Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
13 958
+23
Maros megye
39 624
+64
Kovászna megye
13 012
+24
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 12. 07.
Összes eset
1 788 260
+1421
Elhunytak
57 260
+107
Gyógyultak
1 705 896
+2612
Járványhelyzet számokban

Múlt, jelen, jövő. Mozgásban tart (4.) (x)

Székelyhon 2021. november 24., 13:13

Az IMPAR-ról szóló cikksorozatunk utolsó fejezetéhez érkeztünk, ahol a kedves olvasók betekintést nyerhetnek a székelyudvarhelyi cég logisztikai folyamataiba, valamint megismerkedhetnek egy széles körű tapasztalattal rendelkező humánerőforrás-igazgatóval, aki immár több mint huszonöt éve az IMPAR kötelékében tevékenykedik. És igen, természetesen őket is kifaggattuk arról, hogy miért is jó az IMPAR-nál dolgozni.

Múlt, jelen, jövő. Mozgásban tart (4.) (x)
galéria
Bak Ferenc Fotó: Beliczay László

Léteznek olyan munkakörök, amelyeket csak akkor vesznek észre az emberek, ha valami nem jól működik. Erre tökéletes példa a logisztikus munkája is, éppen ezért Bak Ferencnek az az igazi elismerés, ha az ő nevét nem emlegetik a hétköznapokban.

– Székelyhon: Mit jelent a logisztika az IMPAR-nál?

– Bak Ferenc: Azt, hogy mit csinál egy logisztikus, nem lehet két mondatban elmagyarázni, már csak azért sem, mert minden cégnél mást jelent. Nálunk, az IMPAR-nál a logisztikai ágazat feladata az áru megfelelő minőségben, időben és optimális költségen való eljuttatása a kliensnek. Ha ez megtörténik, akkor azt jelenti, hogy jól végezzük a munkánkat.

– Székelyhon: Hogyan került a céghez, és mik a pontos feladatai?

– Bak Ferenc: Az IMPAR nagy kihívás volt az életemben. Több mint 3 éve vagyok itt, építőmérnöki végzettségem van, ezelőtt pedig 8 évig dolgoztam egy udvarhelyi építkezési vállalatnál mint építésvezető. Tapasztalat nélkül indultam neki ennek a pályának, de éppen ezért volt annyira érdekes, mert szeretem a kihívásokat és a pörgést. Itt egy nagy létszámú csapatot kell irányítanom, amelynek tagjai egységként kell együttműködjenek – a teljesség igénye nélkül a szállításszervező, a raktáros, a bevételező, a címkéző, a számlázó és a sofőr munkáját kell összehangolnom úgy, hogy minden gördülékenyen menjen. Belépésemkor egy összeforrott csapattal és jó munkaszervezéssel találkoztam, ahol már csak finomhangolásra volt szükség. A feladatok teljesítésében segítségünkre vannak a cégnél működő szoftverek, amelyeket ugyanúgy, mint a tevékenységünket működtető folyamatainkat, folyamatosan korszerűsítenünk kell ahhoz, hogy hatékonyságunkat szinten tudjuk tartani. Jelenleg 32 kisebb-nagyobb ilyen fejlesztési projekten dolgozunk.

– Székelyhon: A logisztikai szolgáltatás biztosítása milyen pontokon keresztül, milyen módon történik?

– Bak Ferenc: Ezek a folyamatok magukba foglalják a teljes körű szállításszervezést, valamint a raktározási tevékenységet. A szállítást a saját flottánkon túl szerződéses partnereken keresztül valósítjuk meg, a szállítással kapcsolatos tevékenységünk Románián túl az Európai Unió számos országára és a Moldovai Köztársaságra is kiterjed. A termékeket közel 12 000 négyzetméteren tároljuk, különböző nyitott és zárt felületeken, raktározási szoftver (WMS) használata mellett. Mivel az általunk forgalmazott termékeket zömében importáljuk, nagyon sok esetben szükséges ezek megszemélyesítése és előkészítése a helyi szabványoknak megfelelően, valamint a termékek újracsomagolása a kliensek egyéni elvárásai szerint. Klientúránk cégnagyság szerint igen széles körű, esetenként van olyan, hogy egyetlen darab terméket szállítunk, máskor egész teherautónyi árut fuvarozunk partnereinknek. Mi az IMPAR-nál több mint 11 000 féle autós terméket forgalmazunk, a legkisebb, 1 cm átmérőjű égőtől egészen az akár 2–3 méteres átmérőjű, több mázsás gumiabroncsig. Ezeknek nemcsak a raktározása sajátságos, hanem a szállításuk megszervezése is kihívást jelent.

– Székelyhon: Mit tudna elmondani a kiszállítások dinamikájáról és kiszámíthatóságáról?

– Bak Ferenc: Nagy általánosságban beszélve elég gyakori, hogy akár a viszonteladó partnereink, akár a végfogyasztók az utolsó pillanatban rendelik meg a szükséges árucikkeket, és azt várják el, hogy azonnal ott teremjen az ajtóban a mosolygó futár a tökéletes állapotú termékkel. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy javítsunk a kiszállítási idő csökkentésén és a kliensek informálásán a megrendelés státuszát illetően, viszont az országos infrastruktúrát nézve az órára pontos betartható ígéretnek még sok hátráltató elemével szembesülünk. Ennek ellenére vannak olyan kliensek – és itt főleg a nagy logisztikai központokra gondolok –, ahová konkrét időpontra kell érkezzen a sofőr. A bevezetett és folyamatos fejlesztés alatt álló szoftverek segítik munkánkat, de a raktározási-szállítási tevékenység alapját és folytonosságát a logisztikában dolgozó munkatársaink biztosítják.

– Székelyhon: Néhány érdekes számadattal tudná szemléltetni az IMPAR logisztikai tevékenységét?

– Bak Ferenc: Természetesen. Éves szinten kétszer annyi megrendelőnk van, mint Székelyudvarhely lakossága, az autóink egy év alatt annyi kilométert tesznek meg, hogy 60 alkalommal is megkerülhetnék a Földet, az áruk súlya pedig meghaladja 1500 afrikai elefántét. Úgy vélem, hogy ezek az adatok is bizonyítják az IMPAR nagyságát és azt, hogy mennyire jelentős tényezők vagyunk az ország autós termékeinek piacán.

– Székelyhon: Végezetül elmondaná, hogy miért jó az IMPAR-nál dolgozni?

– Bak Ferenc: Mert mindig lehet egy folyamatot gyorsabban, jobban, pontosabban véghez vinni, és mindezek koordinálása olyan kihívás, amire mindig is vágytam. A mai naptól számítva hat évig lenne még tennivalóm, ha az ötletekkel és fejlesztési tervekkel itt megállnék. De nem akarok, továbbra is mozgásban szeretnék maradni az IMPAR-ral.

***

Verestóy Enikő Fotó: Beliczay László

A humánerőforrás-igazgató ismérve az, hogy tisztában van mind a felső vezetés, mind a munkavállalók gondolataival és véleményével. Egy igazán ügyes HR-es pedig olyan jól tud közvetíteni a két fél között, hogy mindannyian elégedettek lesznek. Verestóy Enikő pont ilyen széles körű tapasztalatokkal és kvalitásokkal rendelkezik, amit már hosszú évek óta kamatoztat az IMPAR-nál.

– Székelyhon: Mióta képezi életének szerves részét az IMPAR?

– Verestóy Enikő: Még a vállalkozás kezdeti időszakában kerültem az IMPAR-hoz. Annak idején a színművészeti pályán indultam el, aztán Temesvárról visszakerülve Udvarhelyre pont időben talált meg az akkori IMPAR-os munkalehetőség. Több mint 25 év távlatából mondhatom, hogy éles, de meghatározó váltás volt ez a karrieremben. Akkor még a csak helyi szinten tevékenykedő IMPAR-nál adminisztrációs munkakörben kezdtem, majd később – együtt fejlődve a céggel – fókuszba került a HR-tevékenység. Mivel megéltem a cégen belüli fejlődési folyamatokat, ezért ismertem a cég filozófiáját: mindig tudtam, mikor és milyen képességekkel rendelkező személy szükséges egy adott munkaterületre, milyen csapatba kell beilleszkedjen, milyen személyiséggel/temperamentummal rendelkező középvezetővel kell dolgozzon, milyen a kompatibilitás, van-e összeférhetetlenség stb.. Ennek jegyében választottam ki és választom ki a mai napig a munkatársainkat.

– Székelyhon: Miben változott az idők folyamán a munkaállomány megszerzése, megtartása? Miben más ma, mint a cég kezdeti éveiben?

– Verestóy Enikő: Nagyon sok minden változott az elmúlt években, elsősorban a munkavállalók elvárásai miatt. A ’90-es évek végén, a 2000-es évek elején még minden munkavállaló a stabilitást, az anyagi biztonságot, a tőkeerős munkáltatót kereste, amely hosszú távon biztosítja a megélhetést, a stabil munkahelyet, és tudatában volt a kitartó, felelősségteljes munkavégzés alapkövetelményeinek. Ma már a többségében „Z” generációs fiatal nem így gondolkodik: prioritásaik között jelenleg sokkal meghatározóbb a gyors szakmai előmenetel, a kiemelt anyagi elismerés és a rugalmasság a munkaidőben, figyelmen kívül hagyva, hogy mindezt esetlegesen eredményeivel megalapozta volna. Az IMPAR-on belül mi ezt próbáljuk egyensúlyban tartani, munkaközösségünk alapját pedig a stabil, lojális munkatársak képezik, akiktől szakmát, munkamorált és legfőképpen alázatot és kitartást lehet tanulni. Szükség van és számítunk ugyanakkor azon pályakezdőkre, akiknek ezekhez hasonló az értékrendjük, így a tudást és tapasztalatot át tudjuk adni a folytonosság és a jövő biztosításáért.

– Székelyhon: Milyen jellegű tevékenységekkel járul hozzá a csapat összefogásához?

– Verestóy Enikő: Már a kezdeti időszaktól fogva kialakult az IMPAR-on belül egy jó, családias összetartás, és ezt az évek alatt sosem engedtük el. Még akkor sem, amikor a cég humán­állománya több mint 250 fő volt, és az ország minden régiójában voltak munkapontjaink és alkalmazottjaink. Ebben nem kis szerepet játszott az, hogy a cégvezetés nagy hangsúlyt fektetett a képzésekre, a csapatépítőkre és egyéb céges ünnepi rendezvényekre, az alkalmazottakon túl a családtagokra is figyelve. Az ilyen ünnepi rendezvények alkalmával elmosódnak a szervezeten belüli hierarchiák, erősödik a csapatszellem, a közösségi összetartozás és az egység érzését adja, ahová mindannyiunknak jó tartozni. Ezt nemrég a cég 30. születésnapjára szervezett családi nap is bizonyította, ahol több mint 270 személy vett részt kicsiktől a nagyokig. Felemelő érzés volt együtt látni a családokat az ország minden szegletéből – igazi ünnepi pillanat volt ez mind a tulajdonosoknak, mind a cég alkalmazottainak.

– Székelyhon: És hogy állnak cégen belül a képzésekkel, fejlesztésekkel?

– Verestóy Enikő: A képzések előtt felmérjük az éppen aktuális humán­állomány képzési szükségleteit, majd hozzárendeljük az oktatási terveket, végül pedig elismert trénereket kérünk fel a képzések megtartására. Továbbá nálunk elvárás a munkatársaktól, hogy mindenki a saját területén önfejlesztést is végezzen. De visszatérve az előző kérdéshez, hogy mi is a HR-es szerepe: összességében talán az a legfontosabb, hogy elégedettek legyenek az asztal mindkét felén ülők. Továbbra is azt vallom, hogy egy HR-esnek összekötő szerepe kell legyen a cégen belül. Ő egy híd, amely összekapcsolja a különböző szinten dolgozó embereket, meghallja és közvetíti a legkisebbek hangját is a vezetők felé, illetve fordítva, eljuttatja és kommunikálja a vezetők útmutatásait a beosztottak irányába.

– Székelyhon: Van-e és mekkora a fluktuáció egy 100 fős cégnél?

– Verestóy Enikő: Igen, van fluktuáció. Ez egy természetes folyamat a cég életében, ez biztosítja az egészséges vérkeringést. Van, akit megfelelőbb, új lehetőségek találnak meg, van, aki külföldön kívánja folytatni tevékenységét, és olyan is akad, akit magunk kérünk fel a távozásra, ha nem látjuk a megfelelő hozzáállást vagy az elvárt fejlődési tendenciát és hajlandóságot. Az IMPAR-nál azon személyek tudnak hosszú távon és sikeresen dolgozni, akik képesek azonosulni a szabályokkal, a folyamatokkal, valamint ügyfélcentrikus profilunkkal. Amennyiben nem azonos vezérlő értékek mentén történnek a dolgozóink erőfeszítései, úgy az a teljesítményre és eredményességre is hatással lehet, közép- vagy hosszú távon pedig az ügyfélelégedettségre és a versenyképességre is. Egy júniusban történt cégen belüli felmérésünk eredménye szerint a fluktuáció a cégünk nagyságának megfelelő keretek között mozog, úgyhogy semmilyen irányba nem lógunk ki a sorból.

– Székelyhon: Mennyire tartja az IMPAR-t vonzó munkahelynek?

– Verestóy Enikő: Határozottan vonzó munkahelynek tartom – feszes, de korrekt munkahelynek. Mindig el szoktam mondani a toborzások, interjúk alatt, hogy ha valaki csak egy munkahelyet akar magának, az ne jöjjön az
IMPAR-hoz. Itt nem dolgozgatni kell, itt mindennap megújulásra és proaktivitásra van szükség. Szeretnünk kell azt a munkát, amit végzünk, mert akkor mindennap lelkesedünk és kihívást találunk benne. Mi minden esetben lehetőséget adunk azoknak, akik cégen belül szeretnének karriert építeni – a jelenlegi középvezetői állományunk nagy része is ezen hierarchiai lépcsőket megjárva jutott el arra a szintre, ahol van. Ez már valahogy benne van a cég DNS-ében. Szeretjük kinevelni a vezetőinket, én magam is anno így kaptam lehetőséget, és büszke vagyok, hogy azóta is az IMPAR csapatát erősíthetem. Helyettem azonban beszéljenek inkább a kulcsszavak, amelyeket az előbb említett cégen belüli felmérésből idéznék, amikor is megkérdeztük a dolgozóinkat, hogy kinek mit jelent az IMPAR: biztonság, közösség, karrierépítés, pezsgés, stabilitás, család, kihívás, fejlődés, csapatszellem, szervezettség, tisztelet. Egyszóval jó IMPAR-osnak lenni! A cég kiszámíthatóságának, megbízhatóságának és folyamatos fejlődésének köszönhetően egy stabil, vonzó munkahelynek számít mind a régióban, mind országos szinten.

Most, hogy a 30 éves IMPAR tevékenységét bemutató interjúsorozat végéhez értünk, itt, a Székelyhon.ro weboldalán is szeretnénk köszönetet mondani mind a régi, mind a jelenlegi IMPAR-alkalmazottaknak a többéves kitartó munkáért és eredményességért. Ugyanakkor továbbra is nyitottak vagyunk, és várjuk mindazon fiatal, lendületes és hiteles karriertervekkel rendelkező munkavállalókat, akik a cégünk értékrendjéhez igazodva tudnak dolgozni és hosszú távon karriert akarnak építeni egy sikeres vállalkozás keretében.
Cikksorozatunknak köszönhetően mi is beleláthattunk egy nagy múltú, sikeres székelyföldi vállalkozás mindennapjaiba, megtapasztalhattuk a különböző munkafolyamatokat, és nagyon sok érdekes és értékes emberrel ismerkedtünk meg ottjártunkkor. Médiacsaládunk továbbra is kitartó, eredményes munkát kíván a székelyudvarhelyi IMPAR munkaközösségének!

(X – fizetett hirdetés)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport