Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Betiltották az Igazi Csíki Sört Betiltották az Igazi Csíki Sört

Iszlai Katalin | 2017.01.27. [16:08]

Meg kell semmisíteni mindent, ami az Igazi Csíki Sör márkanévhez kapcsolódik, a termékek gyártását és forgalmazását pedig meg kell szüntetni – döntette el pénteken a Marosvásárhelyi Táblabíróság. A jogerős ítéletet a dokumentumok kiközlésétől számított 30 napon belül kell végrehajtani.

csiki sor gyar vn 018_bMunka vállalati trikóban. Át kell öltözni vagy abba kell hagyni?

Döntő pert vesztett a Csíki Sör Manufaktúrát működtető cég és tulajdonosa, Lénárd András a Heineken Romániával szemben, miután a Marosvásárhelyi Táblabíróság helyt adott utóbbi keresetének. A végleges döntés értelmében a kiközléstől számított 30 napon belül meg kell semmisíteni mindent, ami az Igazi Csíki Sör márkanévhez kapcsolódik, a termékek gyártását és forgalmazását pedig meg kell szüntetni.

Az Igazi Csíki Sör Facebook-oldalán péntek délben jelent meg az a bejegyzés, amely szerint „a román táblabíróság” betiltotta a termék gyártását. Hajdú Gábor jogász, aki a cég jogi tevékenységét koordinálja, érdeklődésünkre elmondta, hogy még 2014-ben kérte a Heineken az Igazi Csíki Sör gyártásának és forgalmazásának leállítását.

„Ez a per ért véget most végleges táblabírósági döntéssel Marosvásárhelyen, miközben ez idő alatt az Európai Unió bíróságai kétszer is igazat adtak az Igazi Csíki Sörnek a márkahasználatot illetően: kétszer is megállapították, hogy alapfokon és felsőfokon jogosult a cég a márkanév használatára. Mindezen döntéseket, amelyeket az EU-ban tiszteletben kellene tartani, kétszer is felülírta a romániai igazságszolgáltatás” – magyarázta a jogi képviselő, utalva a Hargita megyei törvényszék és a marosvásárhelyi táblabíróság döntésére.

csiki sor gyar vn 008_bÚgy tűnik, megszakad egy sorozat

A döntés kapcsán a jogász hangsúlyozta, egy egész vállalkozás és sok ember munkahelye forog kockán. „Keressük a megoldást, próbáljuk értelmezni, hogy mit jelent ez a döntés, amely egyébként végleges. Még nem kaptuk meg, kiközlés után lép érvénybe, és azt kérte a Heineken, hogy 30 napon belül mindent, ami az Igazi Csíki Sör márkanévhez kapcsolódik, meg kell semmisíteni” – fogalmazott Hajdú, hozzátéve, „az utolsó percig azt tartották fenn a táblabíróságon, hogy az Igazi Csíki Sör megtéveszti a fogyasztókat, és össze lehet téveszteni a Heineken termékével”. A jogi képviselő szerint annak ellenére állították ezt, hogy „az elmúlt két évben egyetlen fogyasztói panasz sem érkezett arra vonatkozóan, hogy valaki összetévesztette volna a két terméket”.

Mint Hajdútól megtudtuk, az ítélet bármikor megérkezhet, ez a bírók szorgalmától függ, hogy mikor indokolják meg a döntést és közlik ki. Az Igazi Csíki Sörnél arra számítanak, hogy egy-két hét múlva kapják meg a döntést. Ezután a Heineken kérheti a végrehajtót, hogy lépjen fel és állítsa le a termék forgalmazását.

heineken elnoki latogatas vn 002_bEgy korábbi tüntetésen. Archív felvétel

„Fellebbezésre most nincs esély, de a márkanevet illető per az Európai Unió bíróságánál fog folytatódni, és lehet, hogy több év múlva majd nekünk adnak igazat” – beszélt a folytatásról a jogász, aki szerint lehet, hogy addigra túl késő lesz.

Mi lesz a gyárral, a munkásokkal?

„Lénárd Andrást olyan embernek ismerem, aki a végsőkig kitart. Az emberek, a vállalkozás és a munkahelyek nagyon fontosak, ezért próbálunk megoldást keresni. A gyár és a gyártás Székelyföld szívében van, ezt megfogni és elköltöztetni, nem egy könnyű dolog” – magyarázta Hajdú, aki úgy tudja, az ítéletet még egyelőre nem lehet megtalálni az igazságszolgáltatás internetes felületén, ám valószínűleg néhány órán belül egy rövid bejegyzést feltesznek a táblabíróság honlapjára. Ez pedig arról fog szólni, hogy „elutasítják a fellebbezésünket” – véli a jogi képviselő.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
214.
:)
2017.02.19., vasárnap [09:19]
Es meg valami,romania eu-s orszag igy igaz,de van torvenyszeke.Az hogy most ne talan futunk panaszkodni az eu-s birosagra hat egyhamar eredmeny nem lesz,ugy kb 4-5 ev mire lehett tudni hogy ki mibe vetett vagy hibas
Nagyon kozismert helyen lehett latni nap mind nap hogy milyen sorok fogynak,elso helyen a bucegi,harghita es sorolhatnam.Miert?Be mesz egy kocsmaba a volt igazi csiki sor 4-5 lej korul van,bucegi kb 3 lej hargita 3.50 korul mozod.Nem mindenki lehett multimiliomos hogy 4-5 lejes sort igyon.
Es amit nem szeret be vallani a volt szentsimoni sorgyar,eleinte a sor teleg nagyon finom volt le kalapal,de valahogy a minoseg elment+fi9gyeld meg az ABC-be hogy meg most is lehett kapni a be tiltott sort,miert?eleinte az emberek neki szoktek,de vlahogy most mar nem iszak annyian,inkabb mindenki iszik egy jo sort 3-4 lejert mind igyon 4-5 lejert a kocsmakba.
Nem kell Lenard urat busulni,van annyira okos hogy megoldja,de okosabb lett volna ha ezt a cirkuszt eleitol kezdve nem is akarta volna hogy megtortenjen!
213.
:)
2017.02.19., vasárnap [09:08]
@20.:
Mi elott marhasog irsz gondolkozz!Ott is magyar emberek dolgoznak,miert is te a nagy okos buzditasz ilyen marhasagra
Csiki sor mar evek ota van es lesz,na jo nem szentsimonba hanem nalunk Csikszeredan.Es meg valami te nagy okos,mindenki azt iszik amit akar,nincs jogod mast megszolni vagy parancsolni,parancsolhatsz otthon nalad a lakasba de annyi mashol neked kuss.
Es meg valami,a heineken vilag ceg es a sort nem most csinaljak eloszor,van tapasztalat,es senki nem valja be de Lenard Ur csak politikat akart ebbol csinalni,de valahogy nem jott ossze neki.
Semmi bajom hogy volt egy sorunk,avval van baj hogy ebbol is csak politikat akartunk csinalni!
Es ne feledd otthon a hazadba te parancsolsz,de mashol nincs jogod,mindenki azt iszik amit akar!Es ha valaki vagy valakik heinekent fognak inni vagy isznak abba neked es cimboraidnak semmi koze!
212.
:)
2017.02.19., vasárnap [08:58]
Ok azonnl feljelenteni!
211.
Matrigal
2017.02.01., szerda [18:51]
Lénàrd Úr tartson ki, nem kell torodni a rosszaakarokkal, a tobbseg mellette van.
Kitartast!
210.
ez van
2017.01.30., hétfő [15:13]
Az meglehet, hogy úgy érzed, miszerint az elképzelésed etalon, de nem így van. Mint jelen esetben is. Ha észrevetted, van más vélemény is, bár nem etalonok. A zagyvaságomat csak úgy lehet kihámozni, ha melléje kerül az előbbi etalon hozzászólásod, mint kódkulcs. Erre már ne válaszolj, olvasatlan marad.
209.
lónyál
2017.01.30., hétfő [13:26]
[Nem ütötte a mércét]
208.
Almos12
2017.01.30., hétfő [12:44]
Hoppa...igy mar kicsit megvaltozik a gyermek fekvese :

https://drive.google.com/file/d/0B6OeeccPivCFUFBWMW5jZzItZ28/view
207.
dpista
2017.01.30., hétfő [09:56]
Eloszor elvettek a "szekely repuloteret" , majd a sorunket . ezeke utan az kovetkezik hogy megtitltjak hogy magyarul megszolaljunk.
"A bajban sem ismerjük egymást
Nem nyújtunk segítő kezet
De ha nem hiszi magyar a magyart
Az út már a pokolba vezet"
206.
Yakuza
2017.01.30., hétfő [08:57]
Na, sok mellèt veregető szèkely. Most fogjatok össze. Pl: azok az üzlet tulajdonosok akik mindkét termèket àrultàk mondjàk vissza a rendelèseket. Ennyi.
205.
Amigo mio
2017.01.30., hétfő [06:57]
[Nem ütötte a mércét]
204.
MihokVasile
2017.01.29., vasárnap [23:54]
[Nem ütötte a mércét]
203.
Beálló
2017.01.29., vasárnap [23:20]
Ezt részegen írtad? Vagy szédülten? Nem igazán értem, de lehet, hogy én vagyok túlságosan józan hozzá, nem egy hullámhosszon vagyunk.
Zagyva na, kínosan zagyva.
202.
angyalföldi
2017.01.29., vasárnap [20:34]
Mindenki nyugodjon le a pics@@@@@b@@@ már nem sok van hátra és Donald Trump rendet fog csinálni, a sok korrupt birók döntés hozatalában !!!!!! Azután iszik mindenki olyan sört amilyent akar!!!!! Lesz Csiki sör, Ciucii bére, Unirea Romanie Mare.Na most szavazatok melyik kell? Védjük le!!!De melyiket??????????? Csak az szóljon hozzá aki nem apuka eltartótja!!!!! Vagy apuka is tett valamit a társadalomért!!!!! Esetleg nem voltak valami féle támogatésért ami nekük nem volt principialis és nem tudtak hasznot húzni belőle!!!!!
201.
pont'ah
2017.01.29., vasárnap [17:54]
...ezeknek se istenük se emberük....
200.
pont'ah
2017.01.29., vasárnap [17:52]
Tuborg: ...és a HEINEKEN pont olyan libbancs mint az általad említett féjszbukos ürge
jól megaszondta, gondolnánk
ez a sör ügy rég nem a sörről szól...
ha nem írna magyarul a cimkén semmit a dákóromán törvénykezést sem érdekelné annyira.
amit a nevezett vállalkozó tett eddig itt ott amott lehet nem szimpatikus, de...vajon a nyugati globalista cégek amit tesznek azok szimpatikusak, vagy a nagy itthoni fődesúr vállalkozók??? ugye nem
iható a ser vagy nem?
a szeredai ser már rég nem az ami...konzervből erjesztik a matériát....szerusz maláta....szerusz komló
tehát ilyen libbancs ürgéket nem kéne előtérbe helyezni ezeken se istenük se emberük, de adja a nagy ügyfeltárót a féjszibukkjával
199.
jobbospisti
2017.01.29., vasárnap [15:19]
a heineken mer nem tessz fel huje videokat,mer nem ir neplazito hujeseget? mer nem huje kicsinyes vesztes
198.
.....csiki
2017.01.29., vasárnap [15:16]
a szajkarates,hujeket lazito csiki kamufaktura veszted...a heineken nyert..tudtuk mi ezt....csumi
197.
ez van
2017.01.29., vasárnap [14:57]
Képességeid szerint az erdélyi magyarok a magyar nyelvet a románoktól tanulták, tehát mindaz a kifejezés, amit az erdélyi és magyarországi istenadta évszázadokkal ezelőtt magába szívott, nem érvényes. Csak az, amit a györgypistán anno belesulykoltak. Minthogy én a györgypistán nem voltam, képességeim még mindig az egykori magyarországi és erdélyi magyar nyelv használatát tartom manipulálásaim fő eszközének. Ami a nyuszisapkát illeti, nekem igazán mindegy, hogy a pofont, a megaláztatást, a másod-, harmadrendbe besorolást politikai, gazdasági, vagy nyelvi kategória miatt osztják.
196.
Tuborg
2017.01.29., vasárnap [14:56]
A Facebook-on Mihály Lászlő velősen megfogalmazta a véleményét. Minden szava igaz. Idézem:

