Erdély-hódító Székely Csürke: egy brand, ami igazán a miénk

Erdély-hódító Székely Csürke: egy brand, ami igazán a miénk

Július 28-tól megjelentek egyes székelyföldi boltokban a Székely Csürke-termékek. A kiváló minőségű húscsirkéknek nemcsak a neve székely: a gabonától és takarmánytól a nevelésük helyszínéig és a munkatársakig minden és mindenki székelyföldi, barcasági vagy legalábbis erdélyi.

Székelyhon

2022. augusztus 09., 11:592022. augusztus 09., 11:59

2022. augusztus 09., 18:532022. augusztus 09., 18:53

„Mi vagyunk az egyedüliek a régióban, akik a teljes ellátási láncot helyi értékekre alapozva működtetjük: a helyi gazdákkal együttműködve, helyileg vásároljuk fel a helyben termesztett gabonát, tároljuk, majd saját kerelőszentpáli takarmánygyárunkban kiváló minőségű takarmányt keverünk belőle, amellyel barcasági telepeinken a csirkéket etetjük, korszerű vágóhídon vágjuk és csomagoljuk, majd frissen és helyben, Székelyföldön értékesítjük” – magyarázza a folyamatot Héjja Szabolcs kereskedelmi igazgató.

Honnan indul a Székely Csürke?

A magyarországi Hodler Capital cégcsoport feketehalmi akvizíciójával indult a történet: a befektető a Poultry Integration nevű romániai holdingon keresztül 2021 júliusában megvásárolta az Avicod RT. feketehalmi telepeit és vágóhídját. A cégcsoport azonnal beruházásokat indított a vágóhíd korszerűsítésébe és a telepi nevelési módszerek fejlesztésébe.

Mivel a teljes ellátási lánc bizonyítottan helyi, valamint helyi értékeken alapul, ezért magát adta a történet: a vállalat vezetői számára egyértelművé vált, hogy a helyi igényeknek megfelelően magas minőségű hús előállításával egy piaci rést kell lefedni, ugyanis Székelyföldön nincs más baromfihúsra szakosodott vállalkozás, amely a piac igényeit kielégítené.

A feketehalmi vágóhíd jó minőségű termékekkel volt jelen a piacon korábban is, ám a magyarországi tudásbázis további fejlődést hozott. Hargita és Kovászna megyébe logisztikát is kellett szervezni, amely ezidáig nem volt. Az új tulajdonosok a székelyföldi piac ellátását akarják biztosítani az egyéb térségekből, valamint importból származó gyenge minőségű csirkék helyett frissen vágott, helyi takarmányon nevelt, jobb minőségű brojlercsirkével.

Jelenleg gyakorlatilag a feketehalmi az egyedüli magyar tulajdonban lévő vágóhíd Erdélyben. A feketehalmi vágóhidat egy olyan vállalati struktúrába integrálták, amelyben a helyi termelésű gabona felvásárlásától, tárolásától, a takarmány készítésétől a csirke neveléséig, levágásáig, feldolgozásáig és értékesítéséig minden egyes mozzanatot ugyanazon minőségi kontroll jellemez, mindez pedig földrajzilag az erdélyi és székelyföldi térségben zajlik.

Ettől lesz a Székely Csürke a mi csirkénk: nem az ókirályságbeli vágóhidakról tesz meg hosszú utat a székelyföldi boltokig, hanem a barcasági Feketehalomból érkezik frissen.

Mit eszik a Székely Csürke?

A cégcsoporthoz tartozó kerelőszentpáli takarmánygyárban előállított, minőségi takarmányt, amely helyi termelők gabonájából készül korszerű technológiával. Az itt előállított takarmány drágább, mint a piaci átlag, de minőségileg sokkal jobb.

Idézet
Tulajdonképpen az a legfontosabb számunkra, hogy a takarmány, amit a csirkéknek adunk, a lehető legjobb minőségű legyen, mert az eredményt visszaigazolják a fogyasztók: valóban kiváló minőségű lesz az a csirkehús, amit megvásárolnak. Számunkra nagyon fontos, hogy a végtermék, amit előállítunk, a lehető legjobb minőségű legyen

– összegzett Héjja Szabolcs.

Bár drágább takarmányt eszik, és jobb minőségű, a Székely Csürke-termékek árfekvése nagyjából hasonló lesz az ágazatban alkalmazott húscsirke-árakhoz. „Mi arra törekszünk, hogy korrekt ára legyen, ugyanakkor ami számunkra differenciáló tényező, az a minőség.

Idézet
Mi azt szeretnénk, hogy mindenki próbálja ki, hasonlítsa össze, győződjön meg róla, hogy a mi Székely Csürkénk nemcsak azért jó, mert a miénk, hanem mert tényleg finomabb, jobb minőségű.

Sőt, arra biztatom a fogyasztókat, ha valami nem megfelelő, írja meg nekünk, mert ettől leszünk jobbak, ha kapunk olyan visszajelzéseket, ami alapján még jobban oda tudunk figyelni a gyártásra, termelésre, értékesítésre, az összes folyamatra” – hívta fel a figyelmet Héjja Szabolcs.

Galéria

Héjja Szabolcs a Székely Csürke kereskedelmi igazgatója

Hol „lakik” a Székely Csürke?

„Fontos tisztázni, a Székely Csürke nem kertben kapirgál: a feketehalmi telepeken nevelt brojlercsirkéről van szó. Ez egy húscsirke. Kerti kapirgálós csirkék tartásánál nem lehet garantálni minden nap ugyanazt a minőséget és mennyiséget. Mi azért nagyobb léptékekben gondolkodunk, ugyanakkor ami számunkra nagyon fontos, az maga a higiénia. Professzionális vágóhídon vágjuk, daraboljuk, csomagoljuk a csirkét, nem az épület mögött a kertben nyisszantjuk el a nyakát és aztán csomagoljuk, ahogy sikerül. Nálunk kiemelten alapos előírásokat betartva gördítjük előre ezt az egész folyamatot.

Idézet
Higiéniai, élelmiszerbiztonsági, valamint egészségügyi szempontból sem engedhetjük meg magunknak, hogy a minőség változzon egyik napról vagy hétről a másikra, vagy akár a szériák között

– magyarázta Héjja Szabolcs.

Hol lehet kapni a Székely Csürkét?

Magának a terméknek a bevezetése a Merkúr áruházláncon keresztül történt. Július 28. volt az első hivatalos nap, amikor megjelent a Merkúr üzleteiben a Székely Csürke, és a termékeket a vásárlók szabályszerűen elkapkodták.

„Azért is állapodtunk meg elsőként a Merkúrral, mert a Merkúrnak van a legkiterjedtebb üzlethálózata Erdélyben. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy más üzletekbe is vinnénk Székely Csürkét, hogyha van rá igény. Folyamatosan tárgyalunk a potenciális partnerekkel, forgalmazókkal, érkeznek a megkeresések, és ezekre mind válaszolni fogunk. A sales@szekelycsurke.ro címen lehet jelezni az igényt az együttműködésre, hamarosan elindul a weboldalunk is, ott is lehet majd írni nekünk.

Idézet
Szeretnénk, hogy Erdélyben bárki, aki szívesen forgalmazná a Székely Csürkét, az mihamarabb jelezze, és akkor igyekszünk mindenhova eljuttatni

– ígéri a kereskedelmi igazgató.

Héjja Szabolcs megerősítette, hogy akár székelyföldi falusi kisboltok is írhatnak vagy felhívhatják a honlapon megadott számot, hogy a Székely Csürke értékesítéséről tárgyaljanak. „Meg fogjuk nézni, hogyan a legoptimálisabb a szállítás, milyen gyakran tudunk majd ezekbe a kisebb boltokba termékeket eljuttatni, vagy hol lehetnek majd olyan nagyobb átvevőpontok, ahonnan a kisebb ügyfelek könnyebben át tudják venni a Székely Csürke-termékeket. Minden lehetőséget megvizsgálunk, nyitottak vagyunk bármilyen megoldásra.”

Hosszú távú tervek

A székelyföldi fogyasztóknak eddig nem igazán volt „saját” csirkéjük azon kívül, amit a falusi ismerősöktől néha megvásároltak. A Székely Csürke széles körben és árban is hozzáférhető termékeit nemcsak neve miatt érezhetik ezentúl magukénak, hanem például azért is, mert a barcasági farmokon dolgozók többsége sepsiszentgyörgyi.

