Erdély-hódító Székely Csürke: egy brand, ami igazán a miénk

Erdély-hódító Székely Csürke: egy brand, ami igazán a miénk

Július 28-tól megjelentek egyes székelyföldi boltokban a Székely Csürke-termékek. A kiváló minőségű húscsirkéknek nemcsak a neve székely: a gabonától és takarmánytól a nevelésük helyszínéig és a munkatársakig minden és mindenki székelyföldi, barcasági vagy legalábbis erdélyi.

Székelyhon

2022. augusztus 09., 11:592022. augusztus 09., 11:59

2022. augusztus 09., 18:532022. augusztus 09., 18:53

„Mi vagyunk az egyedüliek a régióban, akik a teljes ellátási láncot helyi értékekre alapozva működtetjük: a helyi gazdákkal együttműködve, helyileg vásároljuk fel a helyben termesztett gabonát, tároljuk, majd saját kerelőszentpáli takarmánygyárunkban kiváló minőségű takarmányt keverünk belőle, amellyel barcasági telepeinken a csirkéket etetjük, korszerű vágóhídon vágjuk és csomagoljuk, majd frissen és helyben, Székelyföldön értékesítjük” – magyarázza a folyamatot Héjja Szabolcs kereskedelmi igazgató.

Honnan indul a Székely Csürke?

A magyarországi Hodler Capital cégcsoport feketehalmi akvizíciójával indult a történet: a befektető a Poultry Integration nevű romániai holdingon keresztül 2021 júliusában megvásárolta az Avicod RT. feketehalmi telepeit és vágóhídját. A cégcsoport azonnal beruházásokat indított a vágóhíd korszerűsítésébe és a telepi nevelési módszerek fejlesztésébe.

Mivel a teljes ellátási lánc bizonyítottan helyi, valamint helyi értékeken alapul, ezért magát adta a történet: a vállalat vezetői számára egyértelművé vált, hogy a helyi igényeknek megfelelően magas minőségű hús előállításával egy piaci rést kell lefedni, ugyanis Székelyföldön nincs más baromfihúsra szakosodott vállalkozás, amely a piac igényeit kielégítené.

A feketehalmi vágóhíd jó minőségű termékekkel volt jelen a piacon korábban is, ám a magyarországi tudásbázis további fejlődést hozott. Hargita és Kovászna megyébe logisztikát is kellett szervezni, amely ezidáig nem volt. Az új tulajdonosok a székelyföldi piac ellátását akarják biztosítani az egyéb térségekből, valamint importból származó gyenge minőségű csirkék helyett frissen vágott, helyi takarmányon nevelt, jobb minőségű brojlercsirkével.

Jelenleg gyakorlatilag a feketehalmi az egyedüli magyar tulajdonban lévő vágóhíd Erdélyben. A feketehalmi vágóhidat egy olyan vállalati struktúrába integrálták, amelyben a helyi termelésű gabona felvásárlásától, tárolásától, a takarmány készítésétől a csirke neveléséig, levágásáig, feldolgozásáig és értékesítéséig minden egyes mozzanatot ugyanazon minőségi kontroll jellemez, mindez pedig földrajzilag az erdélyi és székelyföldi térségben zajlik.

Ettől lesz a Székely Csürke a mi csirkénk: nem az ókirályságbeli vágóhidakról tesz meg hosszú utat a székelyföldi boltokig, hanem a barcasági Feketehalomból érkezik frissen.

Mit eszik a Székely Csürke?

A cégcsoporthoz tartozó kerelőszentpáli takarmánygyárban előállított, minőségi takarmányt, amely helyi termelők gabonájából készül korszerű technológiával. Az itt előállított takarmány drágább, mint a piaci átlag, de minőségileg sokkal jobb.

Idézet
Tulajdonképpen az a legfontosabb számunkra, hogy a takarmány, amit a csirkéknek adunk, a lehető legjobb minőségű legyen, mert az eredményt visszaigazolják a fogyasztók: valóban kiváló minőségű lesz az a csirkehús, amit megvásárolnak. Számunkra nagyon fontos, hogy a végtermék, amit előállítunk, a lehető legjobb minőségű legyen

– összegzett Héjja Szabolcs.

Bár drágább takarmányt eszik, és jobb minőségű, a Székely Csürke-termékek árfekvése nagyjából hasonló lesz az ágazatban alkalmazott húscsirke-árakhoz. „Mi arra törekszünk, hogy korrekt ára legyen, ugyanakkor ami számunkra differenciáló tényező, az a minőség.