"Tudod, kedves András, lehetett volna ez egy szép történet is. Már csak abból kiindulva, hogy nem olyan rossz a söröd – sokan isszák csak azért, mert ízlik, és nem mert székely. Megvolt a lehetőséged, hogy felépíts és megőrizz egy hiteles és erős márkát. Az indulás körüli felhajtást, a kakaskodást még el is néztük volna: kellett neked a hack, az alacsony büdzsés vírusmarketing. Működött, ügyes, váll vereget; oké, haladjunk.
Lehetett volna egy minőségi terméked. Amit saját magáért, a megteremtett értékeiért, és nem egy másik ellenében vásárolnak meg ajánlanak a fogyasztóid. Azért, mert helyben gyártod, helyi emberekkel, részben helyi alapanyagból, és helyben adózol. Lehettél volna egy köztiszteletnek örvendő székelyföldi vállalkozó.
Kár, hogy nem éltél mindezzel. Kár, hogy kapzsi vagy. Kár, hogy a korábbi kétes bizniszeid után lehetőségként kapott tiszta lapot nem tudtad megőrizni makulátlannak. És nagy kár, hogy nem mondasz igazat.
Mert igen: ferdítesz, hazudsz, és naivnak meg hülyének nézed azokat a fogyasztóidat, akiknek köszönheted a mostani sikered. Hülyének nézed a sajtót, kijátszod a jóhiszeműségét, hogy a neked szavazott bizalom okán nem ellenőrzi le az állításaid, és sikeresen beeteted. És folyamatosan: az eddig hozott valamennyi bírósági ítélet után kiderült, nem éppen úgy áll a helyzet, ahogy kommunikáljátok. De lehet az is, hogy ezzel jár a mártírszerep.
Tudod, kedves András, sok jó sör van még a piacon. Nekem bejött a tied: nem sörözöm gyakran, de ha ittam, akkor ezt választottam. Vittem külföldre ajándékba, mertem ajánlani. Mert szavaztam annyi bizalmat.
De hát milyen ez a hülye fogyasztó, meg az a fránya márkahűség, a bizalom. Egy becsapást még valahogy elnéz. De hogy rendszeresen palira veszik, azt már nem. Most mindezek után joggal kérdőjelezhetem meg, hogy amit a címkén állítotok, egyáltalán valós-e. Honnan tudhatnám, hogy nem Kínából importált porból gyártasz sört, vagy hígítasz fel és ízesítesz valami olcsó löttyöt, aztán eladod helyi termékként? Hogyan higgyem el, hogy ez egy tiszta vállalkozás, és nem pénzmosás? Hogy tényleg annyi embernek adsz munkát, amennyit állítasz? Hogy rendesen adózol? Hogyan higgyem el az egyéb olyan – amúgy szimpatikus – befektetéseid tisztaságát, mint a drónfejlesztés? Vagy a csoki meg a chips?
Szóval kár, hogy mégsem maradt egy szép történet. De te akartad így."
195.
Beálló
2017.01.29., vasárnap [14:23]
Mindenki úgy manipulál, ahogy tud, ahogy a képességei engedik. Te is.
A Községháza és Primarie vita az politikai. Nem titok, ott van a feljelentésekben, a Községháza ellen az a kifogása a hivatásos feljelentőnek, hogy a jelenlegi Magyarországon használatos, valamint az egykori Erdélyben volt használatos, nem a jelenlegi Romániában.
Ehhez semmi köze a Bere Ciuc és Igazi Csíki Sör vitának, mert itt szellemi tulajdon elsvenkolásáról beszélünk.
A székely ember tíz évvel ezelőtt a füstös kocsmában a Bere Ciuc feliratú palackos sört úgy kérte, hogy kérek egy CSÍKI SÖRT. Ezt a szóbelileg egyértelműen ezrek, tízezrek által sokszor használt márkanevet egy BalkánSzékely rányomtatta a saját sörös palackjaira. Erről szól itt a vita.
194.
borivóóNév
2017.01.29., vasárnap [14:04]
Akkor lesz pofára esés amikor kiderül mind a két holland cég - Haineken és a szentsimoni sörgyár egy azon iányitás alatt vannak.Azért azon el lehet gondolkozni milyen haszonnal jár a városnak a Csiki Sörgyár amit mellesleg Magyari le privatizált-ne kérdezd hogy-és utánna el adta a multinak-ut rongálás,környezet szennyezés,a ligatiak tudnának mesélni-hisz az adót nem itt fizetik.
193.
volvokl
2017.01.29., vasárnap [13:27]
Szomorúan olvasgatom a hozzászólásokat, főleg azokat, melyek a negatívan érintik a dolgot. Azt kellene elsősorban szem előtt tartani, hogy a Csíki sör az ami mostanában eléggé összekovácsolta a székely embereket. És most függetlenül attól, hogy szeretem vagy nem a Csíki sört, mellé állok, legalább szóban, mert ez azt mutatja, hogy kiállunk egymásért, a hagyományainkért, a jövőnkért. Lehet, hogy a tulajdonosnak vannak felróható dolgai, de itt nem ezzel kell foglalkozni, hanem az egységes fellépéssel, mert a románok a legkisebb széthúzást is kihasználják. Sokan azt írják, hogy ki kellene mozdulni az embereknek külföldre, világot látni, szemléletet tanulni, nem a pénzhajhász sörgyártó mellé állni. Én ezeknek az embereknek azt ajánlanám, hogy első sorban a magyar helyesírást tanulják meg, és csak azután menjenek külföldre tanulni. Mert így az egyik tehén seggétől a másikig tartanak.
192.
vvvvvo
2017.01.29., vasárnap [13:23]
Fején találtad a szöget :).
191.
ez van
2017.01.29., vasárnap [13:09]
Érdekes. Az Igazi Csiki sör egyértelműen azonos a Bere Ciuc premium kifejezéssel. A bírák szerint. Viszont a Községháza nem azonos a Primarie-val. Ugyancsak szerintük. Szerintem ez régen a nyuszi sapkájáról szól.
190.
Beálló
2017.01.29., vasárnap [12:11]
Tessék holnap készíteni valamelyik csíki varrodában egy adidas-másolat pólót, majd Igazi Ádidász néven árusítani. Nézzük meg, mi történik.
189.
NiNi
2017.01.29., vasárnap [12:09]
Ketreclakó, nézd meg még egyszer a 171-est és döntsd el, mi mehetett annak az agyára, aki írta.
188.
Kiálló
2017.01.29., vasárnap [11:49]
Független, pártatlan , nem korrupt, nem lefizettet EU-s bíróság másodfokon is igazat adott az Igazi Csíki sörnek.Ez mindent elmond. Zsákutcában erőlködsz nem értve a lényeget, idegen szíved nem érez, mosott elméd nem gondolkodik....
187.
Zoltan 22222
2017.01.29., vasárnap [11:34]
Tudod jól, hogy nem az ékezet a probléma, nem azt mondom,én is gyakran tévedek de mikor "hujet" látok a mondatban akkor nem is olvasom tovább mert nincs értelme,sajnos csak csepp vagy a tengerben...
186.
sakkor
2017.01.29., vasárnap [10:57]
ja mit ersz el azzal hogy beszolsz mer ekezet nelkul irok?pont annyit mennyit a csiki soros a mediaban valo lazitassal semmit....bohoc vagy....
185.
Nótata
2017.01.29., vasárnap [09:58]
Lopott név? A "Hejneked" vásárolt egy brendet aminek a neve Ciuc premium és nem bere ciuc.Amiért a holland társaság neve alatt fut attól még ugyanaz a sör amit évtizedek óta kedvelnek. Ha valakinek van joga használni a Csík Csíki nevet hát az a Csiki medence lakosai. Ha már a fordításnál tartunk akkor nem a Ciuc nevet fordították Csíkra hanem fordítva és nem nevezném fordításnak inkább románosításnak. A Csiki sör receptje akkor született amikor még Holland állam sem létezett és Csíkban és nem Ciuc-ban. Csak ismételni tudom amit a nemzetközi bíróság kimondott hogy...sem ízben sem kinézetben sem hangzásban nem egyezik a két sör. Nem kell egyiket sem mocskolni mert szerintem mindkettő egy kiváló sör. Ami elszomorító a dologban hogy ennyi közvetett ember lapátra kerül és még nem beszéltünk a közvetlen érintettekről.
És a még szomorúbb történet hogy látom ahogy a székely a székely torkának ugrik és védi a Román nacionalizmust ami az egész történet kiváltó oka.
184.
Dreher
2017.01.29., vasárnap [09:51]
@...:
Szevasz
Nem vagyok refrén, és semmi érdekeltségem nincs a Heinekennél, csak nem szeretem az elvakult "nézetet"
Nézni is kell nem csak látni...ne hagyd magad befolyásolni.
Nem vagyok kárörvendő, örülnék ha valami jól is menne Erdélyben, de csak tisztességesen, annélkül megette a fene az egészet, mi sem vagyunk különbek a balkánnál.
183.
csak igy tovább
2017.01.29., vasárnap [09:12]
Zavartalan az agymosás. A módszer jó, mert amig ez folyik addig a lényeggel senki sem foglalkozik. Sajtó alá rendezni és kiadni mint a történelem legnagyobb átverései.
182.
Alcsíki
2017.01.29., vasárnap [08:58]
Az igazi " Alcsíki sör" sem hangzana rosszul!
181.
...
2017.01.29., vasárnap [08:23]
Hagyjátok drehert úgy néz ki,hogy ő itt a refrén. Ennyi káröröm valószínű a heineken mellékhatása, mert józanon az ember ennyit nem ismétli magát.
180.
menasag
2017.01.29., vasárnap [08:22]
Itt nem a nevekkel van a baj, hanem azzal, hogy egy ország a saját belső lehetőségeit gyengíti egy ötévente más-más kezekbe kerülő mamutcég miatt. A két sör nyugodtan megfért volna egymás mellett de ha hatalom benyalt egy multinak...ez pedig nem jó, mert ha ma a sör holnap egyéb és így lassan mindenből kiszorítanak.
179.
Zoltan 22222
2017.01.29., vasárnap [08:13]
Míg nem tudsz egy mondatot helyesen leírni addig ne várd, hogy valaki komolyan vegyen... Elmondom, hogy itt már rég nem a sörről van szó, és senkit nem érdekel, hogy ki milyen márkás söröket fogyaszt és, hogy fosott másnap vagy nem fosott tőle...
Itt a legnagyobb gond,hogy a román állam ahelyett, hogy egy hazai termék mellé állna, inkább kinyalja a multik seggét, és a sok marha még asszisztál melléje, olyan érvekkel, hogy ők úgyis fostak tőle...
Hát ne is várjatok változást ebben a szar országban, ezért nem marad egy fiatal se itthon,mért is maradna pár lejért dolgozni a múltiknak, meg ha vállalkozásba kezd akkor 100 felől támadják és ellehetetlenítik,úgy az állam mint az irígy emberek...
178.
148.
2017.01.28., szombat [23:36]
@147:
Az majdnem 2 éves hír és ítélet. Azóta sok minden történt.
177.
Igazító.
2017.01.28., szombat [23:24]
Púder, nem védek én semmiféle multit. De a tény az tény, lopott név kátyúba vezetett. Lehetett volna más néven itatni ugyanazt a sört, itták volna sokan. De ez nem volt elég, még bele kellett rúgni a régi csíki sörgyárba. Na itt az eredmény. Cementlabdába rúgtak.
176.
147
2017.01.28., szombat [23:07]
Már egyszer volt végleges döntés akkor hogy is van ez?
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-19622074-heineken-romania-pierdut-definitv-procesul-producator-bere-care-comercializeaza-marca-adevarata-bere-ciuc.htm
175.
Pedro
2017.01.28., szombat [23:00]
Nagyon küzdesz itt ember! 66 néven írogatsz ide és véded a multidat aki le se s...r téged!
174.
Ketrecharcos
2017.01.28., szombat [22:56]
Gondoltam hogy valamit iszol és hogy a mértékkel is baj lehet azok alapján amit összehordasz. :D
173.
NiNi
2017.01.28., szombat [22:48]
Doktor prof. Ketreclakó! Borivó vagyok.
172.
Igazító.
2017.01.28., szombat [22:46]
Na persze, lehet ezt csűrni, csavarni, amig kedvező fénybe kerül, ha kerül.
Ugyanígy, ezzel a logikával Szeben szalámi, Szárhegy káposzta, Szépvíz káposzta, Szentkirály borvíz, Tusnád borvíz, Oroszhegy szilvapálinka, Máréfalva hagyma, Kibéd hagyma???
Ne vicceljünk. A magyar nyelv oda kívánja az i betűt a szó végére: csíki sör.
171.
Ketrecharcos
2017.01.28., szombat [22:41]
Mit véded azt a ló huggyot annyira? Érdekelt vagy benne az biztos. Tényfeltáró anyagok tucatja szól a kedvenc pisád gyatra minőségéről!
170.
Igazit
2017.01.28., szombat [22:35]
A Bere ciuc helyesen fordítva Csík sőr és nem Csíki, szóval akkor mégse ugyanaz.
169.
Ketrecharcos
2017.01.28., szombat [22:31]
Te megfordítottad a kérdést, öreg??? Te már nem, mi?! CSak nagy a pofa, mi?
168.
őszinte vagy
2017.01.28., szombat [22:31]
A "hu"... után lévő szótagokból ítélve egészen őszinte vagy. Te aztán elmondod, ha valamit csinálsz.
Remélem, azt legalább jól csinálod. Mert a fenyegetésed bárgyú, lágy, puhány állagú.
167.
A huszarok
2017.01.28., szombat [22:25]
[Nem ütötte a mércét]
166.
NiNi
2017.01.28., szombat [22:24]
Amikor látom, hogy a nagy többségben magyarok lakta településeken, így Csíkszeredában legalább az üzletek fele magyar elnevezésű lesz, akkor esetleg "érzékeny leszek a magyar nyelv iránt" én is.
Nevetséges. Vitatkozunk a Bere Ciuc elnevezésén, ami magyarul csíki sör,. kis betűkkel, magasztaljuk az Igazi Csíki Sört, nagy betűkkel, ami lopott név, eközben mindenfelé House, Pub, West és hasonló sörözőket működtetnek székelyföldi magyarok. Hadd ne soroljam, mert az egész Hollywoodot és Bollywoodot ide kell írjam:)
165.
Fecok
2017.01.28., szombat [22:20]
Ugy látom hogy sok heinekenes es sok amiko es intercost!os kollega nagy ambiciot csinal abbol hogy hallassa a hangjat itt az sms forumon,mint pl dreher es tarsai,kivancsi vagyok hogy vallalnak e a nevuket ezek szokaratesok... Ugy latom orakat,napokat toltnek el itt ezen a forumon,nagyon fontos lehet nekik hogy itt legyenek es okoskodjanak
Hajra Igazi Csiki Sőr!
164.
Dreher
2017.01.28., szombat [22:09]
Ha németül, ha szlovákul vagy bármilyen más nyelven mondanák, akkor is azt jelenti: bere ciuc, vagyis lopták a megnevezést.
A ciuc sör jó sör, most azzal hogy lefordították a nevet magyarra, nemzeti töltetű marketing kampányt indítottak, ráadásul azt mondják hogy ez az igazi Csiki, azzal rágalmazzák a Ciuc-ot és próbálják elfordítani a Ciuc vásárlóit, persze hogy nem nyelik le.
Fordított esetben ezt Ti lenyelnétek?
Mielőtt hőbörögsz, mindig meg kell fordítani a kérdést és empátiával kezelni, nem hagyva befolyásolni magunkat, így az értelmes ember levonhatja az igazságot.
Tény hogy értelmes, józan gondolkodású emberből nincs sok...Te melyik vagy?
163.
Stréber
2017.01.28., szombat [22:06]
@157
Durva a megfogalmazás, de igaz. Valóságot ír.
Az egész sörcirkusz bizonyítja, ha egyáltalán még kellett bizonyítani, hogy a Székelyföld is a Balkán szerves része, a Balkán nem ér véget sem Ploiestinél, sem Azugánál, sem Brassónál. Itt van Alcsíkon, Felcsíkon. Összetéveszthetetlen Balkán!
162.
hulyek egyutt
2017.01.28., szombat [21:57]
Hát! Hülyébb vagy a sokévi átlagnál! Nincs, hogy felfogdd a nem létező agyaddal, itt a döntő az, hogy magyar a megnevezés! Ha azt mondom : Robbie este un post - az OK, de ha azt: Robbie hülye, akkor az Isten káromlás, s elvetendő, hiába igaz.....
161.
józan
2017.01.28., szombat [21:56]
Ezt bizniszt a Pesti bankárok úgy hívják KOCKÁZATI TŐKEBEFEKTETÉS . Az egész lényege, hogy egy romhalmazból egy működő vállalatot hoznak létre olyan trémékkel ami a multik csőrét piszkálja így a multi rövid időn belő tesz egy ajánlatot és megveszi az egészet szőröstül bőröstül.
Itt Lénárd úr túl lőtt a célon mert a Heineken a két évi bevétel kiesésért akkora kártérítést fog követelni amit nem tud kifizetni. Mindenesetre én most nem lennék a Lénárd helyében amikor a Pesti bankárok előtt ezt elmagyarázza.
160.
NaNa
2017.01.28., szombat [21:44]
A Bere Ciuc a hivatalos megnevezés, attól hogy néhány ezeren csiki sörnek hívták attól nem lesz az. Soha nem is lehet az mert eddig soha nem akarta a multi hogy használja hivatalosan a magyar megnevezést. Ha eddig nem voltak érzékenyek a magyar nyelv iránt akkor most húzzanak ahova gondolom....!!!
159.
Poiro
2017.01.28., szombat [21:36]
Egy nagyon ütős cikk a heineken szutyok levéről, csak hogy lássuk mennyire (nem) tartsák a kelet europai piacot.
http://www.riseproject.ro/articol/industria-secreta-din-spatele-berii-romanesti/
158.
labirintus
2017.01.28., szombat [21:21]
Én most nem értem. Akkor a székely sör se lesz? Semmi amit Simonba töltöttek? Ezt komolyan most hagyni fogják??? Milyen országban élünk könyörgöm??? O hogy vitte volna bele a Dunába az egészet az ezelőtt két heti hóvihar.
157.
Dreher
2017.01.28., szombat [21:20]
Bere Ciuc=Csiki sör
Mi a baj? mit hőbörögtök?
Lopták a nevet egy bejáratott sörtől, az egészet marketinget a nacionalizmusra építették, amit Ti szépen be is nyaltatok és úgy véditek mintha a Székelység sorsa múlna ezen...fafejűek
156.
sakkor
2017.01.28., szombat [21:18]
mivan mindenkinek elete egyik legnagyobb gondja a sor?mi ez a legnagyobb hir?teli van a faceebook gyerekes hujesegekkel,hogy ezt iszom meg azt pisilem.nincs mas gondotok?alairas gyujtes el vagy bolondulva szanalmas...a csiki sornek penz de itt valaki kapott igyen egy sort vagy bar a fele aki kiall ezer,unom mar a csiki sor dumat s a mackot es a tobbi sz...t.mivan ha van igazi csiki levallunk romaniarol vagy mi?
155.
gida
2017.01.28., szombat [20:20]
Kedves András!
Szerencsére széleskörű a választék. Ha volt választásom sem ittam alacsony kategóriájú sör terméke(ke)t.

Vannak sokkal jobb sörök, mint ezen cég által gyártott sörök. Ezektől nem sokkal tér el a "román focis sör" terméke sem, de még a mackó terméksorozata sem.

Ezektől 4-5üveg után, majdnem minden alkalommal reggel vagy fejfájásom volt vagy gyomorrontásom.

Ami az itteni piacon készülnek messziről le vannak nézve a szememben.

Viszont a már ami csak egy pár lejjel többe kerülő Egyes országok import söreiben (belga, cseh, usa... stb) szerencsére nem csalódtam. És, ezek csak 2-3 lejjel kerülnek többe, de legalább minőséget iszol... Nem egy a kettő.
154.
megfigyelo
2017.01.28., szombat [19:32]
[Nem ütötte a mércét]
153.
Szekely sor ???
2017.01.28., szombat [18:39]
https://erdely.atlatszo.hu/2015/07/20/igazi-csiki-sor-vs-heineken-kinek-is-holland-a-tulajdonosa/
152.
Kalik
2017.01.28., szombat [18:39]
Nem kell félteni Lénárdot. Megoldja! Még nincs vége!!!
151.
Zolinho
2017.01.28., szombat [18:27]
Azért kívánom a sok rossz indultunak, hogy építsenek fel egy céget és ők is veszítsék el egy nap alatt, sok irigy mert irigység semmi más...
150.
Brian123
2017.01.28., szombat [18:04]
Remélem te nem vagy az aki kivásárolja. Legalább több marad másnak.
149.
Dreher
2017.01.28., szombat [17:50]
Senkit nem érdekel hogy vizet iszol, nem áll meg a föld forgása.
Ne igyál és Heinekent sem soha többé.
148.
efsefefe
2017.01.28., szombat [16:47]

Inkább vizet iszok ha nem lesz többet Csíki sör....kapják be a bukarestben ülő (...)...végre volna egy minőségi sör romániában s erre fel betiltják..

147.
dilinyó
2017.01.28., szombat [15:22]
@qqq:
Azt megtámadná az URSUS
146.
Nem vagy
2017.01.28., szombat [14:20]
..., még jözan sem, csak simán tudatlan. Az "eredeti" "Bere Ciuc" a Ceausescu idejében épült Sörgyárban készült, amit a szemben lévő Traktorgyár munkásai nagyon sokra becsültek és csíki sörnek neveztek. Mint "Csíki Sör" sosem létezett, amíg Lénárd az elnevezést le nem védette. Sajátos oláh rendszer szerint a név levédését időnként fel kell ujítani . Kétlem, hogy a Heineken nem változtatta meg az eredeti (azaz a szocialista) "Bere Ciuc" összetételét miután megkaparintotta a sörgyárat.
145.
Nyet
2017.01.28., szombat [14:00]
@20.:
Jó, hogy ezidáig vettétek ! És ittátok !
A céget meg újra bejegyezni, más néven. Remélem ezt engedik.
144.
Rebbie
2017.01.28., szombat [13:31]
Valamit nem rosszul tud? Na nem baj.
Az alkoholisták zöme tudtommal nem sört iszik. Esetleg néha fojtásnak, esetleg. De a sör nem kapcsolható az alkoholizmushoz, mert az "alkesz" nem vár, amíg 5-6 sör megteszi a hatását, az "alkesz" gyors hatást vár, ezért hajt a töményre. A többség, mert nem mondom, hogy nincsenek kivételek. Népszerű az "egy féldeci, egy sör" vagy "egy deci, egy fél sör" kapcsolás is.
Amúgy általában a szeszes italokat nem csak alkoholistáknak készítik. És nem csak nagyképűeknek. Nos?
143.
Szeretem az Igazi Csíki Sört
2017.01.28., szombat [13:22]
Többet nem fogják árulni a kedvenc sörömet?! Az baszik, hogy én valaha is fogok inni heinekent.
142.
Teleki S
2017.01.28., szombat [12:59]
Mindenkinek aki tamadja az igazit uzenem hogy igyanak es legyenek buszkek a ciuc premium nevu sorre ha epp ugy tetszik nekik, tudjuk hogy soha soha nem vette figyelembe a multi a magyar fogyasztot,nem reklamozott soha magyarul.
Most buszkek lesznek arra hogy kernek egy csiki sort es kapnak egy ciukot? De komolyan?
Ez mar reg nem a sorrol szol! Vegyetek eszre emberek.!A szentsimoni vallakozot csak az bantsa aki egy tized annyi munkahelyet hozott letre mint O.Az banthatja,ragalmazhatja.Mas nem!
141.
Fadugó
2017.01.28., szombat [12:55]
Én is azt tudnám elképzelni , hogy más néven folytatni a gyártást . Például Igazi Erdélyi Sör . Vagy hasonló . Szerintem akinek ízlett , az ezután is megvenné , már csakazért is , akinek meg nem jött be , őket úgysem érdekli és nem is kell foglalkozni a szövegükkel .
140.
Robbie
2017.01.28., szombat [12:53]
Engem meg nem érdekel a sok alkesz sírása, ha rajtam múlna mindegyik szeszgyár becsődölne. Bizonyos üzletemberek számára ez hatalmas buli az egész világon, mert ugye nyomorult alkoholisták mindig is voltak és lesznek is. Kövezzetek meg nyugodtan a véleményemért, nem érdekel.
139.
heinekent nem iszunk
2017.01.28., szombat [12:53]
Szerintem ha mar annyira vitas ez a markanev adjon mas nevet neki es mi szekelyek tudjuk hogy csak o gyartja SZEKELYsor,GOBEsor SZENTSIMONI sor MEDVE sor stb
138.
goldeneye
2017.01.28., szombat [12:39]
Az Igazi Csíki mellett megjelent a Székely sör is ugyanolyan kiszerelésben, csak piros dugóval. Az már nehezebben sértheti a heinekent. Az Igazi csíki minőségi sör, jobb, mint Ciuc. A piac már megismerte a minőséget. Ha más néven is, de remélem a gyártó megtalálja a módját, hogy gyártsa és forgalmazza továbbra is a terméket. Természetesen felháborít a bíróság döntése, de ha nincs mit tenni ellene a híres román "jogállamban", akkor bennem nem fog akkora törést okozni más név alatt inni az Igazi Csíki Sört hasonló minőségben.
137.
hernyo
2017.01.28., szombat [12:28]
Nem kell csodálkozni, ha Borbolytól jönnek a szakemberek. Komoly a szakmai háttér.
136.
Dreher
2017.01.28., szombat [12:22]
http://www.keptelenseg.hu/sorozat/kinai-hamisitvanyok-77611
Elvakult Csiki sör védők figyelmében!
135.
L buba
2017.01.28., szombat [12:19]
Furcsa. hogy egy nagy cég berezel egy olyan kis kézműves műhelytől , mint a Csíki sör. Ha már beültek a készbe , ne bitorolják ezt a nevet , még akkor sem , ha ők román nyelven nevezik meg gyártmányukat . Biztosan ég és föld a két sör között a különbség , hiszen azt látom , hogy rengetegen keresik a Csíki sört , bár drágább. Az igényesek hajlandók többet fizetni , ha minőségről van szó , még akkor is , ha a magyar megyékben a bérek utolsó helyen kullognak.Tartsatok ki ! Használjatok ki minden emberjogi fórumot , akkor is , ha ezek döntéseit Romániában napirenden sárba tiporják.
És még sörivó sem vagyok!
134.
hvg
2017.01.28., szombat [12:15]
hvg.hu/gazdasag/20160615_sor_ipari_enzimek_fejfajas_

Érdemes elolvasni fogyasztás előtt! Ez a cikk arról szól, hogy mit iszunk a Heineken kelet európai termékei által, s Ő záratja be azt akik tisztán erjesztenek és főznek mesterséges enzimek, adalékok nélkül, nem siettetve a folyamatot.
Hagyjuk a Multit akit Magyari behozott?
133.
behe ciky
2017.01.28., szombat [12:02]
Olcsó kínai marketingfogás egy névtelen terméknek hangzatos, már befutott és jól bevált termék nevét adni, ez Európában nem működik. Ezt a széköly is meg kell értse, sőt még ha azt a nevet adod, hogy Igazi Csíki, akkor még rágalmazod is a konkurrenciát, azt sugallva hogy az nem igazi. Az udemerés hátszélről már nem is beszélnék.
132.
radar
2017.01.28., szombat [11:59]
Végül minden pofon haza kerül. A mese megfordult és "Dávid" kapott ki.
További jó sörözést mindenkinek.
131.
Józan
2017.01.28., szombat [11:53]
Igazad van, a Csíki az igazi. A félreértések elkerüléséért eredeti Csíkinek nevezem, a simonit pedig alcsíkinak. Az előbbi hozzászólásomból kimoderáltak egy részt (a három pont piros zárójelben ezt jelenti), gondolom azért mert amit írtam Lénárdról rágalmazásnak minősülhet. Megpróbálom átfogalmazni: nagyon rossz véleményem van róla az USA beli ügyei és a törpe vízierőművek építése során elkövetett tettei miatt.
130.
Dreher
2017.01.28., szombat [11:47]
Jól esik látni hogy nem mindenki elvakult nacionalista, nem mindenki agy mosott.NE LOPJ, ezek ezt tették és a körmükre koppintottak. nem kell ebből nemzetpolitikát csinálni!
129.
lónyál
2017.01.28., szombat [11:41]
Én neked nem írtam, feltéve ha másik névvel is nem kommentelgetsz
128.
Balint Andras
2017.01.28., szombat [11:30]
Sziasztok,

1. Mióta világ a világ Csíki sörként kérem az üzletben a Bere Ciucot (mellesleg ez az IGAZI csíki sör), úgyhogy jogos a megtévesztésre vonatkozó ítélet.
2. Nem kell elhinni, hogy kis székely vállalkozásról van szó, mert ugyanúgy egy kemény holland befektető van mögötte.
3. Nem tudom a kommentelők ittak-e valódi kézműves sört, mert akkor tudnák, hogy a csíkszentsimoni sör csak egy átlag ipari sör.
4. Ha valaki azt mondja, hogy megyek Csíkba, akkor nem arra gondol, hogy Csíkszentsimonba megy... Ennél fogva a Csíki sör az amit mi most Bere Ciucnak nevezünk.
5. Senki nem hőbörög, hogz mi lesz a Bere Ciuc sörgyár alkalmazottaival, pedig sokkal többen vannak.
6. Pofátlan ingyen marketingből jeles, most aranyárban ki fogják vásárolni az iq hiányos emberek a maradék löttyöt az üzletekből.