Idézet
Magunknak készítjük: magunknak dolgozunk a gabonasilóban és a takarmánykeverőnél, a keltetőnél és etetőnél, értve, ismerve, tudva és átlátva a teljes folyamatot, ami hatalmas minőségbiztosítási kontrollt is jelent egyben. A Székely Csürke márkanév húzóereje a minősége, ezáltal bízunk annak sikerében, hogy a tágabb erdélyi meg magyarországi piacra is nyitni tudunk ezzel a termékkel

– foglalta össze Héjja Szabolcs.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. március 19., kedd

Istálló gyúlt ki Mezőmadarason

Kigyúlt lakóházhoz riasztották a marosvásárhelyi tűzoltókat, a helyszínen azonban kiderült, egy istálló ég Mezőmadarason.

Istálló gyúlt ki Mezőmadarason
Istálló gyúlt ki Mezőmadarason
2024. március 19., kedd

Istálló gyúlt ki Mezőmadarason

2024. március 19., kedd

Textilipari leépítés Székelyudvarhelyen: átképzésekkel is segítik az elbocsátottakat

Az előre bejelentettnél ugyan kisebb számban, de így is 130 alkalmazottjától volt kénytelen megválni az egyik székelyudvarhelyi textilipari vállalat. A munkaerő-elhelyező ügynökségnél vizsgálják annak a lehetőségét, hogy miként segíthetnek az embereken.

Textilipari leépítés Székelyudvarhelyen: átképzésekkel is segítik az elbocsátottakat
2024. március 19., kedd

Medve miatt riasztották a csíkszeredaiakat

Újra lakott településre merészkedett be a medve Csíkszeredában, ezúttal Zsögödfürdőre.

Medve miatt riasztották a csíkszeredaiakat
2024. március 19., kedd

Tovább bővítenék a baróti kórházat

A baróti kórház új épületszárnya négy kórházi osztály számára nyújtana új, felszerelt teret. A beruházás megvalósíthatósági tanulmányát már évekkel ezelőtt előkészítették, ennek frissítése jelenleg zajlik.

Tovább bővítenék a baróti kórházat
2024. március 19., kedd

Kutyasétáltatással az örökbefogadásért

Közös sétára hívják a sepsiszentgyörgyi gazdikat és örökbefogadott kedvenceiket március 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor. A helyi állatvédő civil szervezetek kezdeményezésükkel az örökbefogadás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Kutyasétáltatással az örökbefogadásért
2024. március 19., kedd

Újra iható a gyergyószentmiklósi Szarvas-forrás vize

Sokan fogyasztották a Gyergyószentmiklós közelében található Szarvas-forrás vizét, míg tavaly ősszel egy ellenőrzés bakteriális szennyeződést mutatott ki a vízben. Mostantól viszont újra bátran ihat belőle bárki.

Újra iható a gyergyószentmiklósi Szarvas-forrás vize
2024. március 19., kedd

Sok kicsi sokra megy – nem hátráltatja a kupakgyűjtést a betétdíjas rendszer

Hét éve alakult meg Sepsiszentgyörgyön a LAB Életmentő Kupakok Egyesület, amely műanyag kupakokat gyűjtve segít rászoruló családokon, beteg gyerekeken.

Sok kicsi sokra megy – nem hátráltatja a kupakgyűjtést a betétdíjas rendszer
2024. március 19., kedd

Halálos baleset Cikmántoron

Halálos áldozattal járó baleset történt kedden délután a Maros megyei Cikmántoron, emiatt részleges forgalomkorlátozásra volt szükség a forgalmas úton.

Halálos baleset Cikmántoron
Halálos baleset Cikmántoron
2024. március 19., kedd

Halálos baleset Cikmántoron

2024. március 19., kedd

Ezúttal végzős hallgatókkal közösködik az Udvartér Színház

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházzal közösen színre vitt Zsákbamacska után most újabb koprodukcióval rukkol elő a kézdivásárhelyi Udvartér Színház. Ezúttal a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzőseivel karöltve adják elő Ivan Viripajev Részegek című darabját.

Ezúttal végzős hallgatókkal közösködik az Udvartér Színház
2024. március 19., kedd

Hamarosan lejárt volna, de időt (és pénzt) nyertünk: meghosszabbították az alapélelmiszerek árréskorlátozását

Elfogadta kedden a képviselőház az alapélelmiszerek kereskedelmi árrését korlátozó sürgősségi kormányrendeletet, azzal a módosítással, hogy az intézkedés érvényességét 2024. december 31-éig hosszabbítja meg.

Hamarosan lejárt volna, de időt (és pénzt) nyertünk: meghosszabbították az alapélelmiszerek árréskorlátozását
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!