Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Közel tízezer sofőrnek jár le nemsokára a gépjárművezetői engedélye

Barabás Hajnal | 2017.01.05. [18:52] | Utolsó módosítás: 2017.01.05. [19:13]

Az elkövetkező három hónapban jár le annak a közel tízezer Hargita megyei sofőrnek a gépjárművezetői engedélye, akik 2007 elején, Románia Európai Unióhoz való csatlakozásakor váltották ki uniós jogosítványukat. A dokumentum cseréjéhez szükséges orvosi vizsgálatokat biztosító egyik csíkszeredai klinika többek között hosszabbított programmal készült fel a fogadásukra.

forgalom AB-4_bEzúttal nem az utakon, hanem a rendelőben lesz tülekedés (illusztráció)

Orbán Imre, a csíkszeredai Multimed klinika vezetője átiratban kért adatokat a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálattól, hogy tíz évvel ezelőtt, hány jogosítványt állítottak ki. Az intézmény válaszából kiderült, hogy 2007 első három hónapjában, Románia uniós csatlakozásakor, a megszokottnál jóval többet, azaz 9047 gépjárművezetői engedélyt bocsátottak ki Hargita megyében, amelyeknek érvényessége, tíz év elteltével az elkövetkező hónapokban lejár. Cseréjükhöz pedig orvosi vizsgálatokat kell elvégeztetniük a járművezetőknek, amelyet bármely engedélyeztetett egészségügyi intézményben megtehetik.

A csíkszeredai Multimed klinika vezetője úgy becsülte, hogy Csíkszéken közel 5000 sofőr lehet érintett, és éppen ezért kereste fel a Csíki Hírlapot, hogy felhívja erre a járművezetők figyelmét. „Ezeknek a számoknak a tükrében számítunk arra, hogy sokan jönnek majd orvosi vizsgálatokat elvégeztetni, a január-március időszakban gyakorlatilag megháromszorozódhat az ügyfelek száma. Ezért az a kérésünk, hogy időben, egy-két héttel előtte telefonon kérjenek időpontot az orvosi vizsgálatokra, hogy ne legyen tülekedés” – fogalmazta meg kérését Orbán Imre. Ugyanakkor hozzátette, hogy felkészültek a „rohamra”, ugyanis jövő héttől kezdődően már heti két alkalommal, kedden és csütörtökön délutánonként 15-19 óra között fogadják a sofőröket. Továbbá szükség esetén meghosszabbítják az órarendet, és később februárban, márciusban, szintén ha igény van rá, még egy harmadik napon, azaz hétfőn is fogadni tudják majd az ügyfeleket. Erre az időszakra a rendelőket is átszervezték, hogy gyorsabban haladjon a rendelés.

„Csak az előjegyzett személyeket tudjuk fogadni, óránként 40 személyt, és átlagban egy óra alatt túl is lehetnek a vizsgálatokon, például, aki háromra jön, az négy órára végezhet” – jegyezte meg. A klinika vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy ezentúl a traktort vezetőknek is, mint hivatásos kategóriához tartozó sofőröknek, szélesebb körű orvosi vizsgálatot kell elvégeztetniük, ezért amikor előjegyeztetnek, akkor kérik tőlük, hogy még aznap délelőtt végeztessék el az EKG-vizsgálatot, így ezzel is rövidülhet délután a várakozási idő. Időpontot kérni a Multimed klinikán a 0266-320 616-os, 0746-624 141-es vagy a 0266 955-ös telefonszámokon lehet.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
Multimed
2017.01.07., szombat [11:35]
Tisztelt hozzászólók! Fontosnak tartjuk az önök visszajelzéseit, ezért kollégáinkkal kivizsgáltuk az elhangzottakat. Mivel célunk, hogy egészségügyi szolgáltatásainkban a lehető legtöbbet nyújthassuk az önök számára, nagyobb figyelmet fogunk fordítani a jelzett problémák kiküszöbölésére! Bármilyen észrevétel vagy panasz merűl fel, kérem írjanak bátran. office@multimed.ro Orban Imre Klinikavezető.
5.
sofor
2017.01.06., péntek [12:15]
Az igazsag az hogy a piaceleg szeles lehetoseget kinal mindenki eldontheti hogy hol es kinek a szolgaltatasait veszi igenybe.
A vilaggazdasag arra epul hogy vagy kereslet es kinalat ezt kell kihasznalni es valasztani nem elmarasztalni xy ceget. Persze velemenye mindenkinek lehet, az illeto ceg ha fontosnak tartja a feed back-et akkor tesz a hianyossagok kikuszuboleseert.
4.
plx
2017.01.06., péntek [10:18]
A pecsételést, és a füzetbe a beirást bárki el tudná végezni, ahoz nem kell orvos.

A félig süket, vak, idegbeteg, .... bemegy, -- megkérdik valami panasza van-e,
Persze, hogy nincs (nem is panaszkodni ment oda) -- kap egy pecsétet és mehet tovább.

(Persze fontos mindenkinek, hogy megkapja a jogosítványt, de mi a véleményünk akkor, amikor ártatlanokat öl meg az olyan, akinek nem volna szabad jogosítványt adni.)

{Ha nem fogják bírni a rohamot, szivesen bedolgoznék nekik. Ennyi pénzért én is tudok pecsételgetni. - vagy megkérdezni, hogy van-e valamilyen betegsége? ...}
3.
gepjarmuvezeto
2017.01.06., péntek [10:01]

Nem nagyon tudom,hogy fognak felkeszulni a rohamra, mivel mikor nem volt roham, akkor is 3 nap volt amig megcsinaltam a vizsgalatokat a multimednel. Embertelen mi van ott es meg jo draga is. Azt mondjak Udvarhelyen es Szentgyorgyon fele ennyibe se kerul es sokkal hamarabb meg van. (...)

2.
Sofőr
2017.01.06., péntek [08:49]
A multimednél 3 kategóriára 250 lej(B+C+E), bár lehet, hogy ez csak kettő de nagyon rossz a szolgáltatás minősége. Beprogramálnak 6-ra és szólnak, hogy siessek, mert a csontorvos siet haza. Hátrarohanok és elkezdem, majd mire előérek a szemészetre lejön a fülörgégész az emeletről, hogy siet haza. Nosza felrohanok és mire visszaérek mondják, hogy a belgyógyász hazament. Jelzem, hogy még több mint 20 ember várt ekkor a sorára. Előrohanok a recepcióra és mondom a srácnak, hogy jártam, mire ő csak a vállát vonogatja, hogy ott a doktornő beszéljek vele. A doktornő meg vette a kabátját és hazament, faképnél hagyva a kedves klienst. Ezek után én biztos brassóba fogok menni következőben. 250 lejért nem futkosok az orvosok után.
1.
Sofőr
2017.01.05., csütörtök [23:47]
Jó kis ingyen reklám ez a Multimednek. Én azért ajánlom figyelmébe az érintetteknek, hogy ma csináltam meg Brassóban az orvosi vizsgákat két kategóriára összesen 55 lejért. A Multimed honalpján az szerepel, hogy ezen kategóriákra náluk 160 illetve 250 lej az ár. Szóval akinek számít a pénz, az érdeklődjön utána a lehetőségeknek.
Hozzászólások6