Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Keresztény szabadegyetemet tartanak Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. július 08., 21:22

20–35 év közötti fiatal felnőtteket vár a FIF, vagyis a római katolikus Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség által szervezett szabadegyetem Gyergyószentmiklósra. Szerdától szombatig olyan rendezvény zajlik a Hétvirág panziónál, amely esélyt kínál a résztvevőknek önmaguk, azaz az Istentől kapott identitásuk mélyebb megismerésére az önállóságra nevelés, a belső gyógyulás és a közösségi élmények által.

Keresztény szabadegyetemet tartanak Gyergyószentmiklóson
galéria
A szabadegyetem immár a második rangos keresztény jellegű rendezvény lesz idén Gyergyószentmiklóson Fotó: Feltöltő Keresztény Zenefesztivál

A szervezők tájékoztatása szerint a szabadegyetem központi témája a női és férfi identitás kérdése, szakemberek segítségével fogják megvizsgálni a témakört, lehetőséget biztosítva arra, hogy a jelenlevők feltehessék kérdéseiket, elmondhassák meglátásaikat.

Két párhuzamos előadás-sorozat zajlik majd, ahol a következő kérdések vetődnek fel: Mit jelent nőnek lenni? Mitől nő a nő spirituális és pszichológiai értelemben? Mit jelent férfinak lenni? Gondolatébresztő gondolatok a férfi lét spirituális és pszichológiai vonatkozásairól.

Az előadásokon téma lesz még a családi minta és párkapcsolat, azaz hogy miként hat a szülői minta a fiatalok későbbi párkapcsolati működésére.

Sor kerül egy pódiumbeszélgetésre is tabuk nélkül a sikerről és a kudarcról, olyanokkal, akik megtalálták és élik hivatásukat a mindennapokban. A sportos, szórakoztató kikapcsolódási lehetőségek mellett a szabadegyetem helyszínen kávézó is várja majd a lazulni vágyókat. Ez fog otthon adni az esti programok egy részének, itt lesz ugyanis egy színházi előadás és egy kávéházi kis koncert is.

Az eseményre előzetesen bejelentkezettek mellett szívesen látnak bárkit, aki a 20–35 év közötti korosztályhoz tartozik és érdeklik a táborban elhangzó előadások, beszélgetések.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat