Juhász Péter megtévedt logikája, avagy az eltévedt juhász

Juhász Péter megtévedt logikája, avagy az eltévedt juhász

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

Ez a cikk nem születik meg, ha nincsen Juhász Péter, a 2018-ban megszűnt Együtt magyarországi baloldali párt alapítója és vezető tisztségviselője, mellesleg a könnyű drogok magyarországi bevezetéséért létrehozott (és 2011-ben szintén megszűnt) Kendermag Egyesület alapítója. Ez az írás nem születik meg, ha Juhász Péter (jelenleg főállású balliberális megmondóember) nem járt volna Tibódban, ahol fergeteges „(le)leplezést” sikerült összehoznia a magyarországi független-objektív sajtó (rövidített néven: FOS) nagy-nagy örömére.

Szőke László

2021. december 28., 15:052021. december 28., 15:05

Ez a reakció nem születik meg, ha Juhász Péter és az őt idézők körének logikája nem állna bukásra. De akkor se született volna meg, ha megint nem Székelyföldről igyekeztek volna kampánytémát meríteni a balliberális véleményvezérek és megmondóemberek az őket szemléző (állítólag nem is létező!) magyar ellenzéki médiával karöltve.

Szomorú hír, hogy a továbbiakban is számíthatunk arra, hogy amiatt, mert a határon túl élő magyar állampolgárok szavazhatnak a magyar országgyűlési választásokon, nos, emiatt állandó támadásoknak vagyunk és leszünk kitéve.

Többek között azért, mert a mindenkori magyar balliberális oldal nem képes felfogni annak okát, hogy vajon miért kap ekkora támogatást a FIDESZ-KDNP Erdélyből...

Szóval, Juhász Péter Tibódba látogatott, azaz saját szavaival élve, kimozdult a budapesti „Körúton belülről – kívülre”. Hová máshová, mint Székelyföldre, langymeleg kötött simléderes sapkában, hogy (le)leplezzen. Hát, így esett, hogy kipécézte Tibódot, pontosabban Veress Lászlót, a magyar parlament elnöke, Kövér László a kabinetfőnökét, akiről aztán alig tíz perc alatt sikerült „kimutatnia”, hogy a „te”, azaz a magyar adófizetők pénzét költötte [volna] Tibódban egy ingatlanra. Mert a vágyvezérelt újságírásnak sosem kell a tényekkel és a valósággal törődnie.

Galéria

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

No, és mit tudtunk meg nevezett videóból? Hogy Veress László Székelyudvarhelyről származik, azaz földink; hogy – valami istenverte törvényszerűség miatt – édesapja is udvarhelyi kellett legyen. A videóban egy csuklyás alak névtelenül, a kamerának állva nyilatkozik, szerinte az édesapa bíró volt, tehát minden bizonnyal szekus is. Hát persze, ilyen alapon mindenki, aki ’89 előtt középvezetőnél több volt, az mind szekus. Sőt, azok kutyái is. Minek ezt bizonyítani? Szekus volt és kész.

A (le)leplezés királyát (alias Juhász Pétert) az az apró tény sem izgatja, hogy az a bizonyos ingatlan, mely szép, meg kell adni, szóval, az az ingatlan 2006 és 2010 között épült, amikor Veress László nem lehetett Kövér kabinetfőnöke, mert – úgy-e – Kövér még nem volt a parlament elnöke.

De kicsire nem adunk. Van ez tovább is.

Juhász Péter tovább is leplezi a valóságot, hogyaszondja: Kövér László a „ti” [értsd: magyar adófizetők] pénzeteken látogat/tulajdonol(?) „strómanon” keresztül ingatlant Tibódban, ami pénz egy bizonyos Frank Liu tajvani milliárdos adományából származhat(na). Juhász itt akkora pofont ad a logikának, hogy a fal adja másikat. Először is: a Veress nevére telekkönyvezett ingatlan 2010-ben már állt, 2015-ös az utolsó felépítményekre vonatkozó bejegyzés, de Frank Liu adománya akkor még sehol nem volt, szóval, az Ábel Egyesületnek 2019-ben érkezett 35 milliós adományból nem épülhetett semmi 2015-ben vagy előtte Tibódban. Sem. Igaz, ez puszta logika, meg némi tény.

Mi legyen viszont azzal az információval, hogy a telekkönyvbe 2019-ben bekerül az Ábel Egyesület elővásárlási joga? Két lehetőség van – Juhász Péter „vaslogikáját” követve: vagy azért került be az elővásárlási jog, hogy a 35 millió megérkezzen az Ábel Egyesülethez (egy!), vagy azért érkezett az adomány, hogy az elővásárlási jog bekerüljön (kettő!).  Melyik legyen, Juhi? Mindkettő irreleváns, mert tudjuk, hogy ebből az adományból semmi sem épülhetett Tibódban, mert ami igen, az már 2015-ig tető alá került. Tudom, az időrenddel, azzal van a baj. Nyilván.

De azt sem értem, hogy Liu magánadománya miként válhatna adófizetői pénzzé? Ha ez előfordulhatna, akkor például Soros György fölött igencsak baljós árnyak tornyosulnának. No, de ha egy magyar származású amerikai „filantróp” pénzéhez semmi közünk, mert – úgy-e – az az övé, akkor a mi Juhász Péterünknek mi köze is van egy [tajvani] „filantróp” pénzéhez/adományához? Már ha szigorúan csak a logikát követnénk, amivel, lám-lám, igencsak hadilábon áll a kendermagos. Jó, jó, de kicsoda ez az ismeretlen csuklyás alak, aki mindent is „tud”?

Galéria

• Forrás: pillanatkép Juhász Péter videójából

Nos, ebben a tibódiak segítettek Bayer Zsolton keresztül, aki így fedi föl a Magyar Nemzetben nevezett elvtárs kilétét: „...a tibódiak felismerték az arctalanul nyilatkozót. Tudják ki az, aki belemondja Juhász kamerájába a tutit? Ő nem más, mint Virág Zsolt, az USR-Plus (a Momentum romániai testvérpártja, Fekete-Győr ezek támogatására szólította fel az erdélyi magyarokat) tagja. Ez a Virág volt tavaly az USR-Plus, vagyis a romániai szélsőliberálisok Hargita megyei közgyűlésének elnökjelöltje. Virág gyergyói, semmi köze Tibódhoz, annál több köze van a szélsőliberális politikai világhoz és a Momentumhoz, így talán érthető, miért áll oda Juhász kamerája elé, kiadva magát mindent tudó tibódinak, s az is világos, miért hazudja bele a kamerába, hogy az a bizonyos ház Kövér Lászlóé.”

Beszéltem én is Virág Zsolttal telefonon. Szűkszavúan úgy rázott le, hogy kérdezzem meg Juhász Pétert, ha tudni akarom, hogy ő nyilatkozott-e a videóban. Érti, aki érti, mert én nem. De legalább ígért újabb időpontot, amikor mindent is kifejt. Nagyon várom...

Bayer Zsolt alaposan végig ment Juhász Péter minden állításán a Magyar Nemzet hasábjain, a kétrészes cikk itt és itt olvasható.

Epilógus

No, rajtad is jól kifogott ez a Juhász! – fogják majd szakmányban megkapni a kocsmában azok, akiket titokban lefilmezett [a] Juhász. Mert a valamire való, önjelölt „oknyomozó” (és aktivista balliberális politikus) nyilván nem törődik azokkal az alanyokkal, akiket megtéveszt. Azokkal se!

Mit is sikerült kiderítenie Juhász Péternek a székelyföldi havasok aljában? Hogy van Tibódban Veress Lászlónak egy 2010-ig, de legkésőbb 2015-ig felépített ingatlana, melyre 2019 óta elővásárlási joga van az Ábel Egyesületnek. Nagyszerű! Csakhogy mindez nyilvános adat, kikérhető az oroszhegyi telekkönyvi hivatalból. Óriási (le)leplezés...

Hát így derült ki, hogy milyen, ha [a] Juhász farkast kiállt. És az is, hogy egy „budapesti juhásznak” hasznosabb a „Körúton belülről” el- vagy újraolvasni az Ábel-trilógiát, mint szándékait leplezve, így „oknyomozni” a hargitai havasok lábánál. Mert akkor ő is (meg)értené végre, hogy a hargitai havasokban miért ilyen, és miért nem csak birkák élnek. Reménykedjünk...

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 23., szerda

Hamarosan folytatják a munkát a tibódi útleszakadásnál

Az aszfaltozás, illetve kisebb földmunkálatok maradtak hátra a Tibód határában leszakadt út kijavításából, amelyet hamarosan el is kezd a kivitelező. A tervek szerint nyáron befejeződik az építkezés.

Hamarosan folytatják a munkát a tibódi útleszakadásnál
2022. március 23., szerda

Fejlesztik a háromszéki szociális ellátórendszert

Kétmillió eurót fektettek a háromszéki szociális ellátórendszer fejlesztésébe a SERA Románia Alapítvány támogatásával, tájékoztat Kovászna Megye Tanácsa.

Fejlesztik a háromszéki szociális ellátórendszert
2022. március 23., szerda

Riasztást küldtek a tarlóégetések miatt

Szerdán tizenhat alkalommal riasztották Maros megyében a tűzoltókat tarlóégetés következtében szétterjedő lángok miatt. A vészhelyzeti felügyelőség riasztást is küldött a lakosságnak telefonos applikáción keresztül.

Riasztást küldtek a tarlóégetések miatt
2022. március 23., szerda

Nagy gondok vannak az érzelmek kifejezésével Székelyföldön – ezen segítenének

A fiatalok érzelmi intelligenciájának fejlődésére és fejlesztésére fekteti a hangsúlyt az a programsorozat, amely március végén indul szakemberek, elsősorban pszichológusok bevonásával.

Nagy gondok vannak az érzelmek kifejezésével Székelyföldön – ezen segítenének
2022. március 23., szerda

Olcsóbban tankolhatnak egyesek, de a lista nyitott, fel lehet kerülni

A napokban jutnak el több mint 3300 székelyföldi alkalmazotthoz azok a tankolókártyák, amelyek kedvezményt biztosítanak üzemanyag-vásárláskor a MOL-csoport töltőállomásainál. Az Arbor által kezdeményezett megállapodás mások számára is elérhető.

Olcsóbban tankolhatnak egyesek, de a lista nyitott, fel lehet kerülni
2022. március 23., szerda

Nincs korlátozás, de még van fertőzés

Már nincsenek korlátozások, ám a koronavírus továbbra is fertőz, hívta fel a figyelmet a szerdai online sajtótájékoztatón András-Nagy Róbert a sepsiszentgyörgyi kórház igazgatója.

Nincs korlátozás, de még van fertőzés
Nincs korlátozás, de még van fertőzés
2022. március 23., szerda

Nincs korlátozás, de még van fertőzés

2022. március 23., szerda

Segítenek a levélszavazatok célba juttatásában Gyergyószékről

Meghosszabbított munkaprogrammal várja a gyergyószentmiklósi demokráciaközpont a magyarországi országgyűlési választásokon való résztvevők levélszavazatait, amelyeket eljuttatnak a csíkszeredai főkonzulátusra.

Segítenek a levélszavazatok célba juttatásában Gyergyószékről
2022. március 23., szerda

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

Nobel-békedíjra terjesztette fel Böjte Csaba ferences szerzetest Kásler Miklós, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát
Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát
2022. március 23., szerda

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

2022. március 23., szerda

Lapozz élményt! – SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál

Seregszemlének és keresztmetszetnek szánják az első sepsiszentgyörgyi könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált annak megálmodói, a Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai.

Lapozz élményt! – SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál
2022. március 23., szerda

Medvecsapdával fogtak be egy nőstény medvét Parajdon – már szabadon is engedték

A napi szintű bejelentések és Ro-Alert vészjelzések után a parajdi sóbánya bejáratától nem messze, egy panzió udvarán fogta be saját készítésű csapdájával az egyik problémákat okozó medvét a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület.

Medvecsapdával fogtak be egy nőstény medvét Parajdon – már szabadon is engedték
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM