HIRDETÉS

Együtt játszott szülő és gyermek

Péter Beáta 2011. június 05., 17:58

A III. Székelyföldi Családok Napját tartották június 4-én a csíksomlyói Multifunkcionális Központban. A II. Székelyföld Napok keretében megszervezett esemény Hargita Megye Tanácsa, a Csíki Anyák Egyesülete, a dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Caritas – Családsegítő Szervezet segítségével jött létre.

A program délelőtt szentmisével kezdődött, amelyen Böjte Csaba ferences szerzetes a Jóisten áldását kérte a székely családokra, és összefogásra szólította fel a jelenlevőket, mert csak így lehet élhető jövőt teremteni a Kárpát-medencében. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint ezzel a rendezvénnyel olyan hagyományt tudtak teremteni, amely a székely családok találkozását, tapasztalatcseréjét segíti elő, hiszen – mint fogalmazott – egyes problémák nem is tűnnek olyan nagynak, miután lehetőségünk van megosztani azokat hasonló élethelyzetben levő társainkkal.

A délelőtt folyamán különböző tematikus sátrakba látogathattak el az érdeklődők. A Csíki Anyák Egyesületének irányításával a Kaptár sátorban az anyaságról, családról, gyereknevelésről kérdezhettek, beszélgethettek. A Dr. Bubó sátorban család- és gyermekorvosok várták a problémákkal, esetleg betegséggel küszködő gyerekek családját. A Micimackó és barátai sátorban Kelemen Zsófia gyógytornásztól, Márton Réka és Váta Emese logopédusoktól lehetett kérdezni. A Garfield sátorban Kalóz János György pszichológus, drogprevenciós szakember adott tanácsokat, a Vuk sátorban pedig Csiszer Csaba irányításával az elsősegélynyújtást gyakorolhatták a résztvevők. A Szent István-ház gyerekei néptáncelőadást mutattak be.

A harmadik alkalommal megszervezett Székelyföldi Családok Napjára ellátogató közel háromszáz gyerek, szülő, nagyszülő a közös családi kiruccanásnak és a sok színes programnak köszönhetően igazán jól érezhette magát. Az egész napos programsorozatot a közös bográcsozás után csupán a délutáni eső állította le kicsit, ám nem sokáig, mert a tevékenységek az épületben folytatódtak. A családok közös társasjátékokon, vetélkedőkön vehettek részt, ismét népszerű volt az arcfestés, ugyanakkor a szervezők különdíjakban részesítették a részt vevő öt gyerekes, legnépesebb családot, a nyolc hónapos legfiatalabb résztvevőt, a legidősebb anyukát, valamint két olyan anyukát, akik külön erre az eseményre hagyományos süteményeket – diós-mákos kockát és tehéntúrós lepényt – sütöttek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS