Tökéletesíteni a termékpalettát Triplast-módra Pr-cikk

Tökéletesíteni a termékpalettát Triplast-módra

Kerekes Botond Géza több mint két évtizede vezeti a Triplastot

Fotó: Triplast

Az ezredforduló környékén Marosvásárhelyen három fiatal összedugta a fejét, és gondolt egy merészet: mivel a háztartások egyre több hulladékot halmoztak fel, ezért önerőből műanyag szemeteskukák gyártásába fogtak. Ez a lépés pedig megalapozta a cég stabilitását, amely az évek múlásával a szennyvízelvezetők, a fedlapok és a tartályok gyártásába is belefogott – tette mindezt fenntarthatóan és tudatosan, amely immár országos szintű elismertséget eredményezett számára. A Triplast egyik alapító-tulajdonosának, Kerekes Botond Gézának a szemszögéből ismerhetjük meg a cég bő két évtizedes történetét.

Székelyhon

2024. június 17., 10:002024. június 17., 10:00

Szemeteskuka-gyártásra alapozott cégbejegyzés

„A kolozsvári közgazdasági egyetem elvégzése után hazaköltöztem, és miután több cégnél is megfordultam, azon törtem a fejem, hogy valahogy csak jó lenne, ha saját vállalkozásba kezdenék” – emlékezett vissza a kezdetekre Kerekes Botond Géza, aki ekkor már ismerte Ugran Claudiut és Fikó Istvánt, akikkel közösen eldöntötte, hogy céget fog alapítani. Így történt tehát, hogy a Triplast műanyag szemetesládák gyártásába kezdett.

Megalapozott döntés volt ez, hiszen 2002-től Romániában is kötelezővé tették a szelektív hulladékgyűjtést, a normáknak megfelelő kukák gyártásával és forgalmazásával pedig helyzeti előnyük volt a konkurenciával szemben.

„Ez nem volt egy szűz piac, viszont akkor még kiépülőben volt. Nagyon sokan viszont importálták ezeket a kukákat, ugyanakkor mivel Románia akkor még nem volt európai uniós tagország, ezért előnyünk volt a külföldiekkel szemben” – magyarázta a Triplast vezetője, így gyorsan, 2-3 év leforgása alatt betörtek a hazai piacra.

Galéria

Lelkiismeretes és precíz munka folyik a marosvásárhelyi termelőegységben

Fotó: Triplast

A fennmaradás kulcsa

Miután egyre többen kezdték vásárolni a Triplast gyártotta termékeket, a tulajdonosok tudatosan visszaforgatták a nyereséget a cégbe.

Idézet
Az első három évben konkrétan minden pluszt a cégbe fektettünk, csak annyit tettünk félre magunknak, amennyi a megélhetéshez szükséges volt. Ezzel párhuzamosan géppark­felújításra is pályáztunk, így a termékpalettánk is folyamatosan bővült”

– magyarázta Kerekes Botond Géza, akik EU-s támogatással belefogtak a csatorna- és vízhálózatok gyártásába is. Az elmúlt több mint két évtizedben a Triplastot is érintették válságok, de a több lábon állásnak hála, ezeket rendre, mondhatni könnyen átvészelték. „A gazdasági világválság idején még fiatal cég voltunk, így annyira nem éreztük meg annak negatív hatását.

Idézet
2015-ben értünk fel a csúcsra – ekkora volt a legnagyobb árbevételünk és alkalmazottszámunk –, ezt viszont stagnálás, sőt visszaesés követte. Rövid átszervezések után aztán sikerült visszatérni a jó útra, 2018 óta pedig ismét felfelé ível a pályánk”

– magyarázta az elmúlt évek történéseit a marosvásárhelyi vállalkozás alapítója. A vállalkozói évek során Kerekes Botond Géza megtanulta, hogy egyszerre több lábon kell állni: egy krízis során ha bármelyik iparágban visszaesés tapasztalható, akkor a többi biztosítani fogja a fennmaradást.

Galéria

A Triplast a dekoratív virágcserepek gyártásának világában is megvetette lábát

Fotó: Triplast

Tökéletesíteni kell, és nem az újat feltalálni

A Triplast filozófiája nemcsak az innovációban, hanem a termékek fejlesztésében és tökéletesítésében rejlik. „A célunk nem az, hogy feltaláljuk a spanyolviaszt: mi a termékek fejlesztésén és optimalizálásán dolgozunk azért, hogy azokat minél költségkímélőbben és jobb minőségben tudjuk szállítani partnereinknek” – avatott be a vállalkozás fő irányvonalába Kerekes Botond Géza.

A Triplast igazgatója szerint nem minden cég hivatott arra, hogy saját maga alakítsa ki a terméket a piacra, inkább a piac által felállított elvárásokra kell jól reagálni.

„Mi ezt megtanultuk az elmúlt években, ennek fényében újítunk, alkalmazkodunk, fejlődünk és figyeljük a nyugat-európai irányokat” – mondta el a vállalkozó, aki nyíltan vallja, hogy ők nem az úttörői, hanem a trendkövetői szerepet töltik be a piacon. „Cégünk erőssége, amely egyben a mottónk is az, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodunk a piac és a környezet igényeihez, kihasználva minden lehetőséget a termelés és a kereskedelem területén” – tette hozzá a marosvásárhelyi üzletember.

Termékek és hitvallás

A beszélgetés során arra is fény derült, hogy a Triplast volt az első helyi cég, amelyik a rotációs öntést mint gyártási technológiát alkalmazta.

Idézet
Az elmúlt több mint húszévnyi tapasztalat és hozzáértés felismerhető most már minden általunk gyártott terméken”

– ismertette az alapító, aki szerint a gyártásban használt gépek adottságainak teljes kiaknázásával és a megfelelő alapanyagok felhasználásával a lehető legjobb árucikkeket hozzák létre a megrendelőknek. „Mivel dinamikusan felépített szervezet vagyunk egy széles termékpalettával, ezért az ügyfeleink számára mindig a legprofibb megoldásokat kell hogy kínáljuk.

Idézet
A szakemberek és mérnökök a konzultációk során az optimális és költséghatékony megvalósításban gondolkodnak, amely a vásárló igényeit teljes mértékben kielégítik”

– ismertette a Triplast hitvallását Kerekes Botond Géza. Talán ezen hozzáállásnak köszönhető az is, hogy mind a mai napig meghatározó szereplői a hazai piacnak.

Galéria

Műanyag termékek széles skáláját gyártják a Maros megyei üzemben

Fotó: Triplast

A Triplast-csapat

„2002-ben alapítótársaimmal együtt vágtunk bele a munkába, majd szépen folyamatosan elkezdtük építeni a csapatot. A gépek mellé először mérnököket és tervezőket alkalmaztunk, majd jöttek a munkások is. Az alapcsapat már akkor kialakult, majd fokozatosan bővültünk mind számbelileg, mind minőségileg” – ecsetelte a csapat felépítését Kerekes Botond Géza, akik 2010-ben már 50-en dolgoztak a cégnél.

Véleménye szerint azért jó náluk dolgozni, mivel itt minden egyén egy-egy fontos láncszeme a gépezetnek, akik kölcsönösen tisztelik és megbecsülik egymást.

„Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy van olyan alkalmazottunk, aki már az alapítás éve óta nálunk dolgozik, de nagyon sokan már 10–15 éve csapatunkat erősítik” – mondta büszkén a Triplast vezetője. Emellett azt is megtudtuk, hogy a csapattagok a következetes építkezést, az állandó fejlesztéseket és a modern technológiai vívmányokat is értékelik a marosvásárhelyi vállalkozásban.

Idézet
Rájöttünk, hogy vezető nélkül nincs munkás, de munkás nélkül mit sem ér a vezető. Ennek fényében a cégnél egyenlő partnerként kezelünk mindenkit, hiszen ugyanolyan értékes mindannyiunk munkája”

– állítja a marosvásárhelyi társaság irányítója, aki mint cégvezető barátként tekint az alkalmazottakra, mivel tapasztalatai szerint csak így lehet egy összetartó, felkészült csapatot kialakítani.

Jövőkép

A Triplastnál rövid és középtávra is léteznek tervek a jövőre nézve, hiszen ha mindenki becsülettel végzi a munkáját, akkor hosszú távon meghatározó szereplői lehetnek a gazdasági életnek. „Nem tervezünk hosszú (azaz 10 évvel hosszabb) időre, de folyamatosan arra törekszünk, hogy megfeleljünk a jövőbeli piacnak. Amennyiben követjük a változásokat, úgy a jövőnkkel sem lehet gond” – fogalmazott végszóként tömören, de lényegre törően a Triplast alapító ügyvezetője.

Az itt olvasható tartalom először az „Akiket az idő igazol” 2023-as kiadványában jelent meg.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. június 17., hétfő

Bennégett egy személy a melléképületben Székelyvarságon

Bennégett egy férfi egy kigyulladt melléképületben Székelyvarságon a hétfőn reggel – tájékoztat közleményében a Hargita megyei tűzoltóság.

Bennégett egy személy a melléképületben Székelyvarságon
2024. június 17., hétfő

Ma kezdődik a rendőrség országos ellenőrzési akciója az utakon

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket.

Ma kezdődik a rendőrség országos ellenőrzési akciója az utakon
2024. június 17., hétfő

Családiasabb lesz a Székely Vágta tizenharmadik kiadása

Lovasbirkózás, agárfuttatás, lovasíjászat, hadi bemutató – alig egy hét van hátra a Nemzeti Vágta előfutamaként szolgáló Székely Vágtáig, amelynek gazdag programja és több újdonsága is lesz az idén, érdemes bejegyezni a naptárba.

Családiasabb lesz a Székely Vágta tizenharmadik kiadása
2024. június 16., vasárnap

Szinte összejött a 20 fokos különbség Csíkszeredában

Közzétette vasárnap este a napközben mért legmagasabb hőmérsékleti értékeket az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nézzük csak!

Szinte összejött a 20 fokos különbség Csíkszeredában
2024. június 16., vasárnap

Lehet ennél szebben szurkolni? Bemutatták Magyarország szépeit – fotók

A Miss World Hungary szépségverseny közönségtalálkozóját tartották vasárnap a budapesti Hősök terén. A tizenhat versenyző a labdarúgó-Eb-hez kapcsolódva tartott bemutatót.

Lehet ennél szebben szurkolni? Bemutatták Magyarország szépeit – fotók
2024. június 16., vasárnap

Berobbanó a nyár a jövő heti előrejelzésben – a csúcsértékekre figyeljünk

Alapvetően napos, száraz idő lesz jellemző a jövő hét folyamán, sok napsütéssel, a hét második felében 30 Celsius-fok feletti hőséggel.

Berobbanó a nyár a jövő heti előrejelzésben – a csúcsértékekre figyeljünk
2024. június 16., vasárnap

A város magához ölelte ezt a színházat

Messziről érkezett egykori kollégákkal, barátokkal, a színházát szerető és támogató helyi közönséggel ünnepelve tartotta meg évadzáró gálaműsorát a Csíki Játékszín társulata, amely a teátrum fennállásának huszonöt éves évfordulója égisze jegyében zajlott.

A város magához ölelte ezt a színházat
A város magához ölelte ezt a színházat
2024. június 16., vasárnap

A város magához ölelte ezt a színházat

2024. június 16., vasárnap

Vissza kellett fordulniuk a határról kiskorúval, tanácsok, hogy ne járjunk így

Csak az elmúlt hónapban körülbelül 150 kiskorút kellett visszafordítaniuk a határról, mert az őket kísérő felnőttek nem tudták bemutatni a törvény által előírt dokumentumokat. Ezekre a papírokra lett volna szükség.

Vissza kellett fordulniuk a határról kiskorúval, tanácsok, hogy ne járjunk így
2024. június 16., vasárnap

Hétfőn kezdődik az érettségi

Hétfőn kezdődik a nyári érettségi, amelyre idén több mint 134 ezren iratkoztak be.

Hétfőn kezdődik az érettségi
Hétfőn kezdődik az érettségi
2024. június 16., vasárnap

Hétfőn kezdődik az érettségi

2024. június 16., vasárnap

Nagyon gyakorivá váltak az avar- és erdőtüzek Romániában, a helyzet pedig fokozódni fog

A klímaváltozás miatt egyre veszélyeztetettebb területté válik Románia az erdőtüzek szempontjából, a székelyföldi erdészetek pedig igyekeznek felkészülni a vészhelyzetre. Ezért is szerveztek konferenciával egybekötött műhelymunkákat Udvarhelyszéken.

Nagyon gyakorivá váltak az avar- és erdőtüzek Romániában, a helyzet pedig fokozódni fog
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!