U.I. Tévedés ne essék, nem vagyok Heineken alkalmazott...
127.
Nyet
2017.01.28., szombat [11:28]
A nevet betiltották, de a gyárat is ?
A megoldás: új céget nyitni.De más néven.
126.
Jozan
2017.01.28., szombat [11:12]

Nem a Heinekennel téveszthető össze, hanem a hivatalosan Ciuc névvel forgalmazott, de minden magyar ember által Csíki sörként ismert sörrel. És hatalmas tévedés, hogy a székelyek ezt isszák. Én is megkóstóltam többször is, szinte mindig más íze volt. De akkor is inkább az eredeti Csíkit fogyasztottam, nem csak azért mert (...), hanem egyszerűen azért, mert ez kb. háromszor annyi helyi családnak biztosít megélhetést, mint az alcsíki. Ettől függetlenül szurkolok annak, hogy tovább működjön az alcsíki gyár is (nem manufaktúra, ez Lénárd másik huncutsága a névlopás mellett), más névvel persze. Számíthatott erre már a kezdetektől. Megkapta az ingyen reklámot, változtasson nevet, és ha jó sört csinál lesz piaca ezután is.

125.
qqq
2017.01.28., szombat [11:03]
Szerintem ha már van medve méze legyen igazi medve sör :))))
124.
Síkhülye vagy,
2017.01.28., szombat [10:45]
...! Nagyon "hasonlít" leírva és kiejtve is a "Bere Ciuc" a "Csíki Sör" névre, úgy-e ?! Mert ezek a székelyek nem átallnak "Csíki Sör"-t venni, sőt annyira buták, hogy ha a Heineken-lóhúgy és az Igazi "Csíki Sör" egymás mellett van a polcon, összetévesztik a kettőt, mert nem hisznek a szemüknek...te bolond ! Az európai bíróság nevetve vetette vissza a Heineken keresetét, mert ők viszont hittek a szemüknek. Mellesleg a "Csíki Sör" kézműves díjat is nyert és össztétele is különbözik a másikétól.
Persze, hogy nem szeretik sem az oláhok, sem a multik, ha valódi, piacképes termelés folyik Székelyföldön.
123.
Mowgli
2017.01.28., szombat [10:42]
Eltelt egy nap és bebizonyosodott az, amit már lentebb írtam. Ha akarjuk lehet (mármint azok érdekében akik nekünk is tejelnek valamit):

Székelyhon 2017.01.27:
"Magyarország kormányának, és vezető politikusainak segítségét kéri a háromszéki önkormányzat, hogy az erdélyi, székelyföldi magyar pálinkafőzők felírhassák a termékeik címkéjére anyanyelvükön, hogy pálinka. Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke csütörtökön jelentette be, hogy személyesen tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel, akkor megígérték, hogy megoldást találnak arra, hogy Erdélyben is használhassák a pálinka megnevezést."

Továbbra is jó szavazást kívánok az elvtársaknak!
122.
van hova fejlodni
2017.01.28., szombat [10:36]
Csak allok es bamulok, az egesz sztori beteg, veditek a nagy brandet holott a tulaj csak penzt keres a csokonyossegeteken, az itteni sorfozes kulturajarol nem is beszelve... Barhol a vilagon az uzlet penzrol szol es nem befojasolya beszukult, agymosott lokalpatriotak velemenye. Menyjetek ki kicsit a medencebol es ha lehet tegyetek nyitott szemmel. Azt nem latja senki, hogy a helyi magyarajku okos uzletemberek ellehetetlenitettek a helyi ingatlanpiacot, szetloptak gyarainkat, ok is felelosek a kialakult elhetetlen regioert stb... Probaltok vedeni valamit, ami valakinek penzt hoz es semmi erzelmi toltes nincs benne. Kicsi onkritikara is szukseg lenne es ne csak a fogast keresni mason, ugrani egymas torkanak. Ha igy haladunk sajnos a szakadek csak szelesedni fog civilizalt orszagok es az erdelyi regio kozt. Szep napot :)
121.
erdész
2017.01.28., szombat [10:31]
[Nem ütötte a mércét]
120.
Satnya Andor
2017.01.28., szombat [10:27]
Dragnea,ballibisek,multik,varhato volt az osszefonodas,a kissebbsegi(magyar)dolgok kicsinalasa!
119.
judas
2017.01.28., szombat [10:06]
Somerek lesznek ! Gondolom csikba nem ez az elso ceg amit bezarnak . Amugy minden jelenlegi munkaadonal benne van a pakliban hogy barmelyik pillanatban bezarhatjak.
118.
Dreher
2017.01.28., szombat [10:03]
Gratulálok barátom, ilyen igazlátó emberek kellenének mint Te és nem toporognánk egy helyben és siránkoznánk.
Beveszik ezt az olcsó nacionalizmus szöveget és oly hevesen védik a másét, mintha az övék volna....
Nem vagyunk sörfőző nemzet.
Nem a lovat lopták ki alólunk, nem loptak el semmit, inkább a csiki lopicskált el egy olyan nevet ami már megvolt. ennyi
Ha csíki lett volna elöbb és jött vola a heineken a ciuc-al?
Höbörögnétek mi????
117.
Tanga Nyika
2017.01.28., szombat [09:39]
Azon kellene elgondolkodni,hogy mi lessz az alkalmazotakkal,nem pedig neveket talalgatni
116.
nagy z
2017.01.28., szombat [09:32]

Igazad van. Azt hiszem ha nem az Igazi Csíki Sör nevet adta volna, már indulásból csőd lett volna ! (...)

115.
Lazarus
2017.01.28., szombat [09:32]
Miert nem adnak egy mas nevet, amit levedenek es megy tovabb az elet............
114.
blblblbla
2017.01.28., szombat [09:13]
@be:
Legyen a neve: Igazi ... sör
- és kész, mindenki a ...-ot feltölti tartalommal
113.
be
2017.01.28., szombat [09:01]
Csak féligazság amit írsz, mert ez a történet Dolj megyében vagy Botosanban játszódna le és a tulajdonos modjuk egy Iliescu nevű úr lenne aki jóban van az összes galaci és bukaresti felső kereskedelmi ilyen olyan vezetéssel akkor a Heineken ezt csak szépen nézné. Tehát ebben benne van, a magyarokat gyötrő stratégia apró része és persze szépen, igazságban csomagolva.
112.
burjan jozsef
2017.01.28., szombat [08:51]
Ok. Bezarjak a gyart ! Ennyi ! De milesz azzokkal akiket koteleztek a sok uveg es racs megvetelere oket ki fogja kartalanitani ? A heinekenes racsokat nem kellet megvenni az igazi csiki sorret igen .
111.
Vidéki
2017.01.28., szombat [08:27]
Mondd te mít szívtál? Ha lefordítom a Ciuc-ot Csíki-ra, akkor az mi? Szerintem ezt úgy hívják, hogy névhamisítás. Egy jól bejáratott brand-et elloptak a heinekentől. Most hagyjuk ezeket a székelyvicceket, hogy betolakodó multi meg hasonlók. Az üzleti világban nincsenek nemzeti érzelmű cégek, csak olyan cégek, akik pénzt keresnek ezen. Ez csak egy mese. Övék, mienk, tietek? Ehez a céghez nekünk semmi közünk. Ez egy külföldi és belföldi politikuscsoport pénzéből gazdálkodik. Ha megnézed, hogy ez a betolakodó multi Heineken hány környékbeli embernek ad munkát, akkor rájössz, hogy valójában nem is oloyan gonosz ez a multi. Ez a sör mitől olyan régi mint a Heineken, vagy akár Ciuc? Ha jól tévedek kb 2-3 éves. Egy szó mint száz szerintem nagyon pofátlanul és agresszíven támadták le a Heinekent és ezért most kapnak egy kis megérdemelt büntit. Más is próbálkozott már hasonlóval a történelem során. Így jött létre például az Audi. A cég tulajdonosa lefordította korábbi cége nevét más névre miután azt kivásárolták alóla.
110.
andrw
2017.01.28., szombat [07:10]
pártoljuk fel a saját termékeinket csak igy tudjuk biztositani a piacon maradást........
109.
andrw
2017.01.28., szombat [07:00]
nagyon téves az állitás hogy összetéveszthető a Heineken-el mert amióta megjelent a CSIKI meg SZÉKELY sör azóta a Székelyek csak ezt fogyasztják és nem a nevéért hanem mert jobb és ez az övék nem pedig egy betolakodó multié aki nem tiszteli a hagyományinkat.Ez a sör legalább olyan régi mint a Heineken.Lehet a konkurencia zavarja inkább de ez a piacgazdaság hajtóereje ahol a jobbik győz.
108.
56756
2017.01.28., szombat [06:36]
Sakkor a dronyok nem hozzak a kertne a sert? MI lesz a dronyokkal? Jah, majd a finnyeknel hordjak ki a sert...
107.
Bénító Mászollini
2017.01.28., szombat [05:33]
Csakazértis HEINEKEN.
106.
Sőr
2017.01.28., szombat [01:44]
Sok beszed szegenyseg. Egy az biztos : ha sörözöl es pisilhetneked támad ,akkor "szélel szembe ne pisilj" . Errol ennyit....
105.
miért
2017.01.28., szombat [00:49]
Te Lónyál! Bántottalak én Téged? Mit kötekedsz? Igyál meg egy Ursust, és nyugodj meg.
104.
ugyanmár
2017.01.28., szombat [00:46]
Az összefogás kellene, mert másképp eltaposnak ellenségeink, de azért nem kellene így felfújni a dolgot! Ne féltsétek Lénárdot, mert eddig is megoldotta , ezután is meg fogja oldani! Egyébként is a sör nem ital! Minden rendes, magyar és székely ember bort és házi főtt pálinkát iszik!
103.
Közgazdász
2017.01.28., szombat [00:36]
Kedveseim! Mit jelent Székelyföldön a márka? Mit jelent a piacra való bejutás? Mit jelent a helyi termékek védelme, az őstermelő védelme? --- A kommentek alapján nekem az jön le hogy nagyon kevés ember van tisztába ezekkel a fogalmakkal, és jó parasztosan csak azt látjuk hogy hány román márka kelt el a polcról ... EMBEREK, ébredjetek s védjük meg azt, ami a mi termékünk, amit a HELYI munkásemberek szaktudásából, hozzáértéséből származik!!! HAJRÁ , Igazi Csíki Sör!!!
102.
schmidt richard
2017.01.28., szombat [00:27]
És a gyerekeink jövője?
101.
Fehérlófia
2017.01.28., szombat [00:16]
Hogy ne álljon le a termelés Legyen a neve addig más néven forgalomba mint valami új termék változtasson valamit hozzátevőt majdnem új termék s kész....Székely hazai , Székely citromos sör, Csíki jeges. Csíki szomjoltó, Csíki itóka, Csíki szomjas sör. Csíki kútbéli hideg, Csíki medvés sör, Csíkinak lenni jó sőr, variálni
100.
lónyál
2017.01.28., szombat [00:08]
Gratula sasszem! Ha nincs más támadási lehetőség, akkor keress egy helyesírási hibát...
99.
98
2017.01.28., szombat [00:03]
Itt az a lenyeg, hogy ami magyar azt tonkre kell tenni, nem szabad mukodjon ebben a Q..va orszagban.Most megszunik 140 csalad jovedelme, ez kinek jo? Az udmre erre mit szol segitik a helyi valalkozokat?de hogyan.
98.
ursus
2017.01.28., szombat [00:02]
"az Ursus söreiről meg nem is beszáljünk, azok a legjobbak az országba! "
Ne is "beszálj" semmiről, főleg az Ursusról. Az a másik hitvány sör a társaival együtt. Timisoreana, stb...
97.
97
2017.01.27., péntek [23:59]
heineken termeket tobbe nem vasarolok.
96.
liemax
2017.01.27., péntek [23:53]
Lenyeg hogy lesz parkolojegy ha nem eleg nekunk a holland meg a sajat fajtank is ellenunk fordul.
95.
lónyál
2017.01.27., péntek [23:42]
Szép válasz, 1-es, leülhetsz! Igyál meg egy chichi bere-t s böfögj utána egyet
94.
a simoni
2017.01.27., péntek [23:36]
Te önmagadat kellene kipisild, hogy fogyj el a társadalomból. TE helyi értőkből a békán két héttel vagy alább. Aki nálad mélyebben van, az ember soha nem lehet.
93.
lónyál
2017.01.27., péntek [23:19]
a kutyát sem érdekli a chichi sör, eddig se ittam, sőt az üj év első napján megfogadtam, hogy az idén egyáltalán nem fogok még megkostolni sem... százszorta jobb a harghita, bucegi vagy neumarkt, az Ursus söreiről meg nem is beszáljünk, azok a legjobbak az országba! iszunk hargitát, pisilünk chichi sört
92.
Bazsi
2017.01.27., péntek [23:07]
Mocskos mócóknak nem tetszett...Hajrá székely sör
91.
Dreher
2017.01.27., péntek [22:58]
Messze földön hires a Székely sör, hagyományos sörföző nemzet vagyunk!
90.
Ioan
2017.01.27., péntek [22:54]
Ha marketing szempontból nézzük ez a sok per csak jó a cégnek mivel a rosz reklám is jó reklám. Megkell nézni mint mondott Klapka György amikor szinte úgyanilyen helyzetben volt.

Jó lenne rádöbbeni arra, hogy a saját termékeinket vásárolva jobb gazdasági helyzetbe kerülünk. Ha csikszentimrei vizet vesztek s nem Dorna-t akkor az ittenieket támogatjátok és nem a Coca Cola-t. Ne csak a sörrel legyen így, nagyon jó helybéli termékek vannak a régióban, azokat kell fogyasztani.
Minél többen rádöbbennek erre annál jobb vállalkozások lesznek itthon és annál jobb minőségü termékeket tudnak majd előállítani a gyártók.A svájci emberek mindig a saját termelőik termékeit részesítik előnyben még ha az gyengébb minőségü is, még ha az drágább is mint az import termékek. Remélem a szentsimoni sör példája utat mutat a göröngyös úton és a sötét éjjelen.
89.
csikbol
2017.01.27., péntek [22:46]
Uraim a Szekelysor nevezetu neddut nemhiaba vezettek be,minden megy tovabb mas nevvel mert nem a csomagolas a lenyeg hanem ami benne van!!! Hajra SZEKELYSOR!!!
88.
boolean
2017.01.27., péntek [22:43]
Tegyenek minden palack nyakára egy felakasztható felhivásos cetlit, "Ez nem ciuc" s mehet tovább a menet.
87.
Tamba.
2017.01.27., péntek [22:39]
Melyik érdekvédelmi szervezetnek kötelessége plágiumot, plagizálót védeni??
86.
Mowgli
2017.01.27., péntek [22:23]
Apropó... Ezt még hozzátenném:

Ugyebár mindig halljuk, hogy az rmdsz nem politikai párt, hanem az erdélyi magyarok érdekvédelmi szervezete. Tudom, privát cégről van szó, de akkor is. Legalább jogi konzultációt adhatott volna, ha másért nem, azért mert pár embernek volt munkahelye és ezek az emberek helybéliek voltak, nem Moldvából odafuvarozott jöttmentek. Tanácsolhatta volna, fiúk, változtassátok meg a nevet, mert ennek rossz vége lesz, vagy akármi mást de ilyenkor kussol.

Másrészről ugye meg ott van a Schweighofer... A civilek küzdenek, érdekvédelmi képviseletünk hallgat mint sz@r a fűben.
De mikor a pénzről kérdezzük őket a válasz a következő:
„Nem a magyar kisebbségé, nem a magyar közösségé ez a pénz, hanem azé a szervezeté, amelyik a parlamentben képviseli ezt a közösséget". Mondta Kovács Péter 2012 március elején.
85.
Mowgli
2017.01.27., péntek [21:52]
Én csak arra lennék kíváncsi, ha valaki kihoz egy "Hegyek söre" vagy "Marosvásárhely" nevű sörmárkát akkor a Bergenbier avagy a Neumarkt pert indít-e vagy nem?

Személy szerint a betiltott sör sör jó ízű és remélem, hogy minőségromlás nélkül hamarosan visszakerül a boltokba.
84.
radar
2017.01.27., péntek [21:48]
Jó választás, ugyanis az a sör emberi fogyasztásra készült.
83.
Siculus Junior
2017.01.27., péntek [21:35]
Éljen az ALCSÍKI sör!!!
Meg a SZÉKELY sör!
Pukkadjon a Heineken.
82.
Pepito777
2017.01.27., péntek [21:32]
Maradok a kadarkámnál.
81.
ez vaaaan
2017.01.27., péntek [21:30]
Igen, ez így van. De itt sokan azt vallják, hogy "ha nem tudom, nem fáj!"
Sajnos sok buta, tájékozatlan ember leírta itt is, hogy a magyar termék ellen irányul a betiltás. Esetlen holland-magyar, holland-székely ellen. Fifty-fifty.
80.
Benito777
2017.01.27., péntek [21:28]
Te vagy a fő gureny!ha neked ez moslek.osztrák rokonaim ittak dicsérték.vitték magukkal.aki ért hozzá tudja.ez a sor minőség!
79.
Szekely sor
2017.01.27., péntek [21:23]
@bv:
A nev valtozas mar meg van. Szekely sor
78.
mi vaaaan?
2017.01.27., péntek [21:22]
Sok okoskodó kommentelő, tudtátok hogy az ún. igazi Csiki Sör egyik tulajdonosa egy holland cég? A fele az övé.
77.
Szekely sor
2017.01.27., péntek [21:21]
A szekely sort fogja felvaltani a csiki sort. Az elet megy tovabb .
76.
Laci 2
2017.01.27., péntek [21:18]
Csak a Lixid Proiekt veszítette el a pert. Egy Lixid Projekt 2 nevű cég (szerintem) nyugodtan használhatja tovább, ameddig azt is be nem perelik és nem lesz végleges döntés.
75.
...
2017.01.27., péntek [21:17]
Mert csak az maradt a polcon:) :)
74.
Pepito777
2017.01.27., péntek [21:11]
Ilyen szöveg láttán az a néhány gureny ember elmegy és megiszik egy Heinekent:)))
73.
vvvvvo
2017.01.27., péntek [21:06]
Látom, hogy a vállalkozó ellenségei örülnek hát na. Környezetvédő pedig kérdezze meg a tulajdonost, hogy mekkora összeget szán a környezetvédelemre, mert szerintem csak ki lehet egyezni.
66 miért zavarja, hogy magyar a neve. Nézze meg a plázák termékeinek a nevét 95% nem román név.
58 a munkásokat sajnálom, bizony én is sajnálom de ebből nem tudják kifizetni a fűtést, a villanyszámlát, a gyógyszert, tanszert, a gyereknek a fogtömést, nagymamának a szemüveget stb.
72.
Bélabá
2017.01.27., péntek [21:04]
A Heineken csupan a nevet vette el nem a munkahelyeket...Ha valoban annyira jo volna ez a sor ami egyebkent egy moslek, akkor barmilyen neven fennmaradna a piacon...
71.
jaja
2017.01.27., péntek [21:03]
Vagy egyszerüen ....kicsíkicsíkicsíkicsíkicsíkicsíki... így már szépen körbeéri az üveget
70.
jaja
2017.01.27., péntek [20:59]
Hát én nem ragaszkodnék ehhez a márkanévhez, egy kicsi furfanggal bejegyeztetném mint KICSI SÖR és a cimkére úgy írnám rá a KICSI-t hogy az körbeérje, aztán döntse el mindenki honnan kezdődik a szó
69.
Vivivukika
2017.01.27., péntek [20:53]
Nevvaltoztatas es megoldodik
68.
Benito777
2017.01.27., péntek [20:39]
Az a baj hogy néhány gureny ember itt alább a székely nép ellen kampányol.nem szegyellitek magatokat.itt nemcsak a sorrol van szó.
Ki kell állnunk azért ami a miénk.
A sportunkert.
Aziskolainkert.
A vallasunkert.
A sörunkert.
Ősze kell fognunk.
67.
vikivuki
2017.01.27., péntek [20:28]
Ebbe az orszagba mindent irtanak ami magyar.....bijkott a Heinekennek,tobbe nem kell venni a termeket'''
66.
ismeretlen877
2017.01.27., péntek [20:18]
Nem orvendek,de meg is.
A munkasoknak rossz,teny es valo hogy Csiki sor mar evek ota letezik,ezt tagadni nem lehett.Munkasok kerulnek az utcara,de maga hogy a sor megszunnik hat ideje mar.
Miert nem valasztotak olyan nevet mind pl Bere din Ardeal vagyis Erdelyi sor,ugy tudom ilyen sor nincs a piacon.Tudni lehettet azt hogy a pert elveszitik,sajnalom a munkasokat de maga s ort NEM!
65.
Egyapa
2017.01.27., péntek [20:17]
Minden rosszakaronak: most boldogn ihatjatok a ciuc sort! Szegyen hogy bantjatok azt az embert aki 140 munkahelyet hozott letre. Szegyeljetek magatokat
64.
Kejfeljancsi
2017.01.27., péntek [20:06]
Ki kell írni egy pályázatot a Székelyhonra s minden magyar újságba egy találó új névre.

Simoni Sör, Ser-nekem vagy bármi más, ami jó.

Aztán lehet folytatni a gyártást ahol abbahagyták.

Heinekent s román terméket meg nem kell venni. Ennyi.
63.
Tamas666
2017.01.27., péntek [19:57]
Ebbol is latszik hogy micsoda egy mocskos,korrupt,rablo orszag ez. Ha valaki munkalehetoseget,megelhetest teremt annak a munkavallalonak akinek otthon lehet hogy epp egy 4-es tagu csaladja van akkor is beszuntetik azt a ceget. Az nem szamit,eljen meg ahogy tud! Ha ehen doglik az se baj csak az adot es illeteket fizesse be. Es itt nem egy vagy ket adofizetorol van szo akikbol ez a tetves kormany el. Nem annak orulnek hogy valaki,valamit hajlando tenni es fejleszteni! Amit a nagy kommunista "fovezer" Ceausescu felepitett magyar es roman embernek egyarant munkat es megelhetest biztositva az egesz orszagba azt ezek a tudatlan,vadparasztok meg kimeszelni se tudnak nemhogy valamit fejleszteni rajta Meg ami megvan,all es mukodik azt is leromboljak,eladjak kulfoldnek,bezarassak de azt elvarjak hogy az allampolgar minden utan adozzon. Nem kerdezik hogy mibol is!?
62.
GigiBekali
2017.01.27., péntek [19:53]
V-am mai zis eu că judecătorii consideră că: "zăpăda-i neagră și cărbunele alb".
61.
schmidt richard
2017.01.27., péntek [19:48]
Ugye a sörön kivül más külfödi termék nincs?
60.
Nemivó
2017.01.27., péntek [19:46]
Kész a reklám, a hírverés megvolt, ezután bármilyen néven forgalmazhatják. Attól jobb már nem lesz a sör, de ha rosszabb, akkor saját magát úgy utasítja ki a csíki sörpiacról a gyártója, mint annak idején a hatóságok az USA-ból.
59.
Alupigus
2017.01.27., péntek [19:45]
Most,hogy megszüntetik a sörgyártást,akkor megint kezdődik a kis vízierőművek építése,patakok elterelése és az ezzel járó hercehurcák az ezt ellenzőkkel!
58.
makuly
2017.01.27., péntek [19:35]
Na eddig tartott a parasztvakitas. Szegenyebb lett a vilag egy "kezmuves" sorrel. A munkasokat sajnalom, a sort nem.
57.
csé
2017.01.27., péntek [19:33]
[Nem ütötte a mércét]
56.
....
2017.01.27., péntek [19:32]
Legyünk öszinték nekem üzletem van 100-eladot sörböl 50-ven bucegi 40-ven hejneken 8 más 2 csiki,most akkor miröl vitázunk pár embert lesszámitva senkinek se kellett.
55.
negyvenkilences
2017.01.27., péntek [19:30]
Semmi köze a felsoroltakhoz. Ez egy termékplágium, amire a világon mindenütt per a válasz. Egyfajta abibas ügy. Semmi köze az etnikai ügyekhez vagy a kormányhoz. Tetszett volna becsületes elnevezést adni a sörnek, ne félig lopottat. Most nem lenne téma a betiltás.
54.
Horváth Károly
2017.01.27., péntek [19:30]
Bojkottáld a heinekkent!
Magyar sört vagy bort vegyél! Kézműves vagy egyéb. Szemét bíróóóó!
53.
UNALMAS MAR
2017.01.27., péntek [19:10]
Unalmas,mar,hogy mindent betiltanak ami a helyit reklamozna...mindenfele mondvacsinalt okokkal... HOL VANNAK A JOGFELTO ALLANDOAN RINYALO AKTIVISTAK (LIBSI BAGAZS LEHET RINYALNI) Jogvedo alapitvanyok? Jogokert zokogok? SENKI sehol ... ????? Na most lassuk oket. Addig is a Heineken termeket, es termekcsaladjat az eletben nem iszom meg .
52.
negyvennyolcas
2017.01.27., péntek [19:02]
Kedves hozzászólók!

Azt szokták mondani: A fától nem látja az erdőt az az ember, aki csak az egy részét észleli az összefüggő egésznek. Az Igazi Csíki Sör csak egy része annak az átfogó támadássorozatnak, melyet a "vörös pestis" indított ellenünk. Nem vettük észre a magyar iskolák elleni sorozatos támadást, a megszüntetéseket, összevonásokat, magyar kezdő osztályok nullázását? Nem látjuk az előkészületeket a magyar vállalkozó réteg tönkretételére? Nyissuk ki a szemünket: mi indult el a székely falvakban az egykori "szisztematizálás" szellemében, és mit készítenek elő a "kommunizmus kísértetei!" Akik egy ilyen kormánnyal együttműködnek, azok a mi árulóink!
Jól írta egyik hozzászóló: Egységre és kiállásra van szükség egymásért!
51.
Bizakodo
2017.01.27., péntek [19:01]
Szerintem egyszeruen Lenard sornek kell atkeresztelni
50.
jozsi03
2017.01.27., péntek [18:44]
Ezeket csak a profit erdekli,ez jellemzo az osszes nyugati cegre.
49.
trabis
2017.01.27., péntek [18:44]
Ne heveskedj, Na! Nem egészen úgy működik, ahogy felvázoltad és Lénárd sem ér annyit nekünk, székelyeknek...... A sör neve lehetne: Simoni, az igazi sör!
48.
kolibris
2017.01.27., péntek [18:42]
A nagyokos Egy Pesti még azt sem tudja, hogy a politikum nem avatkozhat be az igazságügyi döntéshozatalba. Csak jártatja a száját. Joobb lenne , ha hallgatna, minthogy hülyeségekkel fertőzze a közhangulatot.
47.
jozsi03
2017.01.27., péntek [18:40]
Bojkottalni kell a heineken fogyasztasat.
46.
jozsi03
2017.01.27., péntek [18:37]
Csiki Sort iszom,heinekent pisalok !!!
45.
dodoka
2017.01.27., péntek [18:28]
Lénárdról és a Csiki Söröl érdemes elolvasni ezt a cikket:
http://mno.hu/gkozep/igazi-csiki-huncutsag-1353525
44.
Egy Pesti
2017.01.27., péntek [18:27]
Na , most hol az összetartozás , az UDMR ??? Lassan kényszerpályára helyezik az egész székelységet. Akad pár vállalkozó akiket meg kell akadályozni,hogy ne legyen ott munkaviszony létesítése. Nem veszitek észre hogy lassan eltűntek a fiatalok???- Adjatok egymásnak a kenyeretekből, de ne ugyanazt a szeletet egyétek. Töltsétek meg egymás poharát, de ne egy pohárból igyatok. Legyetek ...Ne egyétek meg egymást..... hozni kell ide Magyarban az IGAZIT !!!! Mi "Magyarok, mellettetek vagyunk!"
43.
NNAAA
2017.01.27., péntek [18:25]
Legyen a neve: Betiltott CSIKI sör Nagyon jó.Kovácsoljatok előnyt a lejáratásból.
42.
környezetvédő
2017.01.27., péntek [18:23]
A legundoritóbb dolog az a mód, ahogyan a cég megpróbálta a primitiv nacionalizmust a maga hasznára forditani. Ezeket az embereket nem érdekli se Székelyföld, se az itteni emberek, mert akkor például nem tették volna tönkre a természetet, őket egyszerűen a haszon érdekli!
41.
Na
2017.01.27., péntek [18:21]
Ne legyen már ilyen nyámnyila a székely! Ki kell üzni a heinekent a városból és oda költöztetni az igazi csíkisört! Be kell perelni, hogy nem csíki sört csinálnak, hanem német sz@rt! Nem kell megalázkodni! A véksőkig el kell menni, megalázni a heinekent és elűzni! Valami stratéviát kitalálni akár ideiglenesen is! Megszégyeniteni a heineketnt, megalázni és mindenel beperelni! Csúfot üznek a csíkiakból, a csíkisörből és a székelyt alázzák! Ne hagynuk! Tüntetést kell szervezni a vásárhelyi korrult bírók ellen!
40.
Lópikula
2017.01.27., péntek [18:19]
Nem igazán ittam Igazi Csíki Sört. A Ciuc sört pedig kijelenthetem utáltam is. Nem magáért a Csíki sörért, hanem a orrnehéz támadás miatt, de egyszerű a megoldás: bojkottálni kell a heineken termékeket. De tényleg. Nem kell vásárolni a gyártmányaikat és ha székelyföld szerte megcsappan az üzlet, akkor majd meglátják. Pereskedés, cigánykodás, jog, igazságszolgáltatás, mind mind orrnehéz találmány.
A heineken a következő termkeket gyártja, ezekből nem kell vásárolni s kész: heineken, neumarkt, bucegi, hatega, golden brau, ciuc, silva, gambtinus.
39.
környezetvédő
2017.01.27., péntek [18:18]
A székelyföldi patakok és völgyek mág megismerhették Lénárd "áldásos" tevékenységét, sajnos ezen a téren nem történt semmi előrelépés azóta sem, az ott hagyott mocskuk ma is ott van.
38.
miért
2017.01.27., péntek [18:08]
" A más recept szerint készülő Székely sör terméket egyébként nem érinti az ítélet, azt továbbra is gyárthatják ezen a néven, bár Lénárd szerint komoly gondot jelent, hogy azok is Igazi Csíki Sörös rekeszekbe kerültek."
http://mihir.ro/nem-lehet-tobbe-igazi-csiki-sort-gyartani
37.
Jac 01
2017.01.27., péntek [18:05]
A vak is latta hogyha lefordítjuk románra akkor van hasólóság . DE akkor miért kaptak meg az engedélyt a gyártásra? Azt gondoltak hogy a kicsi falucskába az a sörgyár úgysem marad fenn? Vagy úgy fordították románra , hogy '' igozi Chichisor'' :D Vicc ez az ország megadjak az engedély egy termek gyártására forgalmazására s akkor el akarjak törölni a föld felszínéről. Vagy a heineken motiválta egy kicsit a bírókat
36.
nane
2017.01.27., péntek [18:04]
Legyen a neve: Betiltott sör
35.
globalizacio
2017.01.27., péntek [18:04]
mindenki mocskolja romaniat ,pedig ehhez semmi koze .A heineken multinacionalis ceg s a torvenyeket a vad kapitalizmus az eu-s erdekek es a globalizacio hatarozza meg .Minden ami versenykepes helyi termek eltiporni .
34.
456
2017.01.27., péntek [18:03]
egesszen jo otlet, testverem:)
33.
123
2017.01.27., péntek [18:00]
Igazi Gobe Sor. Igy meg europa szerte is kiejthatobb neve lenne :)
32.
legyen igazi borbilötty
2017.01.27., péntek [17:59]
Hogy lehetett ember a borbolysört letiltani?? Azok tudtak valamit.
31.
Szentsimoni K. József
2017.01.27., péntek [17:58]
ALCSÍKI SÖR - legyen a neve!!!
Amíg az ítélet megérkezik addig védjék le az ALCSÍKI SÖRT és egy hibrid címkével jelenjen meg, majd az ALCSÍKI SÖRT is vesszük, de nem a Bere Ciuc-ot.

ALCSÍKI SÖR-t kérek
30.
karak
2017.01.27., péntek [17:53]
Miért fontos nekünk arab betükkel irni,mikor van saját irás jelünk.Ugyanezt a nevet Székelyróvásirással és le van tudva.
29.
Dreher
2017.01.27., péntek [17:51]
Túl drága sör volt, ahoz képest hogy helyben gyártották, csak lokálpatriotizmusból nem fogom megvenni, úgyhogy nekem mind1.
28.
kreonka
2017.01.27., péntek [17:38]
Nagyon egyszeru a megoldas. Maga a termek mar befutott, hogyha nev nelkul gyartanak csak ugyanabba az uvegbe meg cimkekkel az emberek akkor is megvennek.
Ezen a ponton a nev valtoztatas mar nem gond mivel van mar egy elkotelezett fogyasztoi csoport. Mostmar csak valami szekelyul agyafurt nevet kellene rarakni es azutan egy marketing kampanyt inditani amely osszekapcsolja a regi nevet az ujjal.
Az eredeti nevhasznalat elerte a celjat most ideje egy masikba kezdeni. Talan ebbe a 30 napba egy uj nev-kereso kampanyba kezdhetnenek ahol a fogyasztok javasolhatnak otleteket.
Semmi gond :)
27.
Inkvizicijo
2017.01.27., péntek [17:35]

Sakkor most jonnek es felkutatjak a kamramba az igazi csiki soros rekeszeket es uvegeket, es elviszik megsemisiteni? Csak ezt tudják a (...), epiteni semmit!

26.
magunkramaradtunk
2017.01.27., péntek [17:29]
Sokan mondotok sokfélét, lehet valamennyire igazatok is van, de lássátok be, név ide vagy oda, a román nyomorult bíróság úgy dönt, hogy semmibe veszi az európai unió által felsőfokon elfogadott terméknevet, akkor nem igazán hiszem úgy, hogy éppenséggel a tulajdonossal lenne a gond: EZ ROMÁNIA! Ez a tákolt nyomorult ország! Ez a semmi mihaszna kormány és társult talpnyalói rendszer! Na most hol vannak a mélyen tisztelt híres politikusainknak nevezett rablóink? Most miért nem szólnak fel, mint ahogy a kampány idő alatt a gyár és közössége felszólt érte? Most lehet kussban maradni, igaz? Utálom és már hányok ettől a ''minket pártoló és védő emberektől'', sőt az egész román kormánytól! Mert nekik nem az a lényeg, hogy haladj, élj, álmodj és tervezd meg, hanem a rombolás, a kizsákmányolás, vérszívó egy parazita népség! Amúgy meg heineken: eddig is semmitérő volt a terméked, ezután meg végképp a béka feneke alá süllyedtél!
25.
Csak a Csiki sor!
2017.01.27., péntek [17:25]
Remelem mas neven folytatjak majd!
R....mania.. szanalmas!
24.
Tenge lenge
2017.01.27., péntek [17:20]
Igazuk van! Meg kell semmisiteni az igazi csiki sort, holnap mar nekem is tervben van mert mar az utolso uveg a rekeszben es veszem a kovetkezot! :)))))
23.
Hern
2017.01.27., péntek [17:13]
Remélem lesz annyi eszük a tulajoknak is, hogy nevet változtatva megtartják az üzemüket és a sörüket. Nyári utam alkalmával be volt ütemezve, hogy kipróbálom.
22.
Mikro
2017.01.27., péntek [17:02]
Akkor ujra veszelybe kerultek a patakok, ha jol ertem mikrohidrocsentralas lenardnak megint penz kell....
21.
20.
2017.01.27., péntek [17:01]

Azt javasolnam,hogy az elkovetkezo idoben senki ne vasaroljon heineken termeket! (...)

20.
miért
2017.01.27., péntek [16:59]
Nem fogok Heineken termékeket inni.
19.
deer
2017.01.27., péntek [16:54]
[Nem ütötte a mércét]
18.
SzékelyLeány
2017.01.27., péntek [16:52]
Ez teljesen a tulaj hibája:
olyasmit csinált amibe tudta jól hogy bele fognak kapaszkodni a média felviszi a hírt hogy másolt ő azt állítja hogy nem, ezúton nem
nem kellett reklámra költenie, mert az már megvolt azzal hogy "párbajozott" a Heinekennel.
Eladta a termékét és az tiszta haszon két év alatt. Ha a gyárat bezárják akkor a használtan vett felszerelést tovább adja és uj vállalkozásba kezd, a 130 ember meg mehet ahová szeretne. Ha nem ezzel a névvel indította volna el a termékét, hanem mondjuk a műanyagpalackos verzión feltüntetett Székely sör név alatt, akkor a Heineken se tudott volna belekötni. Tiszta sor.
17.
rohaggyámeg!
2017.01.27., péntek [16:47]
Kérdezem én:
Miért kell megszüntetni mindent, és megsemmisíteni, ha csak a névvel volt bajuk?!

VALAKI TUDJA/SEJTI A VÁLASZT?
16.
hargitai fecskemadár
2017.01.27., péntek [16:45]
Név javalsatok:

Udvarhelyszéki
Csíkszéki
Gyergyószéki
Székelyföldi
HEJJ-TE-HEJJ

STB....!!!
15.
aztasmégse
2017.01.27., péntek [16:45]
Most kérdem én: Mi értelme az EUs lóf@sz bíróságoknak, s szabályozásoknak, s nem tudom miknek. Mindeki és minden hol azt csinál amit akar. Szarik bele a román bíróság az EU döntéseibe, lassan az EU amerikától függ, és sorolhatnám. Mindeki ott nyal be a másiknak ahol éri, h neki legyen igaza.

De azt észreveszi-e valaki is, hogy ami jó, azt szétcseszik azonnal, vagy megveszik! Rohadt kurva ország ez, jöhetne egy jó kis atomkatasztrófa!
14.
Tuborg
2017.01.27., péntek [16:45]
Ami történt, borítékolható volt. Minek kellett csíki sörként futtatni első perctől kezdve? Ha Székely sörként indították volna, a Heineken nem tudott volna mit tenni. Csak hát Lénárd a marketingjét a multival való Dávid és Góliátos harcra, a nemzeti érzés felkorbácsolására probálta építeni. Be is jött egy ideig, amíg a bíróság döntött. Ebből is ne próbáljunk etnikai ügyet csinálni. Kőkemény piaci versengésről van szó. Egy eset amelyből minden vállalkozónak okulnia kell, nem lehet idegen tollakkal ékeskedni.
13.
egysorsör
2017.01.27., péntek [16:43]
Mondtam hogy amihez Borboly hozzányúl az porrá válik. Amúgy a sörért kár, csak nem kellett volna kampánycélra használni.
12.
hargitai fecskemadár
2017.01.27., péntek [16:42]
Kedves nem tisztlet hejjnekem!!
Ettől még biztosan nem fogom venni a sörnek titulált hejjnekem-szemetet!!!
11.
sztyújárdész
2017.01.27., péntek [16:41]
Szerintem is át kell állni a székely megnevezésre. Az igazi csíki megnevezeést ugyan el kell tüntetni mindenhonnan- ez reklámveszteslég, de az embereket a gyárat és a sört így lehet megmenteni. s kész.
10.
nafene
2017.01.27., péntek [16:40]
[Nem ütötte a mércét]
9.
borivó.
2017.01.27., péntek [16:39]
Jó kérdés, jó ötlet! Tele vannak a lexikonok olyan szavakkal, amelyek helyettesíthetik a betiltott elnevezést. De mint említettem, a tulaj és mentor egy már létező termék népszerűségét próbálta kihasználni. Erre céloz elől az "Igazi" szócska is. Ő valószínűleg nem hitt abban, hogy ha más elnevezéssel dobja piacra a terméket, az életképes lehet. Pedig szerintem igenis az lett volna, az lenne. Sőt, jelen pillanatban messze jobban állna a cég minden szempontból. De az a balkáni furfang visszacsapott.
8.
miért
2017.01.27., péntek [16:33]
A Székely sör néven nem lehet gyártani?
7.
borivó.
2017.01.27., péntek [16:25]
@be:
Jól hangzik, persze, mint egy vicc.
Nem világos, hogy a "Csíki" szó miatt veszített? A "Csík" ugyanaz, vagyis még közelebb áll a "Ciuc"-hoz.
A baráti köreimben, munkahelyeimen már 2003-ban, 2007-ben is "Csíki sörnek" nevezték a "Ciuc sört", így kérték a pincértől, a csapostól, az üzletestől. Eleve vesztett versenyként indult, örvendetes, hogy még eddig is kitartott és sokan fogyaszthatták az Igazi Csíki Sört (én egyszer kóstoltam).
6.
chichisor
2017.01.27., péntek [16:21]

Kb. ilyen szinten all a birono a "chichisort", nem lehet osszekeverni a ciuc-al, (...)

5.
be
2017.01.27., péntek [16:20]
@bv:
Ez jó hangzik!
4.
be
2017.01.27., péntek [16:18]
Most kell összetartani és kiállni.
3.
bv
2017.01.27., péntek [16:18]
>Nevet kell valtoztatni pl. Csikbèli Sör ! Az igazi !
Ennyi !
2.
borivó.
2017.01.27., péntek [16:16]
Sajnálom, mint székely közösséget, mint székely terméket. Nem sajnálom a tulajdonost, a mentort, aki egy már jó ideje létező termék nyomsávján akart gyorsan sikert és pénzt. Ráfázott, hiszen száz százalékig ez a per tárgya. Ha Szentsimon Sör lett volna ugyanaz a termék, nem hiszem, hogy a Heineken bármit is tehetett volna, a duzzogáson és a versenyzésen kívül. Így azonban belekapaszkodott abba, amivel tudta, hogy győzhet. Legyen tanulság más vállalkozóknak is. Pedig van más is, amely így járhat, egy csokit tudok hirtelen említeni.
1.
Lazarus
2017.01.27., péntek [16:14]
A korrupt gazsagszolgaltatas ro-ban...........
Ciganyorszag.....................
Hozzászólások214