Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Nagy a választék és jó áron kínálják a zöldségeket, gyümölcsöket a marosvásárhelyi piacon

Simon Virág 2018. július 12., 16:44
HIRDETÉS

Szín- és illatkavalkád fogadja a napi piacokra betérőket, s ha máskor nem, hétvégén mindenképp érdemes legalább egyszer felkeresni a marosvásárhelyi napi piacokat.

Fotó: Haáz Vince

Mi csütörtökön a  Cuza Voda utcai nagypiacon voltunk nézelődni, beszélgetni, vásárolni. A kora tavaszi nagy melegek, s az azt követő esős időjárás nem befolyásolta negatívan a veteményeket és a gyümölcsérést sem, így

a marosvásárhelyi napi piacokon nagy a felhozatal és jó áron kínálják a zöldségeket, gyümölcsöket.

HIRDETÉS

Minden, ami zöldség

Szép és ép a murok és a petrezselyem az árusok asztalán, tíz-tizenöt lejből már lehet egy jó zöldséglevest főzni, amiből nem hiányzik a zeller és egy pici karalábé sem. A murok kötése 2-2,5 lej, a petrezselyemé valamivel több, egy zellert 2 lejért lehet hazavinni, a karalábét ugyanannyiért. Aki vinettát szeretne reggelire vagy vacsorára, az két jókora darabért 5-6 lejt kell, hogy fizessen, a zsenge cukkini ennél olcsóbb. De vannak tökfőzelékre alkalmas nagyobb darabok is, ezekért sem kell öt lejnél többet adni. Az újkrumpli kilója 2-2,5 lej, a hagyma kötése 2,5 lej, a karfiol kilójáért  5-6 lejt kérnek. Több asztalnál volt nagyon szép friss cékla, 3 lejért kilogrammja, s aki zsenge paszulyból szeretne leves főzni az 12 lejért vehet egy litert. Zöldpaszuly is van kétféle, a kerek és a lapos is egy árban, 6-7 lejért. Csütörtökön inkább salátának való uborkát láttunk vagy kovászolni valót, 2 lejt kértek kilójáért. A paradicsom 5-7 lej volt, attól függően, hogy mekkora volt és honnan származott. Mindeniket hazainak reklámozták. Aki szereti a csemege kukoricát az most kedvére válogathat a piacon ebből is, vannak kisebbek 50 baniért, nagyok és szépen 1,5 lejért. 

Fotó: Haáz Vince

Áfonya és dinnye

Két helyen kínáltak csütörtökön a nagy piacon friss áfonyát. Mindkét helyen 12 lejért adták kilogrammját, de alkudni is lehetett (és kell) így 11 lejért haza lehetett vinni.

Málna csak dobozokban volt, fél kilónként 8 lejért, kóstolónak jó, de eltenni már sokba kerül. A piac hátsó felében minden elkerített helyen dinnyehalmok és árusok várták a vásárlókat.

A görögdinnye kilogrammja 2 lej volt, a sárga dinnye ára 3-4 lej kilója között váltakozott, attól függően, hogy milyen fajta volt és pont jó volt vagy épp túlérett. Az általunk megkérdezett árus azt mondta jó az idei dinnyetermés, de sok külföldi szerződésük is van, így nem hiszi, hogy idén csökkenni fognak az árak.  Azt is elmondta, hogy  görögdinnyét helyben megvágják, ha ez a vásárló kérése, de ezt, higiéniai okok miatt már nem mindenki igényli.

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Gecse Noémi
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS