Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kilakoltattak egy családot Székelyudvarhelyen

Bálint Kinga Katalin 2012. augusztus 14., 13:34 utolsó módosítás: 2012. augusztus 15., 14:55

Utcára került egy székelyudvarhelyi négytagú család kedden délelőtt. Az ügy hátterében egy 2006-os kölcsönadási szerződés húzódik, amelyet a családapa kötött egy meg nem nevezett személlyel, ám ismeretlen körülmények között ebből az okiratból a következő két év alatt Kuvar utcai lakásuk adásvételi szerződése lett.

 

Az esetről az Udvarhelyi Híradó néhány hete már beszámolt: a tulajdonos házaspár hat éve lakásfelújítási munkálatokra kért kölcsön 2000 lejt P. B.-től, aki a családapa iskolatársa volt, ezért bíztak meg benne. A szóban forgó személlyel zsebszerződést kötöttek, és meg is kapták a pénzt. Egy évvel később kezdődtek a bonyodalmak, amikor a családnak szembesülnie kellett a ténnyel, hogy aláírásuk a tulajdonukat képező lakás adásvételi szerződésére is felkerült, amelyet egy általuk sosem látott közjegyző, M. J. hitelesített.

Azóta a garzonlakás papíron már háromszor cserélt tulajdonost, egyikük még banki kölcsönt is fel akart venni az ingatlanra, ám a kifosztott család nem engedte be a kiküldött ingatlanbecsüst. Közben pedig az érintett család pert indított a szerződést készítő M. J. közjegyző ellen, nem törődve azon fenyegetésekkel sem, miszerint a lakást elsőként átvevő személyek akár el is tűntethetik a gyerekeket. Bár egy grafológiai vizsgálat igazolta, hogy a házaspár aláírásait meghamisították a szerződéshez, a család szomorú jogi harca a Marosvásárhelyi Táblabíróságon eldőlt: végleg elveszítették lakásukat, ugyanis nem volt már pénzük megfellebbezni a döntést.

Az utolsó híradások óta azonban komoly fordulatot vett az ügy: a kisemmizett családot kedden délelőtt kilakoltatták. Mint elmondták, már kaptak felszólítást, hogy költözniük kell, előbb augusztus elejéig, majd folyó hó tizenharmadikáig adva haladékot otthonuk elhagyására. Kedden délelőtt pedig 9 óra 10 perckor megjelentek a végrehajtók és kiürítették az elveszített lakást.

„Fogalmunk sincs, hogy juthattunk idáig, sem arról, hogy hol töltjük a ma éjszakát. Kerestünk és találtunk új albérletet, ám a tulajdonos előre kéri a lakbért, 160 eurót, plusz a bútorok szállítási költségeit. Ezen kívül azt is elmondta, hogy a lakásban most másvalaki él, csak néhány nap múlva költözhetnénk be” – mondta el a kétségbeesett családanya, K. Ilona.

Bútoraiknak egyelőre sikerült helyet találni egyik szomszédjuk garázsában, ám a négytagú családnak még nincs éjszakai szállása. Ha valaki úgy érzi, segíteni tudna a bajba jutott családon, az édesanya telefonszámát az Udvarhelyi Híradó titkárságán – mely elérhető a 0266–218361-es telefonszámon – megtudhatja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
81 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS