Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

A forgalmi dugók ellen: új bejáratokat alakítanak ki autósok számára a nagyáruházhoz

Simon Virág 2019. július 12., 19:12 utolsó módosítás: 2019. július 12., 20:39

Három módosítást is eszközölnek a közlejövőben a marosvásárhelyi vegyipari kombinát szomszédságában levő nagyáruház bejáratánál, így remélve, hogy megszüntetik, vagy legalábbis részben csökkentik a forgalmi dugókat.

A forgalmi dugók ellen: új bejáratokat alakítanak ki autósok számára a nagyáruházhoz
galéria
Nem ritka, hogy forgalmi dugók alakulnak ki a Dózsa György utcában, a kombinát közelében Fotó: Haáz Vince

Marosvásárhely kolozsvári bejártánál szinte nincs olyan napszak, amikor ne lépésekben kellene behajtani vagy kihajtani a városból. A reggeli és délutáni órákban, hétvégéken minden délután és este csak lépésekben lehet haladni már Maroskeresztúron, de a város felől a Metro környékén is.

Nagyobb ünnepek előtt napokig szinte lehetetlen közlekedni az említett szakaszon.

A forgalmi dugók kialakulásának egyik fő oka, hogy a vegyipari kombináttal szembeni részen több nagyáruház épült, s tömegesen érkeznek oda a vásárlók. Az üzletekhez egy körforgalom segítségével lehet bejutni, de ez a megoldás, mint az évek során kiderült, nem megfelelő.

Marosvásárhely vezetősége már tavaly, de idén is tárgyalásokat folytatott a terület tulajdonosával, s megoldásokat is javasolt, hogy hogyan lehetne gördülékenyebbé tenni a közúti forgalmat az említett szakaszon. Tette ezt miután a rendőrség, a mentőszolgálatok, a tűzoltók és a lakosok is többször reklamáltak a tarthatatlan állapotok miatt.

Jó hírt közölt viszont pénteken közösségi oldalán Sergiu Papuc alpolgármester: megoldódni látszik a probléma, aláírta ugyanis az építkezési engedélyeket, amelyek alapján átalakítják egy nagyáruház parkolójába való be- és kihajtást.

Azt várják a munkálatoktól, hogy megszűnjenek a közlekedési dugók Fotó: Haáz Vince

Az engedélyek értelmében két új bejáratot fognak megnyitni, amelyeken be lehet hajtani majd a nagyáruházhoz. Egyet Maroskeresztúr felől, a barkácsáruház mellett, s egyet a város felől a sporttermékeket áruló üzlet mellett. Ezenkívül a meglevő körforgalomnál a jelenlegi két sávot négyre bővítik, így kettőn lehet majd be és kettőn kihajtani. Előre láthatóan a munkálatoknak már idén nyáron nekifognak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat