Juhász Péter megtévedt logikája, avagy az eltévedt juhász

Juhász Péter megtévedt logikája, avagy az eltévedt juhász

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

Ez a cikk nem születik meg, ha nincsen Juhász Péter, a 2018-ban megszűnt Együtt magyarországi baloldali párt alapítója és vezető tisztségviselője, mellesleg a könnyű drogok magyarországi bevezetéséért létrehozott (és 2011-ben szintén megszűnt) Kendermag Egyesület alapítója. Ez az írás nem születik meg, ha Juhász Péter (jelenleg főállású balliberális megmondóember) nem járt volna Tibódban, ahol fergeteges „(le)leplezést” sikerült összehoznia a magyarországi független-objektív sajtó (rövidített néven: FOS) nagy-nagy örömére.

Szőke László

2021. december 28., 15:052021. december 28., 15:05

Ez a reakció nem születik meg, ha Juhász Péter és az őt idézők körének logikája nem állna bukásra. De akkor se született volna meg, ha megint nem Székelyföldről igyekeztek volna kampánytémát meríteni a balliberális véleményvezérek és megmondóemberek az őket szemléző (állítólag nem is létező!) magyar ellenzéki médiával karöltve.

Szomorú hír, hogy a továbbiakban is számíthatunk arra, hogy amiatt, mert a határon túl élő magyar állampolgárok szavazhatnak a magyar országgyűlési választásokon, nos, emiatt állandó támadásoknak vagyunk és leszünk kitéve.

Többek között azért, mert a mindenkori magyar balliberális oldal nem képes felfogni annak okát, hogy vajon miért kap ekkora támogatást a FIDESZ-KDNP Erdélyből...

Szóval, Juhász Péter Tibódba látogatott, azaz saját szavaival élve, kimozdult a budapesti „Körúton belülről – kívülre”. Hová máshová, mint Székelyföldre, langymeleg kötött simléderes sapkában, hogy (le)leplezzen. Hát, így esett, hogy kipécézte Tibódot, pontosabban Veress Lászlót, a magyar parlament elnöke, Kövér László a kabinetfőnökét, akiről aztán alig tíz perc alatt sikerült „kimutatnia”, hogy a „te”, azaz a magyar adófizetők pénzét költötte [volna] Tibódban egy ingatlanra. Mert a vágyvezérelt újságírásnak sosem kell a tényekkel és a valósággal törődnie.

Galéria

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

No, és mit tudtunk meg nevezett videóból? Hogy Veress László Székelyudvarhelyről származik, azaz földink; hogy – valami istenverte törvényszerűség miatt – édesapja is udvarhelyi kellett legyen. A videóban egy csuklyás alak névtelenül, a kamerának állva nyilatkozik, szerinte az édesapa bíró volt, tehát minden bizonnyal szekus is. Hát persze, ilyen alapon mindenki, aki ’89 előtt középvezetőnél több volt, az mind szekus. Sőt, azok kutyái is. Minek ezt bizonyítani? Szekus volt és kész.

A (le)leplezés királyát (alias Juhász Pétert) az az apró tény sem izgatja, hogy az a bizonyos ingatlan, mely szép, meg kell adni, szóval, az az ingatlan 2006 és 2010 között épült, amikor Veress László nem lehetett Kövér kabinetfőnöke, mert – úgy-e – Kövér még nem volt a parlament elnöke.

De kicsire nem adunk. Van ez tovább is.

Juhász Péter tovább is leplezi a valóságot, hogyaszondja: Kövér László a „ti” [értsd: magyar adófizetők] pénzeteken látogat/tulajdonol(?) „strómanon” keresztül ingatlant Tibódban, ami pénz egy bizonyos Frank Liu tajvani milliárdos adományából származhat(na). Juhász itt akkora pofont ad a logikának, hogy a fal adja másikat. Először is: a Veress nevére telekkönyvezett ingatlan 2010-ben már állt, 2015-ös az utolsó felépítményekre vonatkozó bejegyzés, de Frank Liu adománya akkor még sehol nem volt, szóval, az Ábel Egyesületnek 2019-ben érkezett 35 milliós adományból nem épülhetett semmi 2015-ben vagy előtte Tibódban. Sem. Igaz, ez puszta logika, meg némi tény.

Mi legyen viszont azzal az információval, hogy a telekkönyvbe 2019-ben bekerül az Ábel Egyesület elővásárlási joga? Két lehetőség van – Juhász Péter „vaslogikáját” követve: vagy azért került be az elővásárlási jog, hogy a 35 millió megérkezzen az Ábel Egyesülethez (egy!), vagy azért érkezett az adomány, hogy az elővásárlási jog bekerüljön (kettő!).  Melyik legyen, Juhi? Mindkettő irreleváns, mert tudjuk, hogy ebből az adományból semmi sem épülhetett Tibódban, mert ami igen, az már 2015-ig tető alá került. Tudom, az időrenddel, azzal van a baj. Nyilván.

De azt sem értem, hogy Liu magánadománya miként válhatna adófizetői pénzzé? Ha ez előfordulhatna, akkor például Soros György fölött igencsak baljós árnyak tornyosulnának. No, de ha egy magyar származású amerikai „filantróp” pénzéhez semmi közünk, mert – úgy-e – az az övé, akkor a mi Juhász Péterünknek mi köze is van egy [tajvani] „filantróp” pénzéhez/adományához? Már ha szigorúan csak a logikát követnénk, amivel, lám-lám, igencsak hadilábon áll a kendermagos. Jó, jó, de kicsoda ez az ismeretlen csuklyás alak, aki mindent is „tud”?

Galéria

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

Nos, ebben a tibódiak segítettek Bayer Zsolton keresztül, aki így fedi föl a Magyar Nemzetben nevezett elvtárs kilétét: „...a tibódiak felismerték az arctalanul nyilatkozót. Tudják ki az, aki belemondja Juhász kamerájába a tutit? Ő nem más, mint Virág Zsolt, az USR-Plus (a Momentum romániai testvérpártja, Fekete-Győr ezek támogatására szólította fel az erdélyi magyarokat) tagja. Ez a Virág volt tavaly az USR-Plus, vagyis a romániai szélsőliberálisok Hargita megyei közgyűlésének elnökjelöltje. Virág gyergyói, semmi köze Tibódhoz, annál több köze van a szélsőliberális politikai világhoz és a Momentumhoz, így talán érthető, miért áll oda Juhász kamerája elé, kiadva magát mindent tudó tibódinak, s az is világos, miért hazudja bele a kamerába, hogy az a bizonyos ház Kövér Lászlóé.”

Beszéltem én is Virág Zsolttal telefonon. Szűkszavúan úgy rázott le, hogy kérdezzem meg Juhász Pétert, ha tudni akarom, hogy ő nyilatkozott-e a videóban. Érti, aki érti, mert én nem. De legalább ígért újabb időpontot, amikor mindent is kifejt. Nagyon várom...

Bayer Zsolt alaposan végig ment Juhász Péter minden állításán a Magyar Nemzet hasábjain, a kétrészes cikk itt és itt olvasható.

Epilógus

No, rajtad is jól kifogott ez a Juhász! – fogják majd szakmányban megkapni a kocsmában azok, akiket titokban lefilmezett [a] Juhász. Mert a valamire való, önjelölt „oknyomozó” (és aktivista balliberális politikus) nyilván nem törődik azokkal az alanyokkal, akiket megtéveszt. Azokkal se!

Mit is sikerült kiderítenie Juhász Péternek a székelyföldi havasok aljában? Hogy van Tibódban Veress Lászlónak egy 2010-ig, de legkésőbb 2015-ig felépített ingatlana, melyre 2019 óta elővásárlási joga van az Ábel Egyesületnek. Nagyszerű! Csakhogy mindez nyilvános adat, kikérhető az oroszhegyi telekkönyvi hivatalból. Óriási (le)leplezés...

Hát így derült ki, hogy milyen, ha [a] Juhász farkast kiállt. És az is, hogy egy „budapesti juhásznak” hasznosabb a „Körúton belülről” el- vagy újraolvasni az Ábel-trilógiát, mint szándékait leplezve, így „oknyomozni” a hargitai havasok lábánál. Mert akkor ő is (meg)értené végre, hogy a hargitai havasokban miért ilyen, és miért nem csak birkák élnek. Reménykedjünk...

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. március 21., csütörtök

Postai tiltakozás jelentős ellenszélben

Nagy nyomás alatt vannak a postai dolgozók a vállalatvezetés részéről, amelynek az a célja, hogy eltántorítsák őket a tiltakozásban való részvételtől – panaszolta el a dolgozók szakszervezetének a Hargita megyei vezetője.

Postai tiltakozás jelentős ellenszélben
Postai tiltakozás jelentős ellenszélben
2024. március 21., csütörtök

Postai tiltakozás jelentős ellenszélben

2024. március 21., csütörtök

Itt a legújabb gyergyószentmiklósi zenekar első dala

Új zenekart alapított a tavaly feloszlott Teddy Queen együttes énekese. A friss zenekar tovább erősíti a gyergyói zenekarok névsorát. Felállásukat illetően igazi székely zenekarról beszélhetünk.

Itt a legújabb gyergyószentmiklósi zenekar első dala
2024. március 21., csütörtök

Kiköltöztetik a városból a csíkszeredai börtönt

A csütörtöki ülésén elfogadott memorandummal a kormány jóváhagyta a craiovai, a Târgu Jiu-i, a csíkszeredai és a brăilai börtön áthelyezését városon kívüli területekre.

Kiköltöztetik a városból a csíkszeredai börtönt
2024. március 21., csütörtök

Még át sincs adva, de már gondok vannak

Ismét a polgármester nélkül zajlott a gyergyószentmiklósi tanácsülés. A képviselő-testület elé került az a tervezet, amelyben az önkormányzat átadná a kórháznak a felújított épületrészét. A terv azonban több sebből vérzik, nem is fogadták el a tanácsosok.

Még át sincs adva, de már gondok vannak
Még át sincs adva, de már gondok vannak
2024. március 21., csütörtök

Még át sincs adva, de már gondok vannak

2024. március 21., csütörtök

A világnap üzenete: a másság nem probléma, hanem lehetőség

Legalább kétszáz gyermek ünnepelt örömzenével és közös tánccal a Down-szindróma világnapján a sepsiszentgyörgyi vártemplom gyülekezeti házában. A rendezvényen bebizonyították, hogy az elfogadásra és szeretetre azok is érdemesek, akik kitűnnek a tömegből.

A világnap üzenete: a másság nem probléma, hanem lehetőség
2024. március 21., csütörtök

Alpolgármesterből polgármester lenne Len Emil Balázs Gyergyószentmiklóson

Sajtótájékoztatón osztotta meg az elképzeléseit Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós jelenlegi alpolgármestere annak kapcsán, hogy ő is megméretkezik polgármesterjelöltként és tanácsosjelöltként az RMDSZ helyi előválasztásán.

Alpolgármesterből polgármester lenne Len Emil Balázs Gyergyószentmiklóson
2024. március 21., csütörtök

Újabb nacionalista cirkuszt szervezett Sepsiszentgyörgyön a Nemzet Útja

Hazafias román dallamokkal „örvendezteti” Sepsiszentgyörgy lakosságát a Nemzet Útja és a Nemzeti Mozgalom közösen szervezett demonstrációján Mihai Tîrnoveanu és néhány társa. Az akció csütörtökön délután vette kezdetét a város főterén.

Újabb nacionalista cirkuszt szervezett Sepsiszentgyörgyön a Nemzet Útja
2024. március 21., csütörtök

Csergő Tibor kötelességének érzi, hogy induljon az előválasztáson

Sajtótájékoztatón jelentette be Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós jelenlegi polgármestere, hogy újra megméretkezik a helyi RMDSZ-előválasztáson.

Csergő Tibor kötelességének érzi, hogy induljon az előválasztáson
2024. március 21., csütörtök

Sokan vártak erre a hírre: újra megnyílik a parajdi wellnessközpont

Mintegy fél évnyi felújítási munkálatot követően szombaton ismét megnyitja kapuit az önkormányzati tulajdonban lévő parajdi wellnessközpont – közlik az intézmény Facebook-oldalán.

Sokan vártak erre a hírre: újra megnyílik a parajdi wellnessközpont
2024. március 21., csütörtök

Újból fogadhatnak látogatókat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház páciensei

Fogadhatnak látogatókat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház páciensei szombattól a hét minden napján, az arra kijelölt időpontokban. Hétközben az épületben zajló munkálatok miatt rövidebb időintervallumban lehet látogatókat fogadni.

Újból fogadhatnak látogatókat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház páciensei
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!