Idézet
Mi azt szeretnénk, hogy mindenki próbálja ki, hasonlítsa össze, győződjön meg róla, hogy a mi Székely Csürkénk nemcsak azért jó, mert a miénk, hanem mert tényleg finomabb, jobb minőségű.

Sőt, arra biztatom a fogyasztókat, ha valami nem megfelelő, írja meg nekünk, mert ettől leszünk jobbak, ha kapunk olyan visszajelzéseket, ami alapján még jobban oda tudunk figyelni a gyártásra, termelésre, értékesítésre, az összes folyamatra” – hívta fel a figyelmet Héjja Szabolcs.

Galéria

Héjja Szabolcs a Székely Csürke kereskedelmi igazgatója

Hol „lakik” a Székely Csürke?

„Fontos tisztázni, a Székely Csürke nem kertben kapirgál: a feketehalmi telepeken nevelt brojlercsirkéről van szó. Ez egy húscsirke. Kerti kapirgálós csirkék tartásánál nem lehet garantálni minden nap ugyanazt a minőséget és mennyiséget. Mi azért nagyobb léptékekben gondolkodunk, ugyanakkor ami számunkra nagyon fontos, az maga a higiénia. Professzionális vágóhídon vágjuk, daraboljuk, csomagoljuk a csirkét, nem az épület mögött a kertben nyisszantjuk el a nyakát és aztán csomagoljuk, ahogy sikerül. Nálunk kiemelten alapos előírásokat betartva gördítjük előre ezt az egész folyamatot.

Idézet
Higiéniai, élelmiszerbiztonsági, valamint egészségügyi szempontból sem engedhetjük meg magunknak, hogy a minőség változzon egyik napról vagy hétről a másikra, vagy akár a szériák között

– magyarázta Héjja Szabolcs.

Hol lehet kapni a Székely Csürkét?

Magának a terméknek a bevezetése a Merkúr áruházláncon keresztül történt. Július 28. volt az első hivatalos nap, amikor megjelent a Merkúr üzleteiben a Székely Csürke, és a termékeket a vásárlók szabályszerűen elkapkodták.

„Azért is állapodtunk meg elsőként a Merkúrral, mert a Merkúrnak van a legkiterjedtebb üzlethálózata Erdélyben. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy más üzletekbe is vinnénk Székely Csürkét, hogyha van rá igény. Folyamatosan tárgyalunk a potenciális partnerekkel, forgalmazókkal, érkeznek a megkeresések, és ezekre mind válaszolni fogunk. A sales@szekelycsurke.ro címen lehet jelezni az igényt az együttműködésre, hamarosan elindul a weboldalunk is, ott is lehet majd írni nekünk.

Idézet
Szeretnénk, hogy Erdélyben bárki, aki szívesen forgalmazná a Székely Csürkét, az mihamarabb jelezze, és akkor igyekszünk mindenhova eljuttatni

– ígéri a kereskedelmi igazgató.

Héjja Szabolcs megerősítette, hogy akár székelyföldi falusi kisboltok is írhatnak vagy felhívhatják a honlapon megadott számot, hogy a Székely Csürke értékesítéséről tárgyaljanak. „Meg fogjuk nézni, hogyan a legoptimálisabb a szállítás, milyen gyakran tudunk majd ezekbe a kisebb boltokba termékeket eljuttatni, vagy hol lehetnek majd olyan nagyobb átvevőpontok, ahonnan a kisebb ügyfelek könnyebben át tudják venni a Székely Csürke-termékeket. Minden lehetőséget megvizsgálunk, nyitottak vagyunk bármilyen megoldásra.”

Hosszú távú tervek

A székelyföldi fogyasztóknak eddig nem igazán volt „saját” csirkéjük azon kívül, amit a falusi ismerősöktől néha megvásároltak. A Székely Csürke széles körben és árban is hozzáférhető termékeit nemcsak neve miatt érezhetik ezentúl magukénak, hanem például azért is, mert a barcasági farmokon dolgozók többsége sepsiszentgyörgyi.

Idézet
Magunknak készítjük: magunknak dolgozunk a gabonasilóban és a takarmánykeverőnél, a keltetőnél és etetőnél, értve, ismerve, tudva és átlátva a teljes folyamatot, ami hatalmas minőségbiztosítási kontrollt is jelent egyben. A Székely Csürke márkanév húzóereje a minősége, ezáltal bízunk annak sikerében, hogy a tágabb erdélyi meg magyarországi piacra is nyitni tudunk ezzel a termékkel

– foglalta össze Héjja Szabolcs.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. május 22., szerda

Esti programba nyúlt a székelyudvarhelyi RMDSZ-programbemutató

A közösséget, az infrastruktúrát, a kapcsolatokat és a gazdaságot is új lendületbe kell hozni Székelyudvarhelyen – véli Szakács-Paál István, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje és tanácsosjelölt-csapata.

Esti programba nyúlt a székelyudvarhelyi RMDSZ-programbemutató
2024. május 22., szerda

A szászkézdi szász erődtemplom körüli teret is felújítják

Három és fél millió euró vissza nem terítendő támogatást kap a Segesvár melletti Szászkézd a szász erődtemplom körül levő tér átalakítására, felújítására.

A szászkézdi szász erődtemplom körüli teret is felújítják
2024. május 22., szerda

A Gryllus testvérek és Sebestyén Márta erdélyi koncertkörúton

Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, a Kaláka együttes két alapító tagja és a világszerte főleg népdalénekesként ismert Sebestyén Márta erdélyi és székelyföldi templomokban lép fel június elején.

A Gryllus testvérek és Sebestyén Márta erdélyi koncertkörúton
2024. május 22., szerda

Újabb iskolákban vezetik be a társas tanulás oktatási módszert

Ötvenegy újabb pedagógus vállalta fel a társas tanulás pedagógiai módszertan bevezetését, amelyet ősztől már háromszéki tanintézményekben is használni fognak. Ez a legfőbb eredménye az ezzel kapcsolatos csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi konferenciáknak.

Újabb iskolákban vezetik be a társas tanulás oktatási módszert
2024. május 22., szerda

Hét év után újult erővel térnek vissza a kézdivásárhelyi diáknapok

Totál Ké(s)zdiáknapok néven szervezik meg hét év után a fiatalokat megmozgató hétvégét Kézdivásárhelyen május 24–26. között. Friss, ifjú csapat vette kézbe a szervezést, színes programkínálatot összeállítva hetven fiatal számára.

Hét év után újult erővel térnek vissza a kézdivásárhelyi diáknapok
2024. május 22., szerda

Versenyre hívják a horgászokat

Idén is megszervezi az AVPS-horgászversenyt a Gyergyószentmiklósi Vadász- és Sporthorgász-egyesület. Az immár ötödik ilyen versenynek ezúttal a gyergyóremetei bogárosi horgásztó ad helyet szombaton.

Versenyre hívják a horgászokat
Versenyre hívják a horgászokat
2024. május 22., szerda

Versenyre hívják a horgászokat

2024. május 22., szerda

Drogfüggőségről, tönkrement életekről kendőzetlenül

„A drogfüggők többségét a pszichiátria, a börtön vagy a temető várja, alig egy százalékuk képes abbahagyni a kábítószer-fogyasztást” – hangzott el azok szájából, akik drogdílerként, drogfüggőként éltek, és most diákoknak mesélik el történetüket.

Drogfüggőségről, tönkrement életekről kendőzetlenül
2024. május 22., szerda

A Csíkban kilőtt medvékre reagáltatták Klaus Iohannis allamfőt

Kénytelen volt reagálnia Klaus Iohannis államfőnek a Csíksomlyón kedden éjjel kilőtt medvék ügyére, miután egy újságíró firtatta a témát.

A Csíkban kilőtt medvékre reagáltatták Klaus Iohannis allamfőt
2024. május 22., szerda

Majd választ helyetted más, ha te nem teszed!

Egykori politikai foglyok, üldözöttek meséltek a Székelyhonnak arról, hogy milyen volt az a világ, amikor ma már nevetségesnek tűnő okok miatt embereket zárt börtönbe a kommunista diktatúra. Ezek az ő történeteik. A tanulságaik viszont a mindannyiunké.

Majd választ helyetted más, ha te nem teszed!
2024. május 22., szerda

Szakács-Paál István: összeállítottuk az élhető Udvarhely „recepteskönyvét”

Az udvarhelyi emberekkel és emberekért állította össze városújjáépítő programját a székelyudvarhelyi RMDSZ, amely egy fejlődő, élhető Székelyudvarhely „receptjét” tartalmazza.

Szakács-Paál István: összeállítottuk az élhető Udvarhely „recepteskönyvét”
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!