Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

A bátrak megmártóznak vízkeresztkor a Marosban

Szász Cs. Emese | 2017.01.05. [23:41]

Immár hagyománnyá vált Marosvásárhelyen, hogy vízkeresztkor feltörik a Marost borító jeget, és az igazán bátrak megmártóznak a hideg vízben.

vizkereszt_3_bTavaly sem hagyták ki a mártózást a legelszántabbak

Mircea Gusztáv kezdeményezésére indították útjára a vízkereszti csobbanást, azóta minden évben sor megtartják, s egyre több bátor vállalkozó akad, aki pár másodperc erejéig megmártózik a jeges Marosban.

A jéghideg fürdő idén sem marad el, pénteken 16 órára várják a vásárhelyi Gokart melletti komphoz azokat, akik megmártóznának a vízben, s azokat is, akiknek arra van kedvük, hogy megnézzék a jeges csobbanást.

Az időjárás-jelentések szerint egyáltalán nem lesz meleg ehhez a fürdőhöz, ugyanis péntekre mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékleti értékeket jósolnak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
hunii
2017.01.06., péntek [13:22]
Éljen a szólás szabadsága!
1.
hunii
2017.01.06., péntek [10:31]

(...) pontosan mióta elevenítette fel Gusztáv Úr ezt a hagyományt - lehetséges, hogy valakit ez érdekelhet, esetleg azt, hogy évről-évre többen/kevesebben érdeklődnek eme esemény iránt, van-e jelen olyan személy aki baj esetén az ember segítségére lehetne stb. Ami még fontosabb lehetne, hogy milyen hatással van ez a szervezetre, milyen pozitív vagy negatív következményei lehetnek. (...)

Hozzászólások2