Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Még mindig vannak új kanyarós esetek Maros megyében

Gáspár Botond 2017. december 18., 17:21 utolsó módosítás: 2017. december 18., 17:24
HIRDETÉS

A fertőző betegségek felügyeletét és ellenőrzését végző országos központ (CNSCBT) adatai szerint december elején az ország tizenhat megyéjében összesen több mint száz új kanyarós megbetegedést regisztráltak. Maros megyében három új esetről van szó.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Lassan két éve tart Romániában a kanyarójárvány, amely az időjárás hűvösre fordulásával ismét jobban terjed. A hivatalos adatok alapján a december 4–8. közötti héten 106 új eset került nyilvántartásba, az ország 16 megyéjéből. Ez azt jelenti, hogy az epidémia kezdete óta a kanyaró elérte a 10 116 fertőzést, és a szövődmények miatt 36-an haltak meg. Továbbá 9688 eset, azaz több mint 95 százalék olyan személyeket érint, akik egyáltalán nem voltak beoltva a kór ellen, 323 személy egyetlen oltást kapott korábban, 105-en pedig két vakcinát kaptak, mielőtt megfertőződtek kanyaróval.

A legtöbb megbetegedést, szám szerint 3764-et az 1–4 év közötti, be nem oltott gyerekek között jegyzik.

A legtöbb új esetet december elején Vaslui megyében diagnosztizálták (26), Ialomiţában 18, Iaşi-ban 14, Neamţban 12, Brassóban 9, Bukarestben 8, Bákóban 5, Maros és Giurgiu megyékben 3–3, Szilágyban 2, 1–1 pedig Prahova, Călăraşi, Galac, Vrancea és Botoşani megyékben.

A szakemberek szerint a kanyarófertőzés legtöbbször szövődményeket eredményez, négy fertőzött személyből egynek kórházi ellátásra van szüksége. A statisztikák szerint továbbá ezerből egy személy számára a kanyaró halálos kimenetelű, a védőoltás pedig megvédi a gyerekeket a betegségtől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS