Családi nappal ünnepelte az IMPAR a 30. születésnapját

Családi nappal ünnepelte az IMPAR a 30. születésnapját

Ünnepi beszédekkel és telephelylátogatással kezdődött, ebéddel, gyerekműsorral, rajzkiállítással és családi vetélkedővel folytatódott, közös fotózással, tombolasorsolással, tortavágással és nagy bulival zárult a 30 éves IMPAR családi napja Székelyudvarhelyen.

Székelyhon

2021. szeptember 10., 10:102021. szeptember 10., 10:10

2021. szeptember 11., 20:112021. szeptember 11., 20:11

Szombat délelőtt benépesült az IMPAR telephelye a Fások utcában: a több mint száz alkalmazott családja kíséretében volt hivatalos az 1991-ben alapított vállalat összejövetelére. Érkeztek is szép számban mindenhonnan: a helyi kollégák mellett az ország minden szegletéből tiszteletüket tették az alkalmazottak az eseményen.

• Fotó: Sharp Production

Egy rövid iroda-, raktár-, bemutatóüzlet- és szervizlátogatás után László János alapító tulajdonos köszöntette az IMPAR-család minden tagját. Ünnepi felszólalásában hangsúlyozta, hogy harminc évvel ezelőtt egyedül indult el az úton, ám az IMPAR-on belül tapasztalható jó csapatnak, hatékonyságnak, megfelelő kommunikációnak és a racionális célok meghatározásának köszönhetően mára egy fenntartható és stabil lábakon álló nagyvállalkozást sikerült felépíteni. Az üzletember köszönetet mondott minden egyes alkalmazott kemény munkájáért, majd Isten áldását kérte erre a nagyszerű közösségre.

• Fotó: Beliczay László

Barabás Ignác ügyvezető-társtulajdonos beszéde elején az IMPAR új szlogenjét ismertette az egybegyűltekkel. Az In motion mottó a vállalkozás életében tapasztalható folyamatos változásokra és kihívásokra utal, amelyeket az udvarhelyszéki cég a 30 év alatt rendre sikerrel abszolvált kitartó csapatának hála. Ennek köszönhető az is, hogy ma már egy nemzetközileg is elismert, megbízható partnerként tekintenek az országos érdekeltségű vállalatra. Kiemelte, hogy az IMPAR-nál a munkát maximális hatékonysággal kell végezni, hiszen a nagyvilágban történő változásokra és a romániai piaci igényekre folyamatosan reagálni kell a cég versenyképességének biztosítása érdekében. Ugyanakkor az ügyvezető-társtulajdonos kitért a korszerűsítésekre is, amely szerint a fejlesztési tevékenységük az IMPAR digitalizációjára fókuszál egy újabb vállalatirányítási rendszer (ERP) és egy új ügyfélkezelő rendszer bevezetésével. Emellett korszerűsítették a raktárkezelő rendszerüket, és folyamatban van a szállításszervező és -követő szoftverük fejlesztése, valamint egy új webshop létrehozása is. Úgyszintén az infrastrukturális fejlesztések is napirenden vannak. 

• Fotó: Beliczay László

Barabás Ignác reagálva László János azon kijelentésére, miszerint a jövőben a háttérből kívánja irányítani a vállalatot, kifejtette, hogy továbbra is számítanak az alapító-tulajdonos jó meglátásaira és üzleti tapasztalatainak jövőbeni kamatoztatására. Felszólalásának zárásaként az ügyvezető megköszönte és méltatta a munkaközösség hozzáállását és a csapategységet. Ennek kapcsán elmondta, hogy a hatékonyság alapköve a fejlődésnek, így a továbbiakban is eredményességet kívánt az IMPAR-nak, valamint azt, hogy továbbra is maradjon mozgásban. 

A felszólalások után következett az ebéd, majd egy színvonalas és interaktív műsor keretében egy bűvész és egy bohóc szórakoztatta a gyerekeket. Az IMPAR ugyanakkor rajzpályázatot is hirdetett a kicsiknek, ahol kizárólag nyertesek voltak: egyesek amerikaifutball-labdát, mások iskolakezdéshez szükséges kellékeket vihettek haza. 

• Fotó: Beliczay László

Természetesen annak sem kellett bánkódnia, aki nem küldött be egyetlen pályamunkát sem, hiszen a székelyudvarhelyi cég minden gyermeket meglepett egy ajándékokkal teli hátizsákkal. A gyermekprogramot követték a különböző vetélkedők: egyesek kötélhúzásban, mások zsákban futásban próbálhatták ki magukat, ám a legnépszerűbb játék a családi megmérettetés volt az IMPAR logisztikai folyamatairól, ahol minél rövidebb idő alatt kellett egy árut előkészíteni, becsomagolni, felcímkézni, majd eljuttatni a szállítóhoz.

• Fotó: Beliczay László

Az ügyességi megmérettetések után következett egy közös drónfotózás, amelyen az IMPAR összes alkalmazottja és családtagja szerepelt. A családi nap fénypontja mégis az ezt követő tombolasorsolás volt, ahol az összes alkalmazott csúcsminőségű elektronikai cikket nyert. Fortuna kegyeltjeinek megajándékozása után következett a nagy családi torta felvágása és pezsgőzés, akik pedig időközben megéheztek volna, azok gazdag étel- és italkínálatból választhattak: a szentkirályi frissen sült házi kenyér, a töltelékes káposzta, a gulyás- és grillválaszték, valamint az ínycsiklandó malacsült kulináris élvezeteket nyújtott az összegyűlteknek. Az IMPAR családi napja késő estig tartó cégbulival zárult.

• Fotó: Sharp Production

30 év, 30 érv – Ezért jó IMPAR-osnak lenni

A családi nap keretében számtalan színes programot és vetélkedőt szervezett a vezetőség az alkalmazottaknak. És ha már részt vettünk a szombati eseményen, akkor megkérdeztük az IMPAR alkalmazottjait, hogy miért is szeretnek a székelyudvarhelyi vállalatnál dolgozni. A válaszok nagyon sokszínűek és frappánsak voltak, ebből válogattunk ki stílszerűen 30-at.

Dan Gașpar (47), Jászvásár, kereskedelmi ügynök: „Azért jó az IMPAR-nál dolgozni, mivel ez egy nagy és megbízható cég, ami biztonságot nyújt az alkalmazottaknak.”

Mag Imre (40), Székelyudvarhely, számlázó: „Szeretem a pörgést és a rugalmasságot, ezeket pedig megtalálom az IMPAR-nál.”

Bodó László (51), Székelyudvarhely, főkönyvelő: „Kihívásokkal teli munka egy ilyen nagyvállalatnál dolgozni. Az IMPAR-nál már két ERP-rendszer kiépítésében is oroszlánrészt vállaltam, amiből rengeteget tanultam.”

Ilyés Krisztián Attila (24), Székelyudvarhely, raktáros: „A jó munkaközösség miatt dolgozom az IMPAR-nál.”

Antal Zoltán (31), Székelyudvarhely, raktáros: „Az IMPAR-nál családias a hangulat és városszinten nagyon jó a fizetés. Emellett a vezetőség is jó munkát végez.”

Mag Ervin (38), Székelyudvarhely, raktáros: „Itt, az IMPAR-nál nagyon kellemes a hangulat, valamint fiatal és jó csapat tagja lehetek.”

Szente Hunor (25), Székelyudvarhely, árubevételező: „Dinamikus és összetartó a csapat az IMPAR-nál, na és a fix, egy váltásban történő munkaprogram is nagyon vonzó.”

Livia Huțan (44), Bukarest, key account manager: „Folyamatosan keresem az életben a kihívásokat, az IMPAR-nál pedig mindezekben részem van.”

Szakács Szabolcs (28), Székelyudvarhely, raktáros: „Az IMPAR-nál összetartó a közösség, ami számomra nagyon fontos.”

Măieruț Adrian (38), Fehér megye, promóter: „Három hónapja dolgozom itt, gyakorlatilag a jövőm miatt. Bízom az IMPAR-ban, hogy közösen haladni tudunk céljaink felé.”

Tófalvi Krisztina (29), Székelyudvarhely, marketingreferens: „Az IMPAR-nál minden nap egy kihívás, és minden nap valami újat tapasztalok.”

Burete Cornel (40), Pitești, kereskedelmi ügynök: „Ez egy nagy cég, ahol én is és az IMPAR is fejlődni tud. Ez motivál abban, hogy itt dolgozzak.”

Pálfi Levente (53), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Itt, az IMPAR-nál soha nem unatkozunk, de ennek fejében tisztességesen meg is fizetnek.”

Călinescu Daniel (37), Pitești, kereskedelmi ügynök: „Hat éve dolgozom itt, ezen idő alatt pedig sokat fejlődtem – úgy a munkámban, mint a természetemben. Az IMPAR lendületes cég, ugyanolyan, mint én.”

Glăvan Adrian (38), Craiova, promóter: „Az IMPAR egy erős vállalat, ahol lehetőségem van fejlődni. Ezért dolgozom nekik.”

Barabás Gyula (47), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Az IMPAR-nál a nagyon jó csapat miatt dolgozom. De tényleg.”

Szélyes Ildikó (48), Székelyudvarhely, könyvelő: „Számomra fontos a biztonság, az IMPAR-nál pedig ezt megkapom.”

Győri Hajnal (52), Székelyudvarhely, pénztáros: „Családias, pozitív hangulat uralkodik folyamatosan az IMPAR irodájában, éppen ezért szeretek itt dolgozni.”

Sorin Zană (32), Bukarest, key account manager: „Versenyhelyzet, innováció és gyorsaság. Mindezt megkapom az IMPAR-nál, ami miatt jó itt dolgozni.”

Fülöp Ede (33), Székelyudvarhely, raktárvezető: „Az IMPAR-nak van múltja, jelenje és jövője, amely stabilitást nyújt. Egy kicsit olyan az egész, mint egy házasság: jóban-rosszban együtt vagyunk, és közösen haladunk előre.”

Lőrincz Botond-Mózes (35), Székelyudvarhely, bevételezési vezető: „Stabil munkahely és jó munkaközösség. Mindez megtalálható az IMPAR-nál.”

Orbán Levente (37), Székelyudvarhely, raktáros: „Egy hónapja kerültem ide, és eddig csak pozitívumot tapasztaltam az IMPAR-nál. A közösség és a társaság hamar befogadott, amely nagyban megkönnyíti a munkámat.”

Ugron Gizella (37), Székelyudvarhely, számlázó: „Az IMPAR-osok rugalmasak és fiatalosak, így nem csoda, hogy jó itt dolgozni.”

Mihăilescu Laurențiu (61), Bukarest, kereskedelmi ügynök: „Húsz éve dolgozom itt, maga László János keresett meg annak idején, hogy dolgozzak az IMPAR-nál. A korrektség és a lojalitás jellemzi ezt a vállalkozást, ami nekem nagyon tetszik.”

Bálint Botond (24), Székelyudvarhely, könyvelő: „A munka az IMPAR-nál tele van kihívásokkal és fejlődési lehetőséggel. Emellett a csapatszellem is remek.”

Boga Tamás (28), Székelyudvarhely, beszerzési adminisztrátor: „Az IMPAR-os alkalmazottakra jellemző a nyugalom, a segítőkészség és a megértés. Amikor idekerültem, akkor a kollégák sokat foglalkoztak a betanításommal, és mind a mai napig értékelik a munkámat.”

Boldizsár Gáspár (56), Székelyudvarhely, gépkocsivezető: „Szeretek vezetni és járni az országot, az IMPAR-nál pedig erre lehetőségem van. A csapat is nagyon jó és segítőkész, ezért is dolgozom itt.”

Bálint Tünde (47), Székelyudvarhely, címkéző: „Az IMPAR-nál megbecsülik a teljesítményemet, és egy vagány csapat tagja lehetek.”

Kiss Mária (45), Székelyudvarhely, címkéző: „Aki egy biztonságos munkahelyet akar, az mindenképp válassza az IMPAR-t, hiszen itt odafigyelnek az alkalmazottakra.”

Gáspár Erzsébet (36), Székelyudvarhely, könyvelési osztályvezető: „Azért választottam az IMPAR-t, mert ez egy megbízható vállalkozás, ahol hosszú távra lehet tervezni.”

És hogy milyen volt a hangulat az IMPAR családi napján? A szavak helyett inkább beszéljenek a képek:

Nagy volt az érdeklődés a gyárlátogatásra. • Fotó: Beliczay László

Azt nem mondhatjuk, hogy a kutyát sem érdekelte a szombati rendezvény. • Fotó: Beliczay László

Jelen volt minden IMPAR-os kicsiktől a nagyokig. • Fotó: Beliczay László

A gyerekek imádták az arcfestést… • Fotó: Beliczay László

… na meg az ugrálóvárat. • Fotó: Beliczay László

Minden szempár a színpadra szegődik. • Fotó: Beliczay László

Nem is csoda, hiszen konkrét tervekről és megvalósításokról esett szó. • Fotó: Beliczay László

Az ünnepi beszéd után aztán következett a lakoma… • Fotó: Beliczay László

… de a jól megérdemelt sör sem hiányozhatott. • Fotó: Beliczay László

A rajzpályázaton csak győztesek voltak. • Fotó: Beliczay László

Minden IMPAR-gyermek hátizsákkal és ajándékokkal gazdagodott. • Fotó: Beliczay László

Az In motion mottó a családi nap keretében is visszaköszönt… • Fotó: Beliczay László

… hiszen aki gyorsan és jól mozgott… • Fotó: Beliczay László

… az a logisztikai játékban is előkelő helyen végzett. • Fotó: Beliczay László

A kötélhúzás megmozgatta úgy a kicsiket, mint a nagyokat. • Fotó: Beliczay László

A tombolasorsolás izgalmai, ahol csak nyertesek voltak. • Fotó: Beliczay László

Volt, aki kisebb… • Fotó: Beliczay László

… más egészen nagy meglepetéssel tért haza. • Fotó: Beliczay László

A tortavágás pillanatai után aztán… • Fotó: Beliczay László

… jöhetett a pezsgőzés és az önfeledt szórakozás. • Fotó: Beliczay László

(X – Fizetett hirdetés)

Székelyhon napilap IV. évfolyam, 153. szám
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 153. szám

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 26., szombat

Épületbontás előzi meg az ünnepekhez is méltó közösségi tér létrehozását

Lebontják a tusnádi községházával szembeni épületegyüttest azért, hogy a helyén központi teret alakítsanak ki a település számára. Az önkormányzat erre a célra 300 ezer lejt szánt az idei költségvetésből.

Épületbontás előzi meg az ünnepekhez is méltó közösségi tér létrehozását
2022. március 26., szombat

Megérkezett az első gólya Sáromberkére, webkamerán lehet figyelni az életét

Megérkezett az első gólya Sáromberkére, a gólyafaluként is emlegetett Felső-Maros menti településre.

Megérkezett az első gólya Sáromberkére, webkamerán lehet figyelni az életét
2022. március 26., szombat

Fejlesztések, felújítások – számos terve van a koronkai önkormányzatnak

Koronka idei prioritásai között az iskola teljes felújítása, a víz- és csatornahálózat bővítése, illetve az egykori Tholdalagi-kastély helyreállításához szükséges első lépések megtétele szerepel.

Fejlesztések, felújítások – számos terve van a koronkai önkormányzatnak
2022. március 26., szombat

Föld órája: több székelyföldi városban is szünetel a közvilágítás

Több székelyföldi város, közöttük Csíkszereda és Marosvásárhely is csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez és szombaton este lekapcsolják a közvilágítás, a közhivatalok fényeit.

Föld órája: több székelyföldi városban is szünetel a közvilágítás
2022. március 26., szombat

Szörnyű tragédia: 24 éves fiatal vesztette életét egy közúti balesetben

Fának csapódott egy gépjármű, az autóban utazó egyik fiatal pedig életét vesztette, a gépjármű három másik utasa pedig sérüléseket szenvedett, pénteken éjfél előtt Székelykeresztúr mellett, Betfalván.

Szörnyű tragédia: 24 éves fiatal vesztette életét egy közúti balesetben
2022. március 26., szombat

A juhtartó gazdák egyre nagyobb gondja a pásztorhiány

A juhtartó gazdáknak hovatovább egyre nehezebb fejőjuhászt fogadni a nyájuk mellé, ez pedig drasztikus változásokat fog hozni a juhtartásban. Sokan ugyanis emiatt felhagynak a fejéssel, és csak a húsáért tartják az állatot.

A juhtartó gazdák egyre nagyobb gondja a pásztorhiány
2022. március 25., péntek

Nemzetközi színvonalúvá fejlesztenék az Erdélyi Vállalkozói Iskolát

Idén második alkalommal szervezi meg a Harghita Business Center (HBC) partnereivel az Erdélyi Vállalkozói Iskolát (EVI). Az első kiadás annyira sikeres volt, hogy a résztvevők a négy hétvégés képzés után kérték, legyen egy ötödik hétvége is.

Nemzetközi színvonalúvá fejlesztenék az Erdélyi Vállalkozói Iskolát
2022. március 25., péntek

Felülvizsgálta és visszavonta negatív ukrajnai benyomásait

Lapunkban közölt személyes ukrajnai benyomásait vizsgálta felül és vonta vissza Sajó Norbert, a Solidaris Egyesület vezetője. Mint írta, az önvizsgálat és a böjti időszak is erre kötelezi.

Felülvizsgálta és visszavonta negatív ukrajnai benyomásait
2022. március 25., péntek

Újraindult a gyergyószentmiklósi sátortetős jégpálya

Elsősorban a Gyergyói-medence községeinek a gyermekeit szolgálja ki a következő időszakban a gyergyószentmikósi sátortetős jégpálya, amelyet a Hargita megyei és a városi önkormányzat fog közösen fenntartani, a falvak pedig bért fizetnek.

Újraindult a gyergyószentmiklósi sátortetős jégpálya
2022. március 25., péntek

Napirenden a jódtabletták kiosztása

Az egészségügyi minisztérium egyeztetni fog a háziorvosok képviselőivel a kálium-jodid tabletták kiosztásáról. Erről egy pénteki jászvásári eseményen beszélt Alexandru Rafila tárcavezető – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Napirenden a jódtabletták kiosztása
Napirenden a jódtabletták kiosztása
2022. március 25., péntek

Napirenden a jódtabletták kiosztása

Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM