Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
8 543
+31
Maros megye
24 584
+47
Kovászna megye
8 678
+13
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 09. 16.
Összes eset
1 135 027
+4441
Elhunytak
35 286
+71
Gyógyultak
1 073 552
+2907
Járványhelyzet számokban

Családi nappal ünnepelte az IMPAR a 30. születésnapját (x)

Székelyhon 2021. szeptember 10., 10:10 utolsó módosítás: 2021. szeptember 11., 20:11

Ünnepi beszédekkel és telephelylátogatással kezdődött, ebéddel, gyerekműsorral, rajzkiállítással és családi vetélkedővel folytatódott, közös fotózással, tombolasorsolással, tortavágással és nagy bulival zárult a 30 éves IMPAR családi napja Székelyudvarhelyen.

Családi nappal ünnepelte az IMPAR a 30. születésnapját (x)
galéria

Szombat délelőtt benépesült az IMPAR telephelye a Fások utcában: a több mint száz alkalmazott családja kíséretében volt hivatalos az 1991-ben alapított vállalat összejövetelére. Érkeztek is szép számban mindenhonnan: a helyi kollégák mellett az ország minden szegletéből tiszteletüket tették az alkalmazottak az eseményen.

• Fotó: Sharp Production

Egy rövid iroda-, raktár-, bemutatóüzlet- és szervizlátogatás után László János alapító tulajdonos köszöntette az IMPAR-család minden tagját. Ünnepi felszólalásában hangsúlyozta, hogy harminc évvel ezelőtt egyedül indult el az úton, ám az IMPAR-on belül tapasztalható jó csapatnak, hatékonyságnak, megfelelő kommunikációnak és a racionális célok meghatározásának köszönhetően mára egy fenntartható és stabil lábakon álló nagyvállalkozást sikerült felépíteni. Az üzletember köszönetet mondott minden egyes alkalmazott kemény munkájáért, majd Isten áldását kérte erre a nagyszerű közösségre.

• Fotó: Beliczay László

Barabás Ignác ügyvezető-társtulajdonos beszéde elején az IMPAR új szlogenjét ismertette az egybegyűltekkel. Az In motion mottó a vállalkozás életében tapasztalható folyamatos változásokra és kihívásokra utal, amelyeket az udvarhelyszéki cég a 30 év alatt rendre sikerrel abszolvált kitartó csapatának hála. Ennek köszönhető az is, hogy ma már egy nemzetközileg is elismert, megbízható partnerként tekintenek az országos érdekeltségű vállalatra. Kiemelte, hogy az IMPAR-nál a munkát maximális hatékonysággal kell végezni, hiszen a nagyvilágban történő változásokra és a romániai piaci igényekre folyamatosan reagálni kell a cég versenyképességének biztosítása érdekében. Ugyanakkor az ügyvezető-társtulajdonos kitért a korszerűsítésekre is, amely szerint a fejlesztési tevékenységük az IMPAR digitalizációjára fókuszál egy újabb vállalatirányítási rendszer (ERP) és egy új ügyfélkezelő rendszer bevezetésével. Emellett korszerűsítették a raktárkezelő rendszerüket, és folyamatban van a szállításszervező és -követő szoftverük fejlesztése, valamint egy új webshop létrehozása is. Úgyszintén az infrastrukturális fejlesztések is napirenden vannak. 

• Fotó: Beliczay László

Barabás Ignác reagálva László János azon kijelentésére, miszerint a jövőben a háttérből kívánja irányítani a vállalatot, kifejtette, hogy továbbra is számítanak az alapító-tulajdonos jó meglátásaira és üzleti tapasztalatainak jövőbeni kamatoztatására. Felszólalásának zárásaként az ügyvezető megköszönte és méltatta a munkaközösség hozzáállását és a csapategységet. Ennek kapcsán elmondta, hogy a hatékonyság alapköve a fejlődésnek, így a továbbiakban is eredményességet kívánt az IMPAR-nak, valamint azt, hogy továbbra is maradjon mozgásban. 

A felszólalások után következett az ebéd, majd egy színvonalas és interaktív műsor keretében egy bűvész és egy bohóc szórakoztatta a gyerekeket. Az IMPAR ugyanakkor rajzpályázatot is hirdetett a kicsiknek, ahol kizárólag nyertesek voltak: egyesek amerikaifutball-labdát, mások iskolakezdéshez szükséges kellékeket vihettek haza. 

• Fotó: Beliczay László

Természetesen annak sem kellett bánkódnia, aki nem küldött be egyetlen pályamunkát sem, hiszen a székelyudvarhelyi cég minden gyermeket meglepett egy ajándékokkal teli hátizsákkal. A gyermekprogramot követték a különböző vetélkedők: egyesek kötélhúzásban, mások zsákban futásban próbálhatták ki magukat, ám a legnépszerűbb játék a családi megmérettetés volt az IMPAR logisztikai folyamatairól, ahol minél rövidebb idő alatt kellett egy árut előkészíteni, becsomagolni, felcímkézni, majd eljuttatni a szállítóhoz.

• Fotó: Beliczay László

Az ügyességi megmérettetések után következett egy közös drónfotózás, amelyen az IMPAR összes alkalmazottja és családtagja szerepelt. A családi nap fénypontja mégis az ezt követő tombolasorsolás volt, ahol az összes alkalmazott csúcsminőségű elektronikai cikket nyert. Fortuna kegyeltjeinek megajándékozása után következett a nagy családi torta felvágása és pezsgőzés, akik pedig időközben megéheztek volna, azok gazdag étel- és italkínálatból választhattak: a szentkirályi frissen sült házi kenyér, a töltelékes káposzta, a gulyás- és grillválaszték, valamint az ínycsiklandó malacsült kulináris élvezeteket nyújtott az összegyűlteknek. Az IMPAR családi napja késő estig tartó cégbulival zárult.

• Fotó: Sharp Production

30 év, 30 érv – Ezért jó IMPAR-osnak lenni

A családi nap keretében számtalan színes programot és vetélkedőt szervezett a vezetőség az alkalmazottaknak. És ha már részt vettünk a szombati eseményen, akkor megkérdeztük az IMPAR alkalmazottjait, hogy miért is szeretnek a székelyudvarhelyi vállalatnál dolgozni. A válaszok nagyon sokszínűek és frappánsak voltak, ebből válogattunk ki stílszerűen 30-at.

Dan Gașpar (47), Jászvásár, kereskedelmi ügynök: „Azért jó az IMPAR-nál dolgozni, mivel ez egy nagy és megbízható cég, ami biztonságot nyújt az alkalmazottaknak.”

Mag Imre (40), Székelyudvarhely, számlázó: „Szeretem a pörgést és a rugalmasságot, ezeket pedig megtalálom az IMPAR-nál.”

Bodó László (51), Székelyudvarhely, főkönyvelő: „Kihívásokkal teli munka egy ilyen nagyvállalatnál dolgozni. Az IMPAR-nál már két ERP-rendszer kiépítésében is oroszlánrészt vállaltam, amiből rengeteget tanultam.”

Ilyés Krisztián Attila (24), Székelyudvarhely, raktáros: „A jó munkaközösség miatt dolgozom az IMPAR-nál.”

Antal Zoltán (31), Székelyudvarhely, raktáros: „Az IMPAR-nál családias a hangulat és városszinten nagyon jó a fizetés. Emellett a vezetőség is jó munkát végez.”

Mag Ervin (38), Székelyudvarhely, raktáros: „Itt, az IMPAR-nál nagyon kellemes a hangulat, valamint fiatal és jó csapat tagja lehetek.”

Szente Hunor (25), Székelyudvarhely, árubevételező: „Dinamikus és összetartó a csapat az IMPAR-nál, na és a fix, egy váltásban történő munkaprogram is nagyon vonzó.”

Livia Huțan (44), Bukarest, key account manager: „Folyamatosan keresem az életben a kihívásokat, az IMPAR-nál pedig mindezekben részem van.”

Szakács Szabolcs (28), Székelyudvarhely, raktáros: „Az IMPAR-nál összetartó a közösség, ami számomra nagyon fontos.”

Măieruț Adrian (38), Fehér megye, promóter: „Három hónapja dolgozom itt, gyakorlatilag a jövőm miatt. Bízom az IMPAR-ban, hogy közösen haladni tudunk céljaink felé.”

Tófalvi Krisztina (29), Székelyudvarhely, marketingreferens: „Az IMPAR-nál minden nap egy kihívás, és minden nap valami újat tapasztalok.”

Burete Cornel (40), Pitești, kereskedelmi ügynök: „Ez egy nagy cég, ahol én is és az IMPAR is fejlődni tud. Ez motivál abban, hogy itt dolgozzak.”

Pálfi Levente (53), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Itt, az IMPAR-nál soha nem unatkozunk, de ennek fejében tisztességesen meg is fizetnek.”

Călinescu Daniel (37), Pitești, kereskedelmi ügynök: „Hat éve dolgozom itt, ezen idő alatt pedig sokat fejlődtem – úgy a munkámban, mint a természetemben. Az IMPAR lendületes cég, ugyanolyan, mint én.”

Glăvan Adrian (38), Craiova, promóter: „Az IMPAR egy erős vállalat, ahol lehetőségem van fejlődni. Ezért dolgozom nekik.”

Barabás Gyula (47), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Az IMPAR-nál a nagyon jó csapat miatt dolgozom. De tényleg.”

Szélyes Ildikó (48), Székelyudvarhely, könyvelő: „Számomra fontos a biztonság, az IMPAR-nál pedig ezt megkapom.”

Győri Hajnal (52), Székelyudvarhely, pénztáros: „Családias, pozitív hangulat uralkodik folyamatosan az IMPAR irodájában, éppen ezért szeretek itt dolgozni.”

Sorin Zană (32), Bukarest, key account manager: „Versenyhelyzet, innováció és gyorsaság. Mindezt megkapom az IMPAR-nál, ami miatt jó itt dolgozni.”

Fülöp Ede (33), Székelyudvarhely, raktárvezető: „Az IMPAR-nak van múltja, jelenje és jövője, amely stabilitást nyújt. Egy kicsit olyan az egész, mint egy házasság: jóban-rosszban együtt vagyunk, és közösen haladunk előre.”

Lőrincz Botond-Mózes (35), Székelyudvarhely, bevételezési vezető: „Stabil munkahely és jó munkaközösség. Mindez megtalálható az IMPAR-nál.”

Orbán Levente (37), Székelyudvarhely, raktáros: „Egy hónapja kerültem ide, és eddig csak pozitívumot tapasztaltam az IMPAR-nál. A közösség és a társaság hamar befogadott, amely nagyban megkönnyíti a munkámat.”

Ugron Gizella (37), Székelyudvarhely, számlázó: „Az IMPAR-osok rugalmasak és fiatalosak, így nem csoda, hogy jó itt dolgozni.”

Mihăilescu Laurențiu (61), Bukarest, kereskedelmi ügynök: „Húsz éve dolgozom itt, maga László János keresett meg annak idején, hogy dolgozzak az IMPAR-nál. A korrektség és a lojalitás jellemzi ezt a vállalkozást, ami nekem nagyon tetszik.”

Bálint Botond (24), Székelyudvarhely, könyvelő: „A munka az IMPAR-nál tele van kihívásokkal és fejlődési lehetőséggel. Emellett a csapatszellem is remek.”

Boga Tamás (28), Székelyudvarhely, beszerzési adminisztrátor: „Az IMPAR-os alkalmazottakra jellemző a nyugalom, a segítőkészség és a megértés. Amikor idekerültem, akkor a kollégák sokat foglalkoztak a betanításommal, és mind a mai napig értékelik a munkámat.”

Boldizsár Gáspár (56), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Szeretek vezetni és járni az országot, az IMPAR-nál pedig erre lehetőségem van. A csapat is nagyon jó és segítőkész, ezért is dolgozom itt.”

Bálint Tünde (47), Székelyudvarhely, címkéző: „Az IMPAR-nál megbecsülik a teljesítményemet, és egy vagány csapat tagja lehetek.”

Kiss Mária (45), Székelyudvarhely, címkéző: „Aki egy biztonságos munkahelyet akar, az mindenképp válassza az IMPAR-t, hiszen itt odafigyelnek az alkalmazottakra.”

Gáspár Erzsébet (36), Székelyudvarhely, könyvelési osztályvezető: „Azért választottam az IMPAR-t, mert ez egy megbízható vállalkozás, ahol hosszú távra lehet tervezni.”

És hogy milyen volt a hangulat az IMPAR családi napján? A szavak helyett inkább beszéljenek a képek:

Nagy volt az érdeklődés a gyárlátogatásra. • Fotó: Beliczay László

Azt nem mondhatjuk, hogy a kutyát sem érdekelte a szombati rendezvény. • Fotó: Beliczay László

Jelen volt minden IMPAR-os kicsiktől a nagyokig. • Fotó: Beliczay László

A gyerekek imádták az arcfestést… • Fotó: Beliczay László

… na meg az ugrálóvárat. • Fotó: Beliczay László

Minden szempár a színpadra szegődik. • Fotó: Beliczay László

Nem is csoda, hiszen konkrét tervekről és megvalósításokról esett szó. • Fotó: Beliczay László

Az ünnepi beszéd után aztán következett a lakoma… • Fotó: Beliczay László

… de a jól megérdemelt sör sem hiányozhatott. • Fotó: Beliczay László

A rajzpályázaton csak győztesek voltak. • Fotó: Beliczay László

Minden IMPAR-gyermek hátizsákkal és ajándékokkal gazdagodott. • Fotó: Beliczay László

Az In motion mottó a családi nap keretében is visszaköszönt… • Fotó: Beliczay László

… hiszen aki gyorsan és jól mozgott… • Fotó: Beliczay László

… az a logisztikai játékban is előkelő helyen végzett. • Fotó: Beliczay László

A kötélhúzás megmozgatta úgy a kicsiket, mint a nagyokat. • Fotó: Beliczay László

A tombolasorsolás izgalmai, ahol csak nyertesek voltak. • Fotó: Beliczay László

Volt, aki kisebb… • Fotó: Beliczay László

… más egészen nagy meglepetéssel tért haza. • Fotó: Beliczay László

A tortavágás pillanatai után aztán… • Fotó: Beliczay László

… jöhetett a pezsgőzés és az önfeledt szórakozás. • Fotó: Beliczay László

(X – Fizetett hirdetés)

Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport