi beavatkozás alatt.

A jogszabály eredeti szövegében ez a jogkör kiterjedt az ANAF és a legfőbb ügyészség autóira is. A rendelkezés kimondja, hogy a kék fényjelzéssel közeledő járműveknek előnyt kell adni.

Egy másik módosítás arról rendelkezik, hogy

a járművek fény- vagy hangjelzésekkel történő illetéktelen felszerelése a bírság mellett a gépjárművezetői engedély 90 napos felfüggesztését is maga után vonja ezentúl.

A kihágást megállapító jegyzőkönyv ellen 15 napon belül óvás emelhető a körzeti bíróságon. A fellebbezés a bírság és büntetés végrehajtásának felfüggesztését vonja maga után attól a dátumtól kezdve, amikor iktatták azt a bíróságon.

